Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90НЕ УКРАЙНА А РУСИЯ ЩЕ ПЛАТИ БИЛИОНИ ДОЛАРИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА ЗА ЗВЕРСТВАТА КОИТО ИЗВЪРШИХА В УКРАЙНА!!!!НИЩО ХУБАВО НЕ Я ЧАКА РАШКА МИЗЕРАШКА ПРОКЪЛНАТАТА АНТИХРИСТКА ФЕДЕРАЦИЯ!
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90Укpайна има да връща много пари на Русия...а руската федерация има да връща цял полуостров.как може да дадеш нищо на някого и после да отидеш да си го вземеш, при това силово?колко ли бук-ови гори са засадени около севастопол ... може да има подната тук-таме и някоя топола ...
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
82
0
 
9
 
! Отговори
д преди 5 години
Европа ви помогна през 16 век ,малко ли е че ви засели Америка.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Рашка Неваляшка спазва демокрацията и референдумите, по-вероятно е Украйна да се превърне в една Северна Корея след подкрепата от НАТО и Русия да купи останките от Украйна за 1 рубла, защото Укpайна има да връща много пари на Русия
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86 ПУТЛЕРОЦИДЕН ТРОЛРУСИЯ ПО-ГОЛЯМАТА И ЧАСТ НЕ Е В ЕВРОПА!!!!САМО ДЪРЖАВИ КОИТО СЕ НАМИРАТ ПРЕДИМНО В ЕВРОПА МОГАТ ДА СА ЧАСТ ОТ ЕС!ПЛОЩА НА РУСИЯ ОТ ЕВРОПА Е ЕДНА ТРЕТА !
79
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим е рускиРУФЕРЕНДУМИ В КРИМ МОЖЕ ДА ИМА ЕДИН МИЛИОН И ЕДИН!!!!!НО РУСИЯ Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА, ЧЕ НЯМА ДА АНЕКСИРА КРИМ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!МНОГО Е ГРОЗНО, ЧЕ РАШКА МИЗЕРАШКА ОЩЕ НЕ Е ИЗПАДНАЛА В СЪСТОЯНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ !!!НИЩО ХУБАВО НЕ Я ЧАКА РАШКА МИЗЕРАШКА!
78
4
 
4
 
! Отговори
Крим преди 5 години
Чаламе НАТО да дойдат да ни освободят и да ни върнат на Украйна.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не може да бъде в ЕС, това е смешно. Русия е най-голямата европейскат държава, разрпостира се на половината от Европа, площта която заема от Европа е повече от всички страни на ЕС взети заедно. Русия владее освен това Евразия, а ЕС е само една окрайна на Русия, ЕС е просто един придатък на Евразия. А Русия има интерес от стабилна и икономически просперираща Европа, никой не иска бедни съседи които се се разпадат и тресат от кризи.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог_отновоАко Крим не е руски то и разпада на СССР е незаконен и е направен от сепаратисти какво правим ако утре и ЕС почне да се разпада заради сепаратисти ? За разапада на СССР имеше ли референдум за Брекзит, нямам спомен да е имало.
75
2
 
9
 
! Отговори
пълен ужас е тоя преди 5 години
Toзи е пълен профан и ***. Геополитиката не е счетоводен баланс на фирма ! Тогава дайте възможност Германия да строи атомни подводници, самолетоносачи и ракети и се разкарайте от Европа....
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат все по-задълбочаващи се финансови проблеми. Дони просто опитва да накара ексела на държавата да излезе чрез намаляване на разходите и увеличаване на приходите. Чивекът цял живот това е правил и от това разбира.Няма да се очудя ако постепенно започнат да се изтеглят от ролята си на световен жандарм и се концентрират върху икономиката си. Това включва и натиск върху всички да им купуват стоките и оръжията и да плащат повече в НАТО и ООН. Само петрола не може вече да крепи долара.
73
1
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Виждаме как помага на Европата НАТО.Достатъчно е да спомена само Кипър.
72
5
 
9
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
Украйна скоро няма да съществува в Крим имаше референдум, хората от Крим гледаха световното, получават евтин газ и суровини. Украйна има да връща пари на Русия и скоро ще обяви фалит и Русия ще ги прилапа по финансови причини, а Крим и ДНР няма да обяват фалит.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ водят войни заради техни интереси , те да си плащат
70
0
 
5
 
! Отговори
гени преди 5 години
Ех,Калщад....Какво л.но си дал на света!След войната родата се е срамувала от германския си произход и са се правели зорлем на шведи.Да беше индианец,да ти призная,че си американец а то....
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРИМ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РУСКИ!!!ДВА ПЪТИ РУСИЯ Е ОБЯВИЛА, ЧЕ КРИМ Е НА УКРАЙНА!ВЕДНЪЖ СЛЕД РАЗПАДА НА СССР И ФОРМИРАНЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ! И ВТОРИ ПЪТ 1994-ТА С ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОР , ЧЕ РУСИЯ ПРИЗНАВА КРИМ ЗА ЧАСТ ОТ УКРАЙНА И НЯМА ДА КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА ПО НИКАКВИ ПОВОДИ В ЗАМЯНА НА ТОВА СА ПОЛУЧИЛИ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА!КРИМ НЕ Е РУСКИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РУСКИ КАКТО АЛЯСКА НЕ Е РУСКА И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РУСКА!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Тръмп смачкай всички хипи гейчета, зелени фанатици, любители на мигранти-*** и други розови кухи ***, никаква милост за тези деграденти.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог 66Това е така защото от всички държави произлезли от СССР само Русия е законна...пълни, тотални глупости не на квадрат, а на куб.А ссср от того е произлязал ? И те не са русия, руска федерация, т.е. руски "щати", което пък иде да покаже са по-разнородни като състав, даже и от тюрлюгювеча сащ.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е, плащат 91% от парите за нато. ОБАЧЕ - имат над 170 военни бази само в германия, в албания и косово са няколко, въобще абсолютно навсякъде имат свои военни, които не са канени като инструктори, а си живеят в собствени поделения. тях местен закон не ги лови. е, какво по-нормално от това да си плащат за собствените бази? тръмп мрънка на меркел, ама я си закрийте всички бази в германия и ще спестите десетки милиарди годишно. да, ама не..мрънкане да има.