Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Царе казваш избити от комунистите и прогонени ами евала, ча са ги избили и прогонили. Каква е заслугата на един цар за нещо ?Това е абсолютно първосигнално мислене! Според теб всички умни хора са излишни. Ако ги нямаше тях ти сега нямаше да имаш смартфон и да се правиш на остроумен!
104
7
 
16
 
! Отговори
Иван Панов преди 5 години
Тръмп им развали игрчките на всички!!! Бяха скроили някои хора да управляват Света, ама не им се получи...Сега САЩ, ЕС, Русия и Китай си остават отделни сили в конкуренция!!! И така е най-добре. Ако Света се управлява от едно правителство ще настане апокалипсис. Боже опази ни от това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
103
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това са датите на създаване на държавите в ссср - естония, латвия - 1918г.; литва -1253 г.; беларус - 1917г.; казахстан -1465г.; таджикистан -875г.; грузия -975г.; армения -6 век пр.н.е; азербайджан- 1502г.; украйна -1917г.; московие/русия - 1380 г.някои държави наистина са 'новоизлюпени', но най-голямата измислица беше ссср - хиляди народности и етноси, 'обединени' под светлия знак на комунизЪма. още дълги години ще има да се карат, границите им са чертани с пергел и линийка.
102
0
 
7
 
! Отговори
Краси Радков преди 5 години
Абе,къде е Батко?
101
3
 
8
 
! Отговори
Zzz преди 5 години
Цяла европа напълниха с чернасганбезбожна. България потъва до гуша в циганскасмрад. *** каканижевци сеят омраза след омраза, безбожие и половобезобразие. Кой пак ще викаме да ни оттърве ???
100
5
 
3
 
! Отговори
ментор преди 5 години
((физиците се оказа , че са прави като твърдят, че полюсите на земята си сменят местата..."минуса" става плюс, "плюса" се превръща в минус... уникално явление на природата, кръговрат. лошото е, че все още не се вижда, къда се преместил "плюса......))Бойко ефенди е наредил"плюса" да се премести у нас,какво нее ясно?!От благодарност всички вкупом на следващите избори да гласуваме за ГЕРБ от сърце!
99
7
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Все пак Тръмп не е *** и еврогей. Крайно време беше някой мъж да ги подпре отзад тези. България отново е на прага на оцеляването но този път под циганскоеврогейско иго, подкрепяно от гнусни безбожници.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
физиците се оказа , че са прави като твърдят, че полюсите на земята си сменят местата..."минуса" става плюс, "плюса" се превръща в минус... уникално явление на природата, кръговрат. лошото е, че все още не се вижда, къда се преместил "плюса" (
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая снимка кой ги посъветва Днес-а да я турят?От Козяк ли звъннаха?
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, представям си кой щеше да е президент на САЩ сега. Ненормалната Хилари. Дето две изречения на кръст не може да каже без да се запъне и чете всичко от листчета като Плевнелиев.
95
3
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Много добър избор на снимка! Вижте го хубаво какво представлява главният кравар и самозабравил се маняк, който си е втълпил че е господар на света!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102Само не се разбра докато ядат молят ли се или след това...мдаа ...
93
1
 
5
 
! Отговори
фют преди 5 години
Трябва да се поправи конституцията на САЩ и всички кандидати за президенти да минават на психологически тестове, това ако се правеше сега президента щеше да е друг.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, Русия ги била заплашвала.Даже правителството на ГЕРБ излезе с декларация, а Цветанов преди две седмици пак повтори, че Русия и Китай ни биле заплашвали. Сигурно на молитвените закуски така ги учат. Само не се разбра докато ядат молят ли се или след това.
91
0
 
2
 
! Отговори
танто за танто преди 5 години
Ами да се разберат двамата вождове.САЩ връща Аляска на Русия,а руснаците-Крим на укрите.Нищо че им беше подарен от Хрушчов навремето.
90
1
 
4
 
! Отговори
ориндж каунти преди 5 години
Ех,Йелстоун...ти си ни последната надежда!
89
3
 
9
 
! Отговори
э преди 5 години
Американците що ни накараха да си унищожим оръжието?-За да купуваме от тях и да ни пазят от себе си.Пълно безумие.Но не е *** който яде баницата,а който му я дава.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако тромпета не харизал аляска, пък на ...
87
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 94 Рашка Неваляшка няма как да плати сама на себе си, когато Украйна няма да може да си плати дълговете и Русия ще я вземе срещу една рубла. Крим е руски въпроса е затворен
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92 Крим е рускиЯВНО СИ НОВ ПУТЛЕРОЦИДЕН *** ЩОТО ПРЕДИШНИЯ БЕШЕ ПО НАСТЪРВЕН!! НАДЯВАМ СЕ , ЧЕ Е УМРЯЛ ВЕЧЕ А НА ТЕБ СЪЩО КАТО НА НЕГО ги пожелавам да споделиш съдбата му!