Калифорния в пламъци заради една спукана... гума

Губернаторът на щата поиска помощ от Тръмп, за да се справи
17
Калифорния в пламъци заради една спукана... гума
Снимка: Reuters, архив

Спукана автомобилна гума е станала причина за започването на горските пожари, опустошили обширни райони на Калифорния през последните две седмици, предаде БНР като цитира Си Ен Ен.

На 23 юли на шосе край град Рединг ремарке на камион спуква гума, а от стърженето на джантата по асфалта се появяват искри, от които пламва огън, посочва телевизията.

Още по темата

Пожарът, наречен впоследствие "Кар", си проправя път покрай автомагистрала номер 299, като изпепелява суха ниска растителност и обхваща заселени райони.

Досега загиналите са шестима цивилни и двама пожарникари, унищожени са около 542 кв. км, припомня Си Ен Ен. 

Според експерти от противопожарните служби преодоляването на последиците на "Кар" ще струва на щата милиарди долари през следващото десетилетие.

Губернаторът на Калифорния Джери Браун призова снощи президента на САЩ Доналд Тръмп да помогне за борбата с горските пожари, опустошаващи щата.

Губернаторът от Демократическата партия изрази увереност, че републиканският президент, който има противоречия с него по въпросите на имиграцията и замърсяването, ще изпрати помощ, както миналата година.

"Трагедиите сближават хората", подчерта Браун, отбелязвайки, че Тръмп вече е оказвал помощ на щата, в който горят 17 големи горски пожара.

Губернаторът добави, че появяващите се рано за сезона пожари са новото нормално състояние на нещата и калифорнийците трябва да се научат да се справят с него.

Два от големите пожари, наречени заедно "Комплекса Мендосино", обхващат площ от 82 675 хектара - 71 на сто от площта на Лос Анджелис, отбелязва Ройтерс. Те се намират на 145 км от Сан Франциско и заедно се смятат за шестия по големина горски пожар в историята на Калифорния. Унищожени са над 100 постройки и принудиха над 20 000 души да напуснат домовете си.

16 американски щата, Австралия и Нова Зеландия също изпратиха помощ на Калифорния за борба с пожарите, отнели живота на осем души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Рамбо от САЩ преди 5 години
пукна-ла гума,да бе ще ви повярва- ме
13
0
 
1
 
! Отговори
70007 преди 5 години
Като почнете с тия многоточия в заглавията.... много сте интересни....
12
1
 
5
 
! Отговори
отсело преди 5 години
А стиигбе ! От спекъна гума и стръженето на джантата ! Аисектер ка го разбраха
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни извратени хора са краварите
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те 3 без гума са го правили, ама са му объркали нещо ДНК - то.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А гумата каква марка е била, или информацията е засекретена?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеей, една спукана гума да причини такива щети ! Ами ако беше друго? Направо не е за мислене.
7
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
. много хора са се родили и умрели заради спукана гума...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновен шофьора, а един елен пресичал пътя и тира го подплашил и тоя елен като хукнал от копитата му искри изскочили и запалили гората. Затова в БАНСКО искат втори лифт да наблюдават отгоре елените да не запалят гората.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАХАХАХ ВЕДНАГА ПОВЯРВАХ
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% е дело на Путин, иначе не може.И при гърците защито изгониха руските дипломати.
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожарите ги палят руски диверсанти, които се мотаят по света с туристически визи. Всички руски от падъци трябва да се наритата обратно в Азия.
2
2
 
14
 
! Отговори
Сенатор Маккейн преди 5 години
Туй ще да е от намесата на Русия в производството на джанти в САЩ. Всички знаем че Путин лично прави джанти с двойно предназначение и ги подарява на Тръмп за да съсипе Америка. Нали така, дрогаре говедаре. Дайте да дадем още санкции за Русия.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква експертна експертиза само... Направо си го представих на забавен кадър. Джантата стърже по асфалта, създава искра, която или по някакъв начин пали асфалта, или магически прелита метри без да изгасне, и намира нещо което да успее да запали в оня пущиняк...Убедително.