САЩ ще пострадат най-силно от митата на Тръмп

Потребителите в САЩ са в губещата позиция, но защо?
18 юли 2018 22:51, Екип на Bloomberg
42
САЩ ще пострадат най-силно от митата на Тръмп
Снимка: Pixabay

Митата на Тръмп директно ще ударят американския потребител, защото са върху внос на стоки, които не се произвеждат в САЩ, нямат заместител. По-важно е как реагира светът. Това коментира Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него светът върви все повече и повече към засилване на търговията и на търговските връзки, към ефективност в глобален мащаб.

„Това се случва през последните десетилетия. На практика истинската търговската война, която започва през 30-те години и води до 60% спад на външната търговия, няма да се повтори. Сега няма да се случи нещо подобно. В най-лошия случай ще говорим за 6% спад и то за някои държави“.

Цачев смята, че глобализацията е достигнала такива нива, че няма връщане назад.

„Страни като ЕС и Япония знаят това. Със сигурност ще се работи и за повече интеграция на Китай във взаимоотношенията с тези страни“. 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
демона преди 5 години
Изперкел за Затвора
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещото което прави САЩ недостигаема е скоростта с която реагира бизнеса. За по малко от година отварят металургични предприятия. Това не може да се случи никъде другаде по света.И в интерес на истината и ги затварят със същата скорост когато станат нерентабилни. А дали потребителите ще пострадат от липсата на евтини китаиски буклуци е спорно.
31
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
тичкай при сорош, Европа е за Европейците!!
30
1
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Виж кво, ти като ориенталец нямаш никаква представа от какво имат нужда европейците и няма и да имаш. Добесило му се на нищожеството, значи! Марш в ***!
29
0
 
2
 
! Отговори
унгарец преди 5 години
сорош идва време за разчистване на сметките!
28
2
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
ходи си вземи хонорара от сорош и бързай да го похарчиш, щото такива като тебе ще свършат на бесилки по площадите, все ксенофобия и расизъм им се привиждат - европейците имат право на свой държави и на своя култура, африканците и ислямистите да си стоят по родините, а да не гледат към белият човек да ги издържа!!!!
27
4
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Гиди ганьовисте! Твоята "велика" четворка е съставена от държави, изцяло разчитащи на европейският свободен пазар на труда и на фондовете за развитие. Над десет милиона са гражданите им, които работят в държавите от истинския ЕС, и те, както и твоите сънародници там, поддържат бюджета на държавите си. ЕС не е създаден за затваряне, ксенофобия и изолация. Въобще, как си представяш корумпираното тарикатче Орбан, Полша,Чехия и Словакия да имат някакво бъдеще извън ЕС структурите. Ще ги изпапкат
26
1
 
11
 
! Отговори
18 юли 2018 преди 5 години
2008 година,САЩ като пръдна,и Европа се на..а.
25
11
 
8
 
! Отговори
пророк преди 5 години
помнете думите ми - до края на 2-рият мандат на Тръмп Евро-съюз няма да има! ЕС не работи в интерес на европейците, а на африканците и ислямистите. също не работи в интерес на съюзника си САЩ, а в интерес на тайният си съюзник - комунистите от Китай.
24
10
 
14
 
! Отговори
Орбан е Велик преди 5 години
Бъдещето на Европа е Вишеградската 4-ка!! Те никога няма да приемат Еврото и Африканците и Ислямистите на Брюксел!!!
23
12
 
8
 
! Отговори
евро-зона преди 5 години
Членството в ЕС е равно на национално самоубийство!!
22
5
 
9
 
! Отговори
шопа преди 5 години
САЩ няма да пострада изобщо, но Комунистите в Пекин и Брюксел ке паднат от власт, дните им са преброени!!
21
9
 
10
 
! Отговори
anon преди 5 години
аман от пишман икономисти. затова сме и на този хал... американците нямали заместители... глупости. американците са абсолютно самодостатъчни във всяко отношение ако решат ама им е по-лесно да внасят определни неща. в момента в които вноса стане скъп- икономическия отрасъл- гигант се събужда и липси в америка няма. пример- нефта- америка в момента е най- големия производител на нефт във света. и могат да бъдат такива във всичко останало...
20
2
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
вземи си хапчетата, да знаеш F-35 го правят у Китай, виц на годината!!
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам. Щати отдавна внасят от Китай.Колко им е БВП? Дори оръжието с което се правят на Велики не е произведено от тях, за жалост!
18
3
 
15
 
! Отговори
война е неизбежна преди 5 години
Ако Търговската Война не даде резултати, ще се премине към Военна Война. Китай от години активно се подготвя за такава! Няма международен закон и споразумение, което комунистите да спазват. Просто до момента нямаше никой смелостта, да им каже, че така не може. А в междувремието, ЕС си помисли, че като добрият си приятел и идеологически съмишляници Комунистите от Пекин, може да прави същото и да цакат и те Чичко Сам, ама не става - войната идва!!!!!
17
2
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
това е най-малкото, Китай разполага военни бази - в Южно Китайско море, имаше решение на Трибунала в Хага преди 2 години, не само че не го изпълниха, ами и ядрени бомбардировачи разположиха в региона. също, и в България в последни месеци е същото, Китайските комунисти слагат ръце по цял свят на пристанища, летища и електроцентрали. Целта е ясна - при военни действия, това са стратегически обекти за бърза завладяване на територията. Така, че в България, вече и национална сигурност няма никаква!
16
5
 
16
 
! Отговори
фалшиви новини преди 5 години
Истината е съвсем друга - Бил Клинтън (може би най-големият национален предател) вкара Китай в Световната Търговска Организация (СТО), до този момент 17 години по-късно Китай не само, че не е изпълнил нито един от 20 ключови критерия на СТО, но по повечете се е отдалечил още повече от преди 20 години. Така, че вече нямаме свят базиран на правила и закони, има държави като Китай, които не спазват нищо и никой не им казва нищо вече 20 години. Затова и другите почнаха същите престъпни практики...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като казахте оръжие...Германия и Франция наляха 35 милиарда в нов проект за изтребител шесто поколение. Оня се опитва да им пробута Ф35 ама при немеца не мина номера. Иначе при БМП най- добрите са немския Боксер и швейцарската Пираня.Немеца поетапно вдига бюджета за отбрана и ново превъоръжаване. Не ги мислете.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат нужда от структурни реформи в икономиката и значително да повишат индустриалното производство имат потенциал.