Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ СУБЕКТ НАСЛЕДЯВА ПОРИТЕ СИ И ГИ УВЕЛИЧАВА КАТО ОБЯВЯВА МНОЖЕСТВО ФАЛИТИ С КОИТО ЗАВЛИЧА СЪДРУЖНИЦИТЕ СИ А ТОЙ СТАВА ВСЕ ПО БОГАТ С ВСЕКИ ФАЛИТ!!!ТОЗИ НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА ИЗМАМНИКА ЗАВЛЕКЪЛ АКЦИОНЕРИТЕ НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА И НЕ САМО ТЯХ И ОКРАЛ ПАРИТЕ ИЗБЯГАЛ В ЧУЖБИНА И СЕ УКРИВА ТАМ, ЧЕ ТУК ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА ЖИВЕЕ С ТОЛКОВА ИЗМАМИ НАПРАВЕНИ!
64
6
 
6
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
До ФутурологЦаре казваш избити от комунистите и прогонени ами евала, ча са ги избили и прогонили. Каква е заслугата на един цар за нещо ? Заслугата е на земеделци, фермери, лозари винари и прочие защо комунистите не изгониха хората от БЗНС, ти що не си вземеш един цар в къщи да го раниш и поиш като някакъв търтей.
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГНЕВЕНКое плащаш ти не тю'флек ? Ти сигурно и за баница нямаш пари.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До уточнениеНяма защо да ходя до Ново село, видях какво стана с Ирак.Опорката издиша...
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия в ЕС ?Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на-------Мястото на русия е при азиатските сатрапи Ким Чен Грух и Рохани.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen 34Силният е силен, когато признава силата на отсрещния....Силният, който държи, натиска се да му признаят, че е "силен", дали всъщност не е слаб, дали не е с някаква форма на комплекси ? Стремежа "за доказване", е признак на слабост и комплекси.Силният за това е силен вътрешно, защото НЕ чака признание, одобрение и похвала!Само слабият вътрешно, чака признание за външната му сила!
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не ги плащай. Аз не съм ти ги искал. Ама как иначе, ще караш насила държавите в Европа да ти купуват оръжията и да стоят зад теб при всеки измислен конфликт по света.
58
1
 
5
 
! Отговори
Do 54 преди 5 години
До Крим е рускиАбе, момче...ходи някъде се лекувай.
57
7
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Крайно време е Европа да се разграничи от тези алчни ч.ифути и да се съюзи с Русия и Китай и тия *** са измрат от глад . Вече повече от 70 години "световния шериф " се опитва да забие клин между Европа и Русия . Представете си само немските технологии с руските ресурси ...
56
2
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
А Тръмп защо се среща с диктатора Путин, а? Това демократично ли е, а?
55
3
 
3
 
! Отговори
ДАА . . . преди 5 години
ПРАВ Е ЗА ВСИЧКО !
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Тръмпчо.Засега ние ви плащаме повече,а нищо не получаваме.Да си спомним само за златото и централите...Отрязахте ни за южен поток и искате оковчателно да ни взривите с ваше ядреноп горивопза Козлодуй...Бегайте далече
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ ЕВРОДЖАМАХИРИЯТА СЕ НОСИ ВОЙ НА КОЙОТИ СРЕЩУ ТРЪМП ХАХАХАХА
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не плащай.Вие се страхувате от Русия,а ние от вас,защото с вашите стремежи да тормозите целия свят ,за да пнечелите,ни докарахте бежанци.Да не забравяме,че корените ти са германски.
51
3
 
4
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
50
10
 
5
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
Сега триполовите почнаха да си изпускат нервичките, тази година 2%, догодина още 2% следва разпад на НАТО и САЩ трябва да ошамари някой. ЕС няма съюзници и са лесна плячка Тръмп взема западна Германия, Путин взема Източна Германия. Меркел вместо да рани цяла Африка и ромовете да плати дълга на САЩ.
49
4
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Каквото и да става , то е свързано с икономиката!Смяната на статуса тече с пълна скорост!Остана само един начин да бъде спрян-ВОЙНА!А войната сега не може да се ограничи .Ще се стигне до крайност-всички воени средства, ядрени и най-новите средства разбира се.Или краят на човечеството.Сега разчитаме единствено на разума на губещите статуквото си !А това не е гаранция за бъдещето ни!
48
1
 
13
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Тръмпомера започна да излиза от скалата .... Но е време Европа да помисли за своя стратегия за отбрана. Беше ясно, че тоя папагал ще започне да изнудва, заради популистките си обещания.
47
8
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тръмп Германия му е като трън в очите. Дали това няма общо с обстоятелството, че от няколко години Германия си изтегля златните резерви от САЩ? Само през миналата 2017г. ФЕД (който си е частна фирма, вероятно монтирала Тръмп на поста) е върнал 675 тона злато на германците. Публична тайна е, че огромната част от съхраняваните в САЩ 43% от 3700 и кусур тона!!! са похарчени и няма как да върнат всичко.