Мадлин Олбрайт се срамува от Тръмп. Защо ли?

Това бил най-недемократичният президент на САЩ
20 юли 2018 18:00, Бойчо Попов
112
Мадлин Олбрайт се срамува от Тръмп. Защо ли?
снимка: Ройтерс

Със своите неприятелски и донякъде войнствени изказвания към Европа американският президент Доналд Тръмп предизвика сериозни негативни коментари по целия свят. Но и все повече американци вече не разбират своя държавен глава.

„Срамувам се от него и съм шокирана“, твърди в интервю за германския икономически всекидневник Handelsblatt Мадлин Олбрайт, бивш държавен секретар на САЩ, когато е запитана за заплахите на Тръмп към НАТО и съвета му към Тереза Мей да даде ЕС на съд.

„Тези изказвания противоречат на всичко, на което се уповава висшата дипломация. Част от случващото се за мен е чиста мистерия. След интервюто му в „Sun“ той се изправи до Мей и каза: „Прекарахме си добре“... Дори след напрегнатата среща на върха на НАТО той каза, че това е била най-добрата среща, която е имал алиансът. Научих в живота си, че винаги има нещо повече от обикновена аудитория. Тръмп изглежда придава голямо значение на това грубите му послания да стигнат до публиката. Но какво наистина се случва зад затворени врати - не знаем“, заяви бившият дипломат номер 1 на САЩ.

Запитана от германския журналист дали смята Доналд Тръмп за фашист, Олбрайт казва, че той не е такъв, но е най-недемократичният президент в модерната история на САЩ. „Той не разбира, че демокрацията обхваща както волята на мнозинството, така и правата на малцинството“.

В ролята си на държавен секретар Мадлин Олбрайт се е срещала и с тогавашния диктатор на Северна Корея Ким Чен Ир. Сега тя изказва недоверие, че Пхенян ще се разоръжи.

„Сигналите не са добри. Макар че срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун премина приятелски, Северна Корея успя да извлече много от срещата на върха, без да се налага да направи нещо в замяна. Спряхме военните си учения в Южна Корея, а Северна Корея все още не е направила нищо в замяна. Не е постигнато съгласие относно ясната дефиниция на термина „денуклеаризация“, да не говорим за процес на преглед на разоръжаването. Срещите на върха в Сингапур с Ким и в Хелзинки с Владимир Путин очевидно не бяха добре подготвени. А това е проблем“, заключава бившият топ дипломат на САЩ.

Какво смята  Олбрайт за разпалваната от Тръмп търговска война вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
13
 
! Отговори
Килъри преди 5 години
А познайте на чия кандидат президентска кампания Олбрайт ходеше да държи речи.
16
5
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ходи да се кланя в Хелзинки на Путин, а после, щял да му стане враг.За Ким Чен Ун - "човека ракета", след Сингапур - "много надежден". На Тръмп не може да се вярва!
15
2
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тази е истински дявол. Като е била 4 годишна, по време на втората световна война, сръбско семейство я крият нея и родителите й от нацистите, благодарение на което оцеляват и бягат в САЩ. По времето на Клинтън, тя беше Secretary of State и с неин подпис започнаха бомбардировките над Сърбия и Косово. Нямам думи.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ си заслужават срама, подигравките и рухващите си авторитет и влияние, заради всичките мръсни политически игрички в чуждите държави и заради войните, които посяха в толкова много държави.
13
0
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
А защо избраха Тръмп ?Най - голямото предателство сътвори е точно това поколение канейки исляма на запад без завоевание им създадоха общности унищожавайки цяла епоха .
12
20
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
И аз се срамувам, че дрът пергишин с поведение на неандерталец е начело на най-силната държава в момента.Може Олбрайт да е всякаква, но в момента Тръмп е президент на САЩ, а той действа като пълен ***!
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е ясна. Въпроса е защо този сайт побликува само такива новини. Нещо за нивото на безработицата в САЩ. Или за вчерашната среща където най големите компании обещаха публично , и се подписаха под документ, колко хора ще преквалифицират или назначат.Нищо такова .Само лява пропаганда. Журналята трябва да се срамуват от себе си.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ си заслужават управниците.
9
1
 
29
 
! Отговори
qw преди 5 години
Тази не беше ли онази дето срещу едно е*б*не осигури на Хашим Тачи и хората му територията Косово?Има от какво да се срамува госпожата, но последното е от Президента на САЩ.Каквото и да говорят, Тръмп сам си плати кампанията, досега всичко което обеща изпълнява или е изпълнил.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя беше тази баба?На дядо ти Кypти, бабата!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Но какво наистина се случва зад затворени врати - не знаем."Е, това им е проблема. Тръмп просто ги пързаля както си иска.
6
2
 
31
 
! Отговори
Долна вещица преди 5 години
Живите мъртви - "Когато в ада няма място, изчадяита ще ходят по земята" Гнусотия.
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изчадие от ада ,и Холивудските филми не могат да измислят по стряскащо зомби .Впрочем е такива довлякоха исляма в САЩ и ЕС.Такива са противниците не само на Тръмп ,а на всички добри хора .Нали затова и в САЩ избраха все пак Тръмп .
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе бабе, изпържи едни мекици на внуците, стига си коментирала и оправяла света.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въплащенето на дявола. Отврат. Гнус.
2
4
 
37
 
! Отговори
позор преди 5 години
Стига сте ни занимавали с тези политически трупове и масови убийци!
1
3
 
41
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
А от Буш който започна война с Ирак на база лъжи за ядрено оръжие не се срамува!Изкукалата баба Олбрайт твърдо държи партийния курс на демократите за унищожение на Русия!Ето такива перковци , като тая , ще ни вкарат в трета световна война!