Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 - Ако си запознат със сегашната им система, мога да кажа, че са сравнително "умерени" спрямо остналата армия от педофили, религиозни фанатици, фашисти и откровени психопати.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е.Ако Германия например плащаше повече пари за военна техника нямаше да има пари за социални помощи и бежанци.Това важи навсякъде за Европа.То е ясно,че първоначалният смисъл на НАТО се изгуби.Проблемът е че имат много излишни пари които харчат за глупости.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е, защо САЩ с милиардите които дават да хранят мигрантите на Баба Меркел и на Боко Тиквата.А това, че Тръмп постоянно е оплюван в Тиквено-Прасешките медии говори достатъчно само по себе си.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
се не спря???? ти да не си си на село *** почивка, че пишеш така?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 300+ милиона държава, САЩ само тоя перко и лудата бабичка ли успяха да пръкнат като кандидати за президент ?!?!?