Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?

Премахнаха съдържание на скандалния радиоводещ Алекс Джоунс
7 авг 2018 16:15, Бойчо Попов
109
Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?
снимка: Ройтерс

Ако питате американеца и скандален радиоводещ Алекс Джоунс, то престрелките в началното училище "Сенди Хук" от 2012 г., когато психично болен младеж застреля 26 души, са били инсценирани от актьори. А климатичните промени са просто огромна измама. Но въпреки тези налудничави теории милиони американци застават зад думите му.

Сега обаче редица водещи технологични компании започват да се бунтуват срещу неговата пропаганда. Първоначално Spotify и Apple премахнаха профилите на десния популист от платформите си, а сега това правят и YouTube и Facebook.

Преди няколко седмици YouTube свали четири видеа на Джоунс, като предупреди, че може да спре завинаги достъпа му до платформата, ако натрупа три нарушения в рамките на 90 дни. Сега той няма право да излъчва предания на живо през идните три месеца. Spotify също премахна определени епизоди от програмите на Джоунс, както и подкаст приложението Stitcher.

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че е премахнала четири страници, принадлежащи на Джоунс, които многократно са публикували съдържание през последните дни, нарушаващо стандартите на общността за речта на омразата, тормоза и подстрекателството към насилие, предава Bloomberg.

"Всички потребители се съгласяват да спазват Общите условия и Правилата на общността, когато се регистрират, за да използват YouTube", казва становище по електронната поща до агенцията и говорител на сайта за видеа на Google. "Когато потребителите неколкократно нарушават тези правила, като например правилата ни срещу речта на омразата и тормоза, или нашите условия, забраняващи заобикаляне на мерките ни за принудително изпълнение, ние прекратяваме акаунтите им".

Технологичните компании са подложени от известно време на натиск да блокират Джоунс. По време на шоуто си InfoWars той разпространява конспиративни теории, вариращи от това, че стрелбата в "Сенди Хук" е била организирана от правителството до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е "вътрешна работа".

Twitter засега не е отстранил Джоунс или InfoWars от платформата си.

"Ние бяхме напълно забранени във Facebook, Apple и Spotify", заяви Джоунс в Twitter в понеделник. "Кой консервативен новинар ще бъде следващият?", пита той и насочи последователите си към уебсайта на InfoWars, където негов постинг нарича блокиранията "координиран комунистически удар".

Говорител на Twitter потвърди, че InfoWars и асоциираните акаунти в момента отговарят на правилата на Twitter.

Вижте продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Алекс Джоунс не е никакъв конспиратор, просто е един от най-популярните и ярки поддръжници на консервативната, традиционалистичната политика в you_tube...! Той допринесе много за избирането на Тръмп и разрастването на 'популизма' ! Гледах стриймовете му и макар че рязкият му стил не ми допадаше толкова много колкото тези на Paul Joseph Watson или Mark Dice, беше прав за всичко ! Абсолют. невярно е че е 'конспиратор' , глобал._плутократи искат да заличат наследството му !
40
1
 
4
 
! Отговори
Куха И плоска Земя! преди 5 години
До 38,За рептилите и аз съм "спорила". Реших да обясня, че терминът идва от "рептилски мозък"- или частта от мозъка, която е отговорна само за оцеляването и инстинктите, без чувства, състрадание или друга мисъл. Когато наричат хора рептили се има предвид, че при тях всички други части на мозъка са слабо развити и са психопати, жадни за пари и без съчувствие към другите хора. Но уви, човекът отсреща отговори, че рептилите не са човеци и живеят под Земята, която е куха. А за други тя е плоска...
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхуват се явно от Алекс Джоунс след като го спират така диктаторски. Явно не пуска само луди терории и конспирации.
38
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Този човек си беше страхотен актьор, на гърба на човешките страхове направи луди пари. Вижте му нещата преди 20 години, все едно друг човек гледате. Същият е като Волен Сидеров - мошеник.
37
6
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Дааа повечето българи обожават да обвиняват другите за проблемите ни.Това е национален спорт. А колко сме доверчиви и как се информираме нямам думи просто.Имам колеги, които лапват въдицата на всяка "сензация", а се имат за интелигентни. Преди време един познат ме убеждаваше в съществуването на рептили и че са сред нас.Как да спориш с такъв индивид???Гледам в магазина всеки купува яко Уикенд, Шок... възръстни мъже в костюми преди да идат на работа...Много *** народ. И всеки всичко знае
36
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джоунс пискаше за всичко от кемтрейл до дупката в царичина.Беше време да млъкне еб*ти, то бива конспирации и заговори, ама неговото си беше откровено спамене с глупости.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е то свободата на словото в (псевдо)демократичните САЩ.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33,имаме сходна история! Но е трудно да обясниш това на хора, които никога не са излизали от България и се информират само от сайт като този, вестник Шок и брадва. бг. Да не споменаваме, че и вината никога не е в нас, че нещо не върви както трябва. Трябва да има конспирация, за да има причина да не сме добре.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бетер Северна Корея станаха джумериканците.
32
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях на 14 ми беше много интересна темата за илюминати, ротшилд, рокфелер, властелините на света, убийците на кенеди, кой дърпа конците и т.н.Вярвах, че знам всичко и че всичко се дирижира от скритата ръка на избран елит, който стои зад решенията, които дирижират политиката на САЩ срещу онеправданите и добри народи по света.Мина време и обиколих половината свят, изучих се и осъзнах, че съм бил глуповато хлапе, жадно за конспирации и интересни истории досущ като форумците пишещи тук.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво крият в Зона-51 само престъпници се крият и после се чудят що има конспирации.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здраво го мачкат Джоунс първо го обвиняваха, че разпространява конспиративни теории не сработи после демонетизираха клиповете му в ютюб и му забраниха рекламите в гугъл пак не го спряха, а сега директно го изтриха заедно с хилядите му клипове, което си е като модерно горене на неудобни книги както са го правили в средновековието.
29
4
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Мога да ви кажа че човека си е със акъла, но има много врагове в САЩ. Той дори прави предаване за българияи нашата мизерна картинка тука. Просто не е удобен защото всяко нещо което твърдят демократите той го опровергава. И междо другото бизнеса му се разрастна изключително много в последната година и решиха да му дръпнат шалтера.
28
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Интернет - уж щеше да е място - където всеки.. без страх от преследване да споделя...идеи , виждания , мисли.... да казва истината - както той я вижда...НЦЪ! Интернет е подложен на луд политкоректен вече и полицейски контрол!Не говоря за терористи и педофили...но покрай сухото - и суровото.КОЙ МЕ КАРА ... ТРИЕ...БАНВА...затова, че наричам нещата със собствените им имена?? Откога ци .т.. те станаха роми...а *** и лезбийки - отделен пол? Откога - съм длъжен да мисля - на властимащите за удоб
27
0
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Ми тя оная еврейка-шефката на youtube,си прави интервюта с "младите турци" и техния канал не го пипат,а там колко са нагли и самодоволни....Ама нали,щото са от наште и за тях може.
26
3
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
Слушам го почти всеки ден - Алекс Джоунс не разкрива НИКАКВИ КОНСПИРАЦИИ. Говори с дрезгав глас от позиция, к. с малко въображение минава за дясна. Илюминатите го тикат напред, за да обира недоволствотон а хората, без реално да повдига завесата на конспирацията. С нищо - в това е "талантът" му. Мога да ви кажа поне 5-6 теми, к. "демократичните" US медии не биха допуснали в ефир и които Алекс Джоунс НИКОГА НЕ ПОВДИГА. НИКОГА. Защото е назначен и удобен.
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не им е лесно и на американците. То държавата да крие толкова неща от теб и да имаш зони, до които не можеш да минаваш даже... започваш да развиваш параноя, че вече всичко е конспирация. От друга страна, когато и интелигентността и образованието ти не са високи си по-склонен да вярваш, че си направил откритие. Все пак- друг шанс да постигнеш нещо интелектуално нямаш.
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, що не го лекуват тоя човечец?!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При всеки терористичен акт или самолетна катастрофа има няколко американски влогъри, за които това не се е случило и всички са актьори... Когато самолетът на Germanwings се разби в Алпите казаха, че през нощта са насипали метални отломки по планината и такъв самолет въобще не е съществувал. Предвид, че познавам приятелка на загинала в тази катастрофа дали е приятно за нея или пък роднините на другите жертви да слушат за конспиративните теории на *** американци?
22
5
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Тия са по-зле и от комунистически СССР. Дори Джугашвили не налагаше такива репресии срещу свободата на словотo."==============================Бъркаш. "Америка е пълен майнд контрол и диктатура на корпорациите и новия световен ред."==============================Отново бъркаш. Точно Америка, с хора като Доналд Тръмп и Алекс Джонс и техните действия е надеждата на нормалните хора срещу Новия Световен Ред.