Юнкер: Споразумението с Тръмп бе на ръба на провала!

US делегацията упражнила максимален натиск върху ЕС
28 юли 2018 08:00,
32
Юнкер: Споразумението с Тръмп бе на ръба на провала!
Снимка: Reuters

Лансираният от президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер план за намаляване на напрежението в търговията е бил на моменти на ръба на провала. Това призна самият Юнкер, цитиран от ДПА и БТА.

В интервю за германската телевизия АРД Юнкер каза, че на преговорите Тръмп и делегацията му упражнили "максимален натиск", за да накарат ЕС да отвори още повече пазарите си на земеделска продукция.

Председателят на ЕК допълни, че директно е отхвърлил подобен вариант, "имайки предвид ситуацията в Европа, не само във Франция, но и в Белгия, Ирландия, също и в Люксембург и където и да било другаде".

По думите на Юнкер за да бъде постигнато споразумение, ЕС е бил принуден да се откаже от възможността за достъп на европейски фирми до публично предлагане в САЩ като основнa темa в разговорите.

Още по темата

На срещата си в сряда Тръмп и Юнкер се съгласиха да загърбят продължилия месеци търговски спор и засега да не се налагат никакви нови извънредни мита.

Белият дом и европейците сега възнамеряват да започнат преговори, чиято цел ще бъде амбициозно споразумение за премахване на митата за промишлени стоки.

След разговорите Франция беше една от страните, които незабавно поискаха разяснения. Тя се позова на изказване на Тръмп, че споразумението ще отвори нови пазари за американските фермери.

Днес говорителка на ЕК заяви, че европейските фермери няма защо да се страхуват от по-силна конкуренция в резултат на споразумението. Земеделските продукти са изключени от планираните преговори за споразумение за митата, каза тя.

Постигнатите в сряда договорености включваха единствено по-голям внос на американска соя - нещо, което рядко се произвежда в ЕС поради изискванията на тази култура към климата, отбелязва ДПА.

Вчера Тръмп е имал телефонен разговор с Юнкер, в който са били повдигнати търговски въпроси като продължение на срещата от тази седмица във Вашингтон, съобщи в разпространено изявление прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ТАСС.

"Президентът Тръмп разговаря днес с председателя Юнкер. Лидерите продължиха дискусиите за търговското взаимодействие между САЩ и ЕС", съобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
На какво се надяват американците? Щели да продават земеделска продукция на един силно субсидиран пазар. Кой ще им купува соята? Тука нокой не я ползва. Субсидиите в животновъдството ще стават все по малки. А конкуренцията ще даде повече шансове на тия които тазвият едно определени технологии. Зеюеделието може да е ного по конкурентно но в ЕС никой не се интересува от технологии. Само субсидиите са им в главите
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използвай същите оръжие срещу него и го притисни към 2019-2020 около изборите и бай Дончо ще клекне удари най силните сектори на САЩ като фармацефтична, хайтех и военната индустрии .
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тъй тъйТо ГМО-то влезе в Европа през задната врата и вече е немско,защото немците от Байер купиха Монсанто.
20
4
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
независим прочит по темата: тръмп е говорел, а юнкер е викал yes! или оki, sir. което е едно и също. но при всички положения тръмп е гледал със снизходителната си усмивка поредния представител на потъващата гемия на "толерантните". тръмп е обещал да купи колело на юнкер.... ахххахахааа...
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една целувка решава всичко...а ишиаса го хвана по-късно
18
3
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...I Junker kato Borisov !!! .Sam mnogo se hvali...mnogo bil postignal ?!?....palen kloun ,koito si igrae sas sadbite na miliono hora v Evropa !!!
17
4
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Бате Юнки,а ишиасо стега ли те !!!
16
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соята е едногодишно растение от семейство Бобови, Срещащо се в диво сьстояние в Източна Азия! Богат източник на протеини в храната на човека! ------------------------------------------------------И кьде е проблема на това растение неможах да разбера господа доценти професори и висше виящи по цял ден пред мониторите?
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дед Юнкер дали не е имал ишиас пак като е сключвал тия сделки?
14
5
 
14
 
! Отговори
Дановски преди 5 години
"Вече се обърках и не знам какво да мисля"============================Рано е да се отчайваш. Най-лошото за еврогeйцитe предстои. Бай Дончо спасява Пиндостан, чрез преформатиране на съществуващите икономически, финансови и политически международни взаимоотношения. В изпълнение на поставената задача той няма да се поколебае да противопостави, сблъска и отслаби конкурентите си Китай и ЕС. Да конкуренти. Вече няма съюзници, няма партньори. Който спи в прегръдките на ишиаса ще страда жестоко.
13
3
 
18
 
! Отговори
залезът на империята преди 5 години
Колко вагона ГМО-соя трябва да продаде един американски ***, за да си купи среден клас Мерцедес? Ами ако никой не иска ГМО-то? Отива при китаеца и моли за заем.
12
8
 
17
 
! Отговори
Дуду преди 5 години
Ето затова избиват козичките на "баба" Дора - за да ни залеят с продукция от Франция.
11
5
 
1
 
! Отговори
Питам бе! преди 5 години
Кво става с некрофилията? Ще ходим ли с лопати из гробищните паркове или да правим комбина и да поръчваме багер?
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По думите на Юнкер за да бъде постигнато споразумение, ЕС е бил принуден да се откаже от възможността за достъп на европейски фирми до публично предлагане в САЩ като основнa темa в разговорите."И на това Юнкер и "Политико" му викат "успех"?
9
5
 
21
 
! Отговори
краварската мечта преди 5 години
ГМО-соята и царевицата са оръжия за масово унищожение!Когато учените предложили да ги усъвършенстват,политиците отговорили,че не е нужно!
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички умни хора е ясно, че тези двамата се ръководят само и единствено от лични икономически интереси и максимално във времето задържане на постове за власт! В тези си стремежи са готови на всякакви престъпления и геноцид спрямо останалите държави и народите им! Нищо добро не очаквайте от НАТО и ЕС - престъпни икономически и военни организации, които целят единствено подчинение и робство на нормалните, креативни хора!
7
7
 
19
 
! Отговори
Аз ако бях ... преди 5 години
... на мястото на пияндето , тромпета щеше да си тръне с увесил нос !"народната" кола може да се продава и в канада и в цяла южна америка , но гмо- соята на тромпета - няма кой да му я вземе!продажно пиянде , ***!
6
9
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
,,Споразуменията ви" тежат колкото шепа въздух..Путин ви рита Отвсякъде..
5
4
 
22
 
! Отговори
ДУХЪТ НА АЛКОХОЛА преди 5 години
..........А КВО ПИХТЕ , ТА ТАКА БЪРЗО СЕ .....НАВИХТЕ ????!!!!!!
4
6
 
24
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Браво Бункер(за алкохол и млади стажанти)! Американската соя е чисто биологично оръжие. По-добре ни дай от наглосаксонския новичок