САЩ харчи $13 млрд. за нови 141 стелт изтребители Ф-35

И това не е всичко, Пентагонът има план за още 440 машини
44
САЩ харчи $13 млрд. за нови 141 стелт изтребители Ф-35
Снимка: Reuters, архив

САЩ са постигнали предварително споразумение с "Локхийд Мартин" за покупка на нови стелт изтребители Ф-35 на стойност около $13 млрд., което отваря пътя за по-голяма сделка към 2020 г., при която цената на един самолет ще падне до $80 млн., съобщи БНР като цитира Ройтерс.

Още по темата

При сегашната покупка на 141 машини Ф-35 е постигната най-ниска цена за варианта Ф-35А – около $89 млн., която е с 6% по-ниска от последната сделка от февруари 2017 г. - $94,3 млн., разкрили източници, запознати с преговорите.

Свалянето на цената на най-скъпата отбранителна програма в света е от ключово значение за получаване на повече поръчки – както от САЩ, така и от чужбина.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и други US представители критикуваха програмата за Ф-35 заради закъснения и превишаване на разходите, но цената са самолет устойчиво намалява през последните години, а продукцията расте.
Постегнатата договорка по новата сделка трябва да формализирана с някои детайли по цената и други условия в договор, чието обявяване се очаква до седмици.

Освен това продължавали преговорите за многогодишна сделка с военното министерство на САЩ на цена над $37 млрд., която включва доставката на 440 изтребителя Ф-35.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
НЕЗАБЕЛЕЖИМ преди 5 години
ТО И В СЪРБИЯ БЯХА НЕЗАБЕЛЕЖИМИ НО ГИ СВАЛИХА С ГОЛЯМО КАЛИБРЕНА КАРТЕЧНИЦА....ХАХАХАХАХАХХ.ЩАЙГА ,МАТЕРИАЛ ЗА ФАКУЛТЕТО.....
34
8
 
7
 
! Отговори
# 17 Заинтригуван преди 5 години
Нося руски обувки, атлично качество, удобни и здрави, повечето немски коли са произведени в Русия, да не говорим, че без Русия НАСА няма да има практическа космическа програма и т.н. Тия кухи лафове ги пробутвай на село.Русия е била винаги, е и ще бъде велика държава. И за утвърждаване на това не се налага плюене по САЩ. Странно защо американофилите, за да утвърдят американското величие имат нужда да плюят Русия!?
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До На практикаВярно е. Развитието на отбранителните възможности на Русия по въздух изпреварват с десетилетия възможностите на САЩ в самолетостроенето.
32
5
 
8
 
! Отговори
На практика преди 5 години
Самолетите се обезсмислят от новите разработки на евтино руско ПВО. Всичко останало са глупости за наивници.
31
3
 
1
 
! Отговори
РККА преди 5 години
за тези 20 милиарда де им ги броихме откак ни натика сорочиф ута Соломон в НАТО можеше да купим целио завод,продажни куч ки
30
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Ф-35 е такава щайга че дори не се доближава до параметрите на Су-57. Дори Ф-22 е по-сполучлив самолет от него. Су-57 е по-бърз,по-маневрен, лети на по-голяма височина или (таван) на полета от Ф-те,системите му за следене са с по-голям обхват,радара му осигурява 360 градусов обзор така че дори и от 200км,ако се изтреля ракета по него,вече е засякъл местоположението на врага. И не на последно място има инфрачервен режим на радара си,който вобще липсва при Ф-35 и Ф-22
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСамолетът е бавен и нискоманеврен-----------------На *** Г3 е бавен и нискоманеврен. Самолетът е бърз и е по-повратлив от тежките рузки Су-та. Ако не вярваш, отвори видеоклипове и гледай. И при това е десетки пъти по-слабозабележим за радарите. Те целия свят са прости, та са се наредили на опашка а го купуват и отвориха допълнителни заводи в Италия и Япония.
28
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
*** такъв самолет няма и няма да има в близките 30 години.На *** "петото поколение" е един сдухан фейслифт на четвъртото. Опитаха се да измамят индийците с него, но те се усетиха и вече се оттеглиха от проекта. Ако искате да видите как лети Ф-35, има главозамайваща акробатика от авиошоуто на Фарнбъро, а пък най-доброто изобщо е френският Рафал. Руските щайги и рядом не стоят.Руската военна авиация е "прошлий век".Само дето плащат на гладни *** да ги хвалят.
27
3
 
4
 
! Отговори
е и!? преди 5 години
Могат - харчат!
26
5
 
3
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Шараните зад океана изфукаха 13 милиарда след две руски анимации.....
25
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Къде е уловката в тази новина?Тръмп се е договорил само за едното перо в разходите за тази програмаЦена за производство на един самолет((цена на завода + цена за производство на изделие) / на брой самолети)Само да спомена Самото желязо е най-евтината част от цялата галимация наречена Проект Ф-35Ето ви няколко забележкиТрябва му Голяма авиобаза дори вертикално излитащия не може да се базира на полетоТрябва му хангар - по-добре бункерМоже да носи само умни малогабаритни и скъпи оръжия
24
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
От по-долу показаното единственото място където можете да намалите цената е като увеличите броя на произведените самолети.Остават още 4 сметки за плащане през годинитеЦена за обучение на един екип(Пилот и наземен персонал)Цена за инфраструктураЦена за 1 час полет режийни(Гориво, Други разходни компоненти, обслужване на самолета преди и след полет)Цена за боеприпасиИ така като съберем всичко това на куп и го разделим на произведените самолети - получаваме реалната цена за 25-40 години
23
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Парите за една програма за една страна са разделени на:Цена за разработкаЦена за доработка преди производствоЦена за производство на един самолет((цена на завода + цена за производство на изделие) / на брой самолети)Цена за разработка на нова модификация(вертикално излитащ и Палубен)Цена доработкаЦена за производство на един модифициран самолетЦена за разработка на нова версия(Ф-35Д примерно наследник на Ф-35А)Цена доработкаЦена на един самолет(нов завод + брой самолети / брой произвед
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да речем, че искаш конструктивно да повториш Ф22, да се доближиш до аеродинамичните показатели на СУ-35, да пробуташ идеята за мултифункционален самолет 5-то поколение на съюзниците си, за да си осигуриш финансиране, в същото време да орежеш почти всички системи с идеята, че последващите версии могат да се надграждат(срещу допълнителни суми) разбира се и на всичко отгоре да подмениш първоначалната концепция и да оставиш един двигател (обаче с изменяме вектор на тягата- идея от 3-то поколение)
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на ф22 ще падне. Нашоте да се слухтят
20
10
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Сърбия се смее на тази новина...
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ харчи $13 млрд. за нови 141 стелт въздушни мишени Ф-35 за руските С-400 и С-500И това не е всичко, Пентагонът има план за още 440 мишени
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези самолети вървят с пълен комплект памперси.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Извинявайте, не знаехме, че е невидим!"
16
14
 
14
 
! Отговори
BG преди 5 години
Пиян народ. Някой да си е купил руски дрехи, обувки, коли. Такива са им самолетите.