6 жертви и 17 в неизвестност след огъня в Калифорния

Президентът Тръмп нареди да се окаже федерална помощ
29 юли 2018 08:53, Красимир Ангелов
19
6 жертви и 17 в неизвестност след огъня в Калифорния
Снимка: БТА

Бързо разрастващите се пожари в американския щат Калифорния, където беше обявено частично извънредно положение, взеха шест жертви, а 17 души са в неизвестност. Хиляди хора бяха принудени да се евакуират, предаде Франс прес.

Според службата за извънредни ситуации към губернатора на щата при 14 пожара на територията на Калифорния са изгорели площи от 63 000 хектара. В борбата с огъня участват 10 000 пожарникари.

Пожарът на име "Кар", бушуващ северно от град Рединг (Северна Калифорния), отне живота на двама пожарникари в четвъртък, а днес беше съобщено, че негова жертва са станали 70-годишна жена и двете й правнучета. От понеделник досега той е изпепелил 32 700 ха. Унищожени са 500 сгради, а още 75 са повредени.

Общо 38 000 души са евакуирани в община Шаста заради неконтролируемото огнище.

В Южна Калифорния над 1300 пожарникари се борят с пожара "Кранстън". Огънят погълна пет къщи, доведе до затваряне на пътища и до евакуацията на около 7000 души, посочи националната служба по горите.

Пожарът, който вилнее от сряда в националната гора Сан Бернардино, на близо 150 км югоизточно от Лос Анджелис, превърна в пепел близо 5300 ха. Застрашени там са 4900 сгради. Трима пожарникари са ранени.

Малко след лумването на този пожар беше задържан 32-годишен мъж, Брандън Макглоувър, който е заподозрян за подпалването на девет пожара югозападно от община Ривърсайд. В петък му бяха повдигнати обвинения в подпалвачество, които той отхвърля.

По на север, пожарът "Фъргюсън" продължава да напредва край националния парк Йосемити, който беше частично затворен. От избухването си на 13 юли този пожар е унищожил 20 000 ха. Един пожарникар загина, а седем души са ранени.

Според националния координационен център за пожарите към вчера сутринта на територията на САЩ са горели 36 големи пожара, които са унищожили над 93 000 ха от територията, управляване от национална служба по горите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: калифорнияСАЩпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАЛИ...ФУРНА...Е ...!!! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕН И ПРЕПЕК ??? ДА СЕ ПЕЧЕШ НА КАЛИФ. У. РНИЙСКО СЛЪНЦЕ ИЛИ ДА ДИШАШ В АФРИКА ЧЕРЕН!!!??? ООО- КАЛИФУРНИЙЦИ ...ЩЕ СИ ИМАТЕ И НАВОДНЕНИЯ / НЕЕМИГРАНДСКИ / ...ОТ ВОДА ЩЕ ВИ РЪЖДЯСАТ ПИШ.КО-ТОП-КИТЕ СИЛИКОНОПАРАЛИЙЦИ !?!?!? КАК ВИ ЗВУЧИ " ТЕН ОТ РАБОТА ПО НИВИТЕ И НА ПАМУКА " ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ЕДНИ ...И ТЕН НА ЯХТИ /КАЛИФОРНИЙСКИ/ ЗА ДРУГИ ... Е ПРЕГОРЕЛКОВЦИ - НА ЕДНА ПЛАНЕТА СМЕ !
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам,защо богаташите се изтеглят в Латинска Америка или на други места да живеят и бягат от цивилизования свят.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези са както в Гърция,пожарите са на точно определени места.Изглежда е истина,че наводнения,земетресения,палежи и други бедствия се предизвикват изкуствено.Явно се използва не само лъчение,а и други методи.Ужас!Надвам се да намерят изчезналите живи и здрави!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наред с това са нужни спешно една серия мощни урагани от Атлантика.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Поредната балканска *** се изказа неподготвена както винаги.
5
3
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До шматкаНе е заради гъстотата а заради опита. Евакуирали со хората от застрашените райони.И аз не харесвам американците кой знае колко но има да се учим от тях по много направления.
4
8
 
2
 
! Отговори
До шматка преди 5 години
Прав си, ама не съвсем. Гъстотата на населението около пожарите в Калифорния е 1 човек на 10 квадратни километра. Затова само 6 загинали (жалко че толкова малко).
3
3
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Гърците да се учат как се прави.Гори половин щат а жертвите -6В Гърция се запали крайградския шубрак а жертвите -83
2
4
 
7
 
! Отговори
Само констатирам.. преди 5 години
.. че статията за съседна Гърция където от пожари загинаха 80 души беше 2 пъти по-кратка от тази. Четете внимателно и си правете си изводите. Четете Чомски.
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се надяваме 17-те да са в графата МЪРТВИ до края на деня.