САЩ ще пострадат най-силно от митата на Тръмп

Потребителите в САЩ са в губещата позиция, но защо?
18 юли 2018 22:51, Екип на Bloomberg
42
САЩ ще пострадат най-силно от митата на Тръмп
Снимка: Pixabay

Митата на Тръмп директно ще ударят американския потребител, защото са върху внос на стоки, които не се произвеждат в САЩ, нямат заместител. По-важно е как реагира светът. Това коментира Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него светът върви все повече и повече към засилване на търговията и на търговските връзки, към ефективност в глобален мащаб.

„Това се случва през последните десетилетия. На практика истинската търговската война, която започва през 30-те години и води до 60% спад на външната търговия, няма да се повтори. Сега няма да се случи нещо подобно. В най-лошия случай ще говорим за 6% спад и то за някои държави“.

Цачев смята, че глобализацията е достигнала такива нива, че няма връщане назад.

„Страни като ЕС и Япония знаят това. Със сигурност ще се работи и за повече интеграция на Китай във взаимоотношенията с тези страни“. 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CАЩ ще фалират хахаха, абе *** САЩ ако фаЛират целия свят няма да има какво да яде бе *** една боРса в САЩ вкара света във 20 год световна криза всички правитества по света са продукт на САЩ, САЩ е светътр е не наобратно ЕС ако иска да тръгува със целия свят ще плаща мито и ще тъне в сaнкции лакомо дупе кръв сeре
12
4
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
И защо тогава Тръмп циври като бебе колко била несправедлива Европа в търговията си! От кокошките и тоалетната хартия ли се уплаши и за тях ли вдигна митата? Факт е обаче, че голяма част от бизнеса в САЩ се готвят да си изнасят производството, за да избегнат катастрофата, към която ги води нарцистичният неврастеник.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 пий хаповете. ЕС произвежда всипко, което можеш да се сетиш. Специално само Германия е с такава индустрия, че свят може ти се завие. Пишете разни дето не сте се показали от табелките на селцата си. Който е ходил из Европата е наясно за какво говоря. Ес е пазар номер 1 в Света. Отстъпва само по оръжия, но скоро ще се промени и това.
10
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 4Бърбън и Хaрли са запазени марки ако знаеш какво е това, за да ги произведат те трябва да купят лиценз, без лиценз от САЩ, Германия не може да произведе дори тоалетна хартия. 90% от всичко идва от САЩ и техните компании намиращи се в Китай и Канада запомни го добре. ЕС какво произвежда освен яйца от щастливи кокошки и много бюрокрация, нищо абсолютно нищо, а ЕС вече подписа търговско споразучение със Канада. САЩ през Канада ще наводнява ЕС безмитно.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия така печели, че за 5 г БВП й падна с почти 900 милиарда. Ама тука нашите рубладжии обясняват за някакъв велик Путин. А номер 2 явно не е наясно, че разликата между износа и вноса в България е незначителна. Виж дисбаланса с Русия ни е 17 пъти.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е поръчкова!Не може едновременно и Русия да губи от санкциите и гордите хамериканци да са подведени! Амми не може!!Тръмп фалирва компании, дано да не фалира САЩ!
7
0
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Кое точно не може да си произведе Европа, което само САЩ могат, бре кратуно? Бърбън и Харли Дейвидсън ли?
6
0
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Дано да припечелваш по някоя стинка от тия глупости, щот ако наистина ги вярваш, значи си за взимане на вменяемостта, поради тежка умствена изостаналост, което би трябвало да те лоши и от право на глас. Бай ти Тръмп се о.***. отвсякъде, обаче!
5
13
 
2
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Европа и Китай не ги очаква нищо добро. С такива поръчкови статии ... Не им вярвайте! Вижте статистиката за новте работни места в САЩ и ще видите.
4
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ може да си произведе абсолютно всички сами без икономиката на САЩ с ЕС е свършено, еврохомосексуалисните загубиха пазарите в САЩ и Русия. Пияницата Юнкер скоро ще бъде импийчнът като преди туй популистите добре го набият.
3
7
 
7
 
! Отговори
mgs преди 5 години
До Анонимен 2Пий си одеклона и си яж сельодката.
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който иска да яде развалена храна втора употреба от ЕС като българина да не слага мито на ЕС. Отворете си широко портите като Меркел за некачествените европродукти ликуй народе нека бизнеса в САЩ и БГ да фалира, защото хората искат кюфте от Хаммбург пълно със соя и сланина и червена боя
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай доню ще го импийчват с камъни.