Силата на волята! 22 км пеш до работа. За награда – кола!

Историята на Уолтър Карр трогва хиляди в мрежите
18 юли 2018 21:46, Джесика Вълчева
66

Уолтър Карр от Ню Орлиънс губи дома си при урагана Катрина. Намира си работа в Белхопс – фирма, занимаваща се с преместване на мебели. Работата, обаче, е в Алабама, а точно преди първия работен ден автомобилът на момчето се разваля.

Това не го спира, а отдадеността му трогва хиляди американци. Вместо да се обади и да предупреди, че няма да отиде на работа, Уолтър решава да върви пеша в продължение на 14 мили (22 километра) до фирмата.

За да стигне навреме за първия си работен ден тръгва в 12:00 ч. през нощта. След 4 часа момчето е спряно от полицията и е откаран да закуси преди работа, след това властите го завели до къщата, от която трябвало да изнесе мебелите – дома на Джени Ламей.

Така Карр пристигнал по-рано от предвиденото и домакинята му предложила да легне и да поспи, преди да се захване с местенето. Момчето обаче отказало. Жената била изумена от отдаденото отношение на младежа и от трогателната му история. Споделила огромната си благодарност и възхищение във Facebook.

"Не мога да опиша колко ме докосна историята на Уолтър. Той е скромен, мил и забавен младеж с големи мечти. Момчето работи здраво!!" Така историята стигнала до изпълнителния директор на фирмата.

"Горд съм, че с Уолтър Карр сме в един и същи отбор. Винаги сме поставяли летвата високо и сме се старали да предоставяме качествени услуги. С тази своя постъпка момчето наистина я вдигна!", пише Люк Марклин в профила си в Twitter.

Изпълнителният директор, обаче, решава да изрази благодарността си и по друг начин. Така Уолтър се сдобива с нов автомобил в знак на признателност за неговата всеотдайност към работата.

"Това беше първата ми работа от много време насам. Исках да покажа, че не са ми дали този шанс напразно", споделя младежът пред местните издания. 


66
Още по темата: новоСАЩкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
От варна преди 5 месеца
2 години работех всеки ден по 13 - 14 часа вместо 8 по мое желание. Имах браво но не и увеличение. Направих много за фирмата, като нови проекти, които намалиха загубите, намалихме рекламациите, подменихме доста остарели системи ! Накрая нищо, защото не зависи от българският работодател а реално всичко е собственост на чужди работодатели и инвеститори, които не виждат и не разбират или не ги интересува чак толкова. За тях са по - важни по-развитите пазари и в тях инвестират.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво аз не бих го направила
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 22,32:абсолютен....,някакъв некадърник пише смешки,дето мама и тате не са го научили на труд,а само как да унижава хората,жалък самохвалко смешен си,будиш чак съжаление,може да имаш пари,но те не правят човека и щастие не дават,а който си е свикнал с малко и с малко ще е щастлив,а вие пред хората се правите че сте добре,а всъщност сте пълни нещастници.Ха ха.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До оня дето се пречи, че бил,,работодател,,:Какъв работодател си бе въш.ьо,сигурно не си се къпал от сто години и чакаш някой слуга да върви след теб,е свършиха буд.лите, няма да ти е останало много,скоро ще си работиш сам,ама сте и некадърни за работа,мързеливи мизерници,такива като теб унищожиха България,ама Бог вижда всичко,не забравяй,а сте и жалки атеисти,жалки нищо.жества.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тук в България няма кой да те възнагради, ще има да си ходиш пеша всеки ден до работа и на работодателя изобщо няма да му дреме за теб,болен,гладен,жаден не им пука, ще те използват до като дишаш,алчни кожод.ри.
46
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Всяко постжение изисква жертви.
45
13
 
3
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
То верно си е цяло геройство за краварника някой да тръгне пеша ...
44
16
 
5
 
! Отговори
:))) преди 5 месеца
Миналата година имаше подобна история само че онзи имал малко дете за което се грижел сам...и пак така ходил пеш от посред нощ до работата,пак му подарили кола....И те така,явно е заразно как да се сдобиеш с кола без да плащаш.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Виждал съм как в ЮАР отиват на работа. Има два варианта - тичат съответното разстояние в километри, може би повече от тези 22 км в новината и втория вариант - накачулват се "хиляда" човека в някакво превозно средство - малък стар автобус или някаква стара кола. Разликата с този е, че не пишат за тях.
42
7
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 5 месеца
Даже и не изминал цялото разстояние и веднъж!!! Полицията го видяла и го закарала !
41
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
До БГ Работодател
Довчерашен ***, днешен работодател.
40
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Силата на волята! 22 км пеш до работа.
---------------------------

:D Голяма воля бе, баба ми и другите деца са ходели всеки ден 8 км пеша, за да идат на училище и после още 8 км връщане. тоя един път отишъл в едната посока 22 км и го направиха герой :D
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Работодател№22-А пък ти,да изпаднеш на ниските заплати,дето ги даваш и после се подигравай с подчинените си дето ги въртиш да не казвам къде за едната заплата с която карат до другия месец.Тогава ти да видиш.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква покъртителна статия. От вълнение даже не можах да я изчета до края
37
2
 
32
 
! Отговори
do 42 преди 5 месеца
За омразата си прав. Между нас българите има огромна омраза, и именно това пречи да се обединим и да махнем това крадливо племе от парламента... Тази омраза ни е насадена именно от тях!
36
14
 
4
 
! Отговори
При мен по зле преди 5 месеца
Аз пък всеки път се налагаше да се връщам от работа от супер далече да ходя пеша без рейс без кола без тролей. Там нямаше спирки за рейсове и тролеи на връщане всички мой колеги ме мразеха и не ме взимаха с колата. Какво да се обадя на такси да уе сигурно ще ми вземе 30лв. Значи ти си вложил 8 часа енергия в работата и па от туй нагоре да се връщаш пеша от толкова далеч. Къде е моята кола ? Много скапана държава.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 40
Самохвалството и показността са вредни.
34
43
 
27
 
! Отговори
Гост+ преди 5 месеца
Каква сълзлива боза: съвестното момче, което за работата си е готово на всякакви жертви, добрият чичко капиталист, който му купува автомобилче, и бдящата грижовна полиция. Такова общество, видите ли, не може да не преуспее. Като в капиталистическите приказки.
33
3
 
29
 
! Отговори
Дедовия преди 5 месеца
Като извадиха тайландските деца от пещерата и вече се чудите,какво да извадите и започвате да вадите стари новини. Тази новина е поне на минимум 6 месеца.Разбирам,че е отпускарски сезон,но няма нужда да се напъвате чак толкова.По - добре е да си мълчиш и да те мислят за прос.т ,от колкото да се обадиш (публикуваш) и да разсееш съмненията
32
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 29

Опъват викаш здраво каиша в САЩ и затуй са велика нация?? То и Ганю ще го опъва, но не му дават същите пари и после реват като кyчки защо не искал да работи за 300 лева като Уолтър.
Иначе личните ми впечатления от оригиналните американци е, че са с мозък на колибри, пък нека са велики. Интересното е, че бившите българи дето отиват там и те постепенно започват да приличат на домакините си - за бачкане не се иска мозък все пак