САЩ обявиха: 25% мито върху още китайски стоки

Новите мита са ще за 16 милиарда долара
Обновена: 8 авг 2018 08:07 | 8 авг 2018 07:41,
16
САЩ обявиха: 25% мито върху още китайски стоки
Снимка: архив Reuters

От 23 август САЩ ще започнат да събират по 25 процента мито върху още китайски стоки за 16 милиарда долара. Това съобщи офисът на търговския представител на САЩ, цитиран от световните агенции и БТА.

Тези нови мита се прибавят към вече въведени на 6 юли 25-процентни мита върху китайски стоки за 34 милиарда долара. Китай реагира с налагане на същите мита върху американски стоки на същата стойност.

Още по темата

Окончателният списък за 25-процентни мита върху китайски стоки за общо 50 милиарда долара съдържа 279 артикула.

Двете най-големи световни икономики са в търговски спор след обвиненията на САЩ, че Китай използва агресивни тактики, включително киберкражби.

Администрацията на Тръмп обвинява Китай, че лишава американските фирми от възможността да експлоатират лицензи, както и че прониква в американски търговски компютърни мрежи за получаване на неразрешен достъп до важна търговска информация.

На 1 август търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър съобщи, че президентът Тръмп му е възложил да проучи възможността да увеличи митата от 10 на 25 процента върху китайски вносни стоки за 200 милиарда долара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Всички държави трябва да наложат такива мита на китайските стоки. Китай с тези дъмпингови цени унищожава цели промишлени отрасли в развитите държави. Да не говорим че ниските цени ги постигат чрез използването на робски детски труд, и чрез пълно незачитане на международните търговски правила, включително икономически шпионаж и тотално унищожение на природата.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато американците се съгласят да работят за 4 долара на час"Какви ти 4 долара? Много китайци работят за по-малко от долар на час.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато американците се съгласят да работят за 4 долара на час, тогава и американските стоки ще станат конкурентни на китайските и няма да има нужда да си произвеждат всичко в Китай.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега един път гражданите и малките и средни собственици(производители) на САЩ ще плащат по високи мита, втори път пак същите ще плащат и по високи мита за износ към Китай, и ще се наложи да си затворят и пазара на там. И какво стана, бизнеса ще има по малко крайна печалба, от там ще вдигне цената за потребителите, и единственият който пълни джобовете се оказва ЧИЧО САМ за да си пълни дупките в бюджета за военно промишленият комплекс.( бюджета за програмата по ф35 досега е над един ТРИЛИОН)
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега американците ще ходят боси, без Найки, без китайски дрънкулки. Само ще обеднеят, пак ще внасят от Китай стоки, не могат да произведат в САЩ нищо. Произведеното в САЩ ще бъде не 25% по-скъпо, а 25 пъти по-скъпо.
8
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Тия приказки,че САЩ са на ръба май ще излязат верни.Като гледам как тръгват ва банк-всичко или нищо.Но за себе си са прави-по-добре да рискуват с яростни атаки по всички фронтове сега,когато са все още силни,отколкото постепенно да залезнат.Последна възможност,дето се вика.Очертават се интересни 5-6 години.
7
1
 
1
 
! Отговори
Отец Перламутрий преди 5 години
До ДОЙЧЕИ кпорината,чадо ,и коприната...
6
1
 
5
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Какво ли ще стане ако почна да продавам газ и нафта срещу юани???!!!
5
4
 
4
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Освен пиратки друго изобретение нямат само копират...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с "състезанието" между капитала и плановата икономика, глобална свят и тем подобни измислици. И какво правим сега протекционизъм до дупка, щото иначе в канала. Ч и футските мантри за производство на зелен "амбалаж" и владението на света май почнаха да издишат отвсякъде.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 Анонименмо май ше я яде сащ, а ?Китайския дракон никога не губи. търпи но в един момент ще нанесе идар и край с икономиката на сащ
2
1
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ясно е кой - всички, най вече го отнасят бедните - както винаги
1
1
 
19
 
! Отговори
Да преди 5 години
Така се пълни дупка в бюджета. Митата кой ги плаща?