Мадлин Олбрайт се срамува от Тръмп. Защо ли?

Това бил най-недемократичният президент на САЩ
20 юли 2018 18:00, Бойчо Попов
112
Мадлин Олбрайт се срамува от Тръмп. Защо ли?
снимка: Ройтерс

Със своите неприятелски и донякъде войнствени изказвания към Европа американският президент Доналд Тръмп предизвика сериозни негативни коментари по целия свят. Но и все повече американци вече не разбират своя държавен глава.

„Срамувам се от него и съм шокирана“, твърди в интервю за германския икономически всекидневник Handelsblatt Мадлин Олбрайт, бивш държавен секретар на САЩ, когато е запитана за заплахите на Тръмп към НАТО и съвета му към Тереза Мей да даде ЕС на съд.

„Тези изказвания противоречат на всичко, на което се уповава висшата дипломация. Част от случващото се за мен е чиста мистерия. След интервюто му в „Sun“ той се изправи до Мей и каза: „Прекарахме си добре“... Дори след напрегнатата среща на върха на НАТО той каза, че това е била най-добрата среща, която е имал алиансът. Научих в живота си, че винаги има нещо повече от обикновена аудитория. Тръмп изглежда придава голямо значение на това грубите му послания да стигнат до публиката. Но какво наистина се случва зад затворени врати - не знаем“, заяви бившият дипломат номер 1 на САЩ.

Запитана от германския журналист дали смята Доналд Тръмп за фашист, Олбрайт казва, че той не е такъв, но е най-недемократичният президент в модерната история на САЩ. „Той не разбира, че демокрацията обхваща както волята на мнозинството, така и правата на малцинството“.

В ролята си на държавен секретар Мадлин Олбрайт се е срещала и с тогавашния диктатор на Северна Корея Ким Чен Ир. Сега тя изказва недоверие, че Пхенян ще се разоръжи.

„Сигналите не са добри. Макар че срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун премина приятелски, Северна Корея успя да извлече много от срещата на върха, без да се налага да направи нещо в замяна. Спряхме военните си учения в Южна Корея, а Северна Корея все още не е направила нищо в замяна. Не е постигнато съгласие относно ясната дефиниция на термина „денуклеаризация“, да не говорим за процес на преглед на разоръжаването. Срещите на върха в Сингапур с Ким и в Хелзинки с Владимир Путин очевидно не бяха добре подготвени. А това е проблем“, заключава бившият топ дипломат на САЩ.

Какво смята  Олбрайт за разпалваната от Тръмп търговска война вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66: ми щото вече само простичките и бедничките се интересуват
56
17
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Права е жената. Американците избраха тоя клоун и сега реват. Също като бай бyлгар, който избира три пъти Бойко и после веднага почва да реве на умрело... хахаха. :)))
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тръмпи представлява по-простичките хора от америка,определено не е избора на интелигентните,изявите му са като на типичен американец от крайните квартали и определено се получава политическо шоу около него,това доста снижава престижа на политиците професионалисти и те се дразнят от това,дано само не предизвика нещо непредвидено с непремерените си изказвания
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забавно е там, истински цирк, сиренето се прави от мляко щото падналите ниско са заети да отглеждат крави и въобще да произвеждат някакви неща. Голям цирк, нали, вие им се подигравайте и нагъвайте синтетика. Е това е вече тъжно.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ повечето хора не се интересуват от политика, като гледам много са го закъсали, за разлика от хората в България.Със сигурност е по лесно да си беден политикан.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам защо са горили вещиците през Средновековието.
51
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е важно какъв е Тръмп, по важното е че тази е проказа за човечеството и да мълчи.
50
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До М, да ... 49А кого да виня ?29 години се настъпват едни и същи ярко червени БКП_ДС мотики, защото мнозинството от материала така е решил, защото така му изглежда, защото така са казали по телевизията, вестниците, които са собственост на същите червени мотики или са в пряка лицензна и рейтингова зависимост от тях. Но упорито продължава да ги настъпва и мрънка над шопска салата с ракия и чалга на макс, че живеел мизерно.Иначе има достойнство и се обижда, когато му кажат в очите, че е ***!
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://youtu.be/omnskeu-puEЕто ви черно на бяло изказването и. Каза че смъртта на 500 000 иракски деца си е струвала! Не може да не си слуга на рогатия и кажеш нещо подобно. Хилъри се смееше сатанински заради това че убиха Кадафи. Когато човешкият живот не значи нищо краят е близо.
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако кожеш на тази че е караконджул, ще обидиш...караконджула;-)))
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто ми призлява като се сетя, че целия вой срещу Тръмп е защото идио.тката Килъри не стана президент.
46
3
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 43Това е положението! Като измислиш друго универсално ликвидно средство, с което да се определя отношението между вложеното и полученото, имаш пълната свобода да го споделиш безплатно с хората! До тогава, ще трябва да се съобразяваме, че хората не са идеални!
45
1
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До П.ПетровНе вини народа! От 89та се ползват много мощни и/ дори свирепи от гл. точко на здр. разум/ методи и технилигии за манипулация на населението, известни на не голям кръг от хора! пп. абсурдно е администрацията да държи снимки на ББ в кабинините си! Защо няма реални рисунки на Мойсей, на Мохамед, на ... , м?
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сигурно е шефката на сатанистите в Уса.
43
4
 
15
 
! Отговори
Поничок преди 5 години
Погледни се в орледалото и да знаеш какво плошило си и от това трябва да те е срам.
42
4
 
17
 
! Отговори
Д преди 5 години
Тя дърта вече не знае как нейното име мисли за тръмп баба да гледа здраве както мей дърта меркел тези бабички мислят че ще живеят по сто год
41
3
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 36Умствената ограниченост на избирателите в България е причината за лошите избори, които са направили през годините!Като се избира парламент все едно става дума за избор на селски тарикат за овчар, не може да се очаква друго освен, че ще ви дои, стриже и "оправя" !Когато българският избирател започне да се интересува, колко принципни и компетентни са тези, които овластява, какви ангажименти поема, как ще ги изпълни, кога и какви ще са последствията, тогава ще живеем добре!
40
0
 
20
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Еврейка е, а не чехкиня
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До М, да ...Другарят Петров е объркан . Може би IQ то му е дошло малко в повече. Не винаги всичко е само за пари . Понякога има и истински лекари , инженери , хлебари ...... Но трябва и да се яде . Така че в повечето случаи хората правят очевидния избор , и той е да не стоят гладни .
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам,че тази е чехкиня.