Силата на волята! 22 км пеш до работа. За награда – кола!

Историята на Уолтър Карр трогва хиляди в мрежите
18 юли 2018 21:46,
66

Уолтър Карр от Ню Орлиънс губи дома си при урагана Катрина. Намира си работа в Белхопс – фирма, занимаваща се с преместване на мебели. Работата, обаче, е в Алабама, а точно преди първия работен ден автомобилът на момчето се разваля.

Това не го спира, а отдадеността му трогва хиляди американци. Вместо да се обади и да предупреди, че няма да отиде на работа, Уолтър решава да върви пеша в продължение на 14 мили (22 километра) до фирмата.

За да стигне навреме за първия си работен ден тръгва в 12:00 ч. през нощта. След 4 часа момчето е спряно от полицията и е откаран да закуси преди работа, след това властите го завели до къщата, от която трябвало да изнесе мебелите – дома на Джени Ламей.

Така Карр пристигнал по-рано от предвиденото и домакинята му предложила да легне и да поспи, преди да се захване с местенето. Момчето обаче отказало. Жената била изумена от отдаденото отношение на младежа и от трогателната му история. Споделила огромната си благодарност и възхищение във Facebook.

"Не мога да опиша колко ме докосна историята на Уолтър. Той е скромен, мил и забавен младеж с големи мечти. Момчето работи здраво!!" Така историята стигнала до изпълнителния директор на фирмата.

"Горд съм, че с Уолтър Карр сме в един и същи отбор. Винаги сме поставяли летвата високо и сме се старали да предоставяме качествени услуги. С тази своя постъпка момчето наистина я вдигна!", пише Люк Марклин в профила си в Twitter.

Изпълнителният директор, обаче, решава да изрази благодарността си и по друг начин. Така Уолтър се сдобива с нов автомобил в знак на признателност за неговата всеотдайност към работата.

"Това беше първата ми работа от много време насам. Исках да покажа, че не са ми дали този шанс напразно", споделя младежът пред местните издания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: новоСАЩкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
37
 
! Отговори
До Българ преди 5 години
Да такива сме,защото малцина са дошли и станали директори на 1-ия ден.Да такива сме защото с каране на пици и миене на чинии си плащаме университетите където си приравняваме дипломите,а сме програмисти,матиматици,банкери,да такива сме и с въртене на гевреци(визираш тиражиите предполагам)си докарваме по 100-120хил на година като работници и 160-210хил като собственици,такива сме за да съберем пари и започнем собствен малък бизнес..,а горд БЪЛГАРИНЕ кой си ти?Аз от работа не се срамувам, а ти?
28
31
 
8
 
! Отговори
БГ Работодател преди 5 години
Бравос! Не е като моите тюфлеци които само ми църкат за пари и ги мързи да гледат. И накрая все аз си върша работата. Колкото и да им плащаш на тия тук все им е много.
27
22
 
5
 
! Отговори
Гг преди 5 години
Мъжете имат тестостетон, това в силата на тестостерона. Аз мога и 100км около витоша да тичам и утре да си отида на работа ако знам че вечерта ще тракам някоя баба. Но той е роб, оковите му ги е сложила някоя баба, а той покорен слуга, защото го е страх че пробитата баба ще се разведе.
26
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето за това САЩ е велика страна, защото там хората бачкат здраво, борбени и предприемчиви са, а тук в България най-важното е да мързелуваш, без напрягане и естествено много псувни, че изкарваш малко пари за което разбира се ти е виновен някой друг - разни хора, разни ценности.
25
22
 
13
 
! Отговори
ШлюхоБроня 3.0 преди 5 години
Той после щеше да проспи целият ден и да надращи мебелите на собствениците. За хиляди долари щети, за да изкара 200$. Не е реагирал разумно и на поканата да отпочине първо и после да работи. Единственото което прави е тъпоглава демонстрация. Колко от вас могат да ходят пеш цяла нощ и после да свършат 100% работа. Не ни трябва такава тъпорилна мултикултурна , не ни я пробутвайте.
24
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Похвално, но да си беше купил колело на старо за 50$, 25км са 1 час като лек бриз, вместо да се прави на герой, и е много църно момчето, поело е по грешен разклон на еволюцията. Разбира се няма вина, ниското айкю и кожата се наследяват. Трябвало е да ги качат на корабите и обратно в африка или да ги потопят.
23
1
 
24
 
! Отговори
Üsmen Karta преди 5 години
А хаирлия да му е нова кола. Казвам хаирлия да е понеже няма да я ползва за бандитизьм а за работа.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво
21
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз като 25 години съм ходил на работа по 17 км пеша всеки ден сигурно трябва самолет да ми подарят. Егати сълзливата статия.
20
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нов Световен РедПолицията го закарала да си закуси, жената го накарала да си поспи шефа му подарил кола, защото момчето е цветнокожо белите хора никой никъде не ги носи и са роби на системата поредните жендерастки ценности от някое ромско НПО....Щото белите няма да ти цепят басма и имат достойнство. На теб дефакто ти трябва "слаб" човек, мекотело, или даже НЕ ни трябва изобщо човек, събирай пари за ИИ-"София", тя е навита 24/7, не иска, хляб, вода ... и най-вече заплата.
19
53
 
12
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
Ето от такива работници имам нужда, от хора които да дават всичко от себе си за фирмата, да стават ако трябва в полунощ да работят за фирмата да реализира печалби. А не с претенции да недоволстват, че заплатите им били ниски. Ами като са им ниски - чупката, никой не ги задържа насила, да напускат и да си търсят работа на по-високи заплати.
18
11
 
33
 
! Отговори
PR преди 5 години
А журналистите и камерата на статива на заден фон случайно са се озовали на връчването на ключовете. ;)
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евалачка.
16
26
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сори, но този е завършен г.луп.ак. Това е човек, който не уважава себе си. Май още мисли, че е във времената на робството. Това е човек без акъл. Ако имаше такъв щеше да потърси друг начин да стигне на работа. Все едно дали щеше да вземе някакъв обществен транспорт, да помоли приятел или роднина, или каквото и да е. Но в 21 век да ходи 22 км пеш не е никак умно. А може и да е медийна бомба. Американските зрители не се интересуват, ако някъде умират хора, но такива историики гледат в захлас.
15
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Отначало робите са оковавени, бити и насилвани. Робовладелство2. След това им е разрешено да прибират част от произведеното за себе си- Феодализъм.3. След това им дадоха машини и заплата - Индустриален капитализъм. 4. После дойде намалената заплата и превръщането на остатъка от нея в "дълг", "заем", към този, за който работиш- Банков капитализъм. Тук нещата загрубяха и робите станаха клошари5. За да се стигне до "Доброволно робство", при който клошара от 4 лази заради къшей хлябАмин!
14
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15И работника и работодателя и полицията си вършат работата.В България, ако този човек пътуваше пеш до друг град хората щяха да го подминат и до там.
13
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Америка хората си помагат.
12
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега максимата беше: "Най-добрият роб е "свободният" роб!", стъпваща на "свободата" да живееш на заем. Това вече НЕ работи.И виждаме реклама на новата максима: "Най-добрият роб е този, който сам иска да е роб!"Какво "израстване" на роба има само...)Амин !
11
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След 4 часа момчето е спряно от полицията и е откаран да закуси преди работа,"Задната седалка на патрулката е обичайният превоз на черните там. :D
10
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕЧТИНе си много прав, просто там още живеят хора. В Българоя тая история няма как да се случи щото всичко живо е оскотяло и подивяло от стрес и безпаричие. Инъче.... там съм изкаралнай трудните и най лесните пари в живота си, зависи от гледната точка