Заложническа драма в САЩ: Жена загина, похитителят задържан

Младежът сам се предаде след преговори с полицията
22 юли 2018 08:00,
10
Заложническа драма в САЩ: Жена загина, похитителят задържан
Снимка: Reuters

Заложническа драма изправи на нокти полицията и властите в САЩ.

18-годишен въоръжен афроамериканец бе задържан след като взе заложници в супермаркет в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Младежът прострелял баба си и приятелката си при семеен спор, след което избягал с колата на възрастната жена. Засечен от полицията, мъжът отказал да спре, започнало преследване, при което той стрелял по полицаите, а те отвърнали на огъня. Заподозреният катастрофирал в уличен стълб пред магазина "Трейдър Джос" (Trader Joe's), пълен с хора, и се барикадирал вътре.

Около три часа по-късно заподозреният се предаде на полицията. Една жена е убита в супермаркета, съобщи кметът Ерик Гарсети.

Въоръжени полицаи от специалните части обкръжиха магазина в квартал Силвър Лейк, на мястото пристигнаха 18 линейки и около 100 пожарникари. След като нападателят нахлул в магазина, където имало десетки хора, някои се опитали да избягат, включително скачайки през прозорците от 2-3 м височина, разказват очевидци.

Около половин час след началото на драмата полицаи влезли в супермаркета и започнали да извеждат някои от хората.

Властите заявиха, че третират ситуацията като взимане на заложници и се опитват да я решат по мирен път, като убедят заподозрения чрез преговори да се предаде. Президентът Доналд Тръмп изпрати туит, че "следи много внимателно възможната ситуация със заложници в Лос Анджелис, където местната полиция работи съвместно с федералните власти".

В крайна сметка заподозреният излезе с белезници на ръцете заедно с четирима заложници, и беше отведен от полицията.

На пресконференция кметът Гарсети и началникът на градската полиция Майкъл Мур разказаха, че задържаният е бил ранен в лявата ръка. Една ранена жена е била изведена от полицаи от магазина, но в болницата е била установена смъртта й.

Първоначално в помещенията имало между 40 и 50 клиенти и служители, някои успели да се скрият, други се спасили самостоятелно или с помощта на полицаите, трети пуснал самият заподозрян. По думите на шефа на полицията той доброволно решил да се предаде, поискал от преговарящите белезници и сам си ги сложил, предаде ТАСС, като цитира Си Ен Ен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли драматургий изнасят в САЩ,аман
5
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Поредния пристъп на демокрация ,какво да ги правиш ;) ?!?!?!
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3СоциЕлизмът наистина се прави от грамотни хора. Ти си следсоциалистическо издание, личи си! По времето на социализма практически нямаше неграмотни. Създаваха се инженери, химици, лекари, математици - всичко, от което обществото се нуждаеше! Днес не се нуждае от такива, затова създаваме социолози, политолози, специалисти по PR, плеймейтки, мажоретки, все умни и красиви! Пред великолепния Алеко на "Витошка" млада, добре изглеждаща дама ме пита:"Това Каравелов ли е?"
3
5
 
11
 
! Отговори
Хубава новина преди 5 години
Искаме още
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ясно ли ви еСоциелизъм се прави от грамотни хора, а не под дулата на пушки, лагери, затвори и т.н. Както видяхте като отпуснаха хватката и всичко се побърка и взе да прави основно престъпления. Щото винаги си е било такова - неграмотно, безхаберно, страхливо и алчно.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ключовата дума е "афроамериканец". Първо застрелял 2-*** после взел заложници после убил жена после стрелял по полицаи и накрая се предал...за да свърши на инжекция. Но всичко трябва да мине по реда си - процес...присъда...изпълнение... Губи се време...харчат се пари... а изхода е пределно ясен.