Огнено бедствие и в Калифорния, хиляди бягат

Смята се, че сериен подпалвач е предизвикал пожарите
27 юли 2018 08:30, Анисия Иванова
16
Огнено бедствие и в Калифорния, хиляди бягат
Снимка: Twitter

В планините в южната част на американския щат Калифорния бързо се разраства горски пожар, който се смята, че е предизвикан от сериен подпалвач, предаде Ройтерс.

Повече от 3000 души бяха принудени да напуснат домовете си в окръг Ривърсайд, а пожарникарите се борят да спасят от пламъците къщите, които са на пътя на огнената стихия. В град Хемет в сряда е задържан 32-годишен мъж, обвинен в предизвикване на няколко пожара.

Горски пожар гори и в северната част на щата, в планински район на окръг Шаста, северно от Сакраменто.

Пострадали са 8000 хектара гора, хиляди са напуснали домовете си. Пламъците се движат към град Рединг с 90 000 жители, които са предупредени да бъдат готови за евакуация. В двата засегнати окръга е обявена извънредна ситуация. Положението се усложнява от високите температури (37 градуса), силния вятър и ниската влажност на въздуха.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Истинско бедствие!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо Господ тояга няма та затова наказва така.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още вчера видях в Тубата,някой от беше написал под клип за пожара в Гърция,че и при тях в Калифорния гори по същия начин и запалването е по същия странен начин.
12
2
 
1
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 5 години
Много световно известни учени реагираха против това нагло престъпно тежко увреждащо Европа престъпление. Терористите на власт пуснаха промиващи мозъците клипчета .Експерти по очни проблеми доказаха веднага че само 5 минути стигат за трайно увреждане на зрението на водачите./ Големите градове пострадаха най тежко.Облъчвани от фарове вклпротив мъгла денем .ПОлучиха с е огромни тежко увредени куполни обеми над градове.ПОЯви се остър токсичен смог.
11
2
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 5 години
Преди поплаването на БЪлгария преди години направихме проучвания и писмено предупредихме София,Брюксел и ООН за исключително висок риск от принуждаването на стотици милиони водачи да увреждат тежко и завинаги Европа с включени фарове през деня .Успяхме да блокираме наглата диверсия срещу ЖИВОТА НА ЗЕмята само за една година Кристалина не защити Европа .Беше Август месец нагли полицаи принудиха милион водачи да облъчват денем .Пламнаха над 48 000 пожара.Сега ни лекуват с дъжд
10
0
 
1
 
! Отговори
Ivanov декодировка преди 5 години
БИЛИ нови холограмни оръжия вградени в дигитално терористична техника с огледално усилващи нано рефлекторчета.
9
1
 
2
 
! Отговори
Холограми ползват преди 5 години
На снимката се засичат лъчи от ново вид оръжие използвано за предизвикване на пожара.Базирано е на високо плътни холограми.ПОдобни по остри съоръжения вградени в някакви техники се засичат на пожарите в швеция.Съвет не показвайте снимки и филми от пожарите.ХОлограмните оръжия с е ползват от чужда з а хората цивилизация която цели ликвидация на човешката цивилизация.
8
0
 
3
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До Анонимен 5Путин? Според мен е той, и в Англия и в Гърция, и в САЩ сега. Гадняр.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И накъде ще бягат? Към Европа като бежанци ли?
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕКРАСНА КАРТИНА.ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ И ЗА ВУЛКАНА ЙЕЛОУСТОУН.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смята се, че сериен подпалвач е предизвикал пожарите"---Тоя кога успя да хване самолета от Атина за Сан Франциско!? Ей, опасен, бе! Не му стига съседска Гърция, ами сега и братска Калифорния! :)
4
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Хладния климат тук се компенсира с горещ другаде, иначе ще се прецака системата умници серийни
3
1
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
...Нещо, като в Гърция. Подпалвачите следва да бъдат публично линчувани до смърт ! Само че...изкълчените демократични ценности говорят друго. Питам се, ако пострадат идеолозите на т. нар. "либерална демокрация" (по-точно - анархия), дали ще се променят ?!
2
2
 
17
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Земята не ни желае вече. Ще има и още :)
1
2
 
11
 
! Отговори
До Аз преди 5 години
Тъкмо щях да напиша същото, и виждам че си ме изпреварил! Точно така си е!