Войната за... Космоса започва: САЩ създават космически сили!

Вицепрезидентът обяви създаването на новото военно крило
10 авг 2018 21:30,
102
Войната за... Космоса започва: САЩ създават космически сили!
Снимка: архив Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс обяви създаването на космически сили на САЩ, в съответствие с плановете на президента Доналд Тръмп, пише френският в. "Паризиен".

В речта си Пенс заяви, че някога космосът е бил мирна и неоспорвана територия, но в момента е пренаселен и пълен с конфликти, отбелязва британският в. "Гардиън". Вицепрезидентът на САЩ обвини администрацията на предишния президент Барак Обама, че практически е пренебрегнала нарастващите космически заплахи за сигурността. Той освен това каза, че противниците на Съединените щати вече са превърнали космоса в бойно поле.

Ако предложението за създаване на шести клон на въоръжените сили на САЩ бъде изпълнено, космически войски ще станат първия нов клон от 1947 година. Всяко подобно предложение обаче ще изисква решение на Конгреса и вероятно ще бъде подложено на сериозна проверка, особено от представителите на опозиционната Демократическа партия, отбелязва в. "Гардиън".

Пенс заяви, че Белият дом вече разговаря с лидери на Конгреса за одобряване на новите въоръжени сили. Той добави, че САЩ винаги ще се стремят към мир, както на Земята, така и в космоса, но подчерта, че "историята ни учи, че мирът е възможен само чрез сила".

Космическите мечти на Тръмп трябва да преминат през един разделен Конгрес, но първоначално проявилите неохота представители на Пентагона подкрепиха предложението и обещават да направят всичко възможно за неговото приемане, пише американският в. "Ню Йорк таймс". Поддръжниците на идеята твърдят, че военновъздушните сили не обръщат достатъчно внимание на космоса, а Русия и Китай разработват оръжия за борба със сателити. До три години те ще могат да свалят американски спътници, предупреждава оценка на заплахите, публикувана през февруари от разузнаването на САЩ.

"За секунди можем да останем слепи, глухи и неми", подчерта през февруари на кръгла маса на Центъра за стратегически и международни изследвания конгресменът от Демократическата партия Джим Купър, който също поддържа идеята. "Рядко една велика страна е била толкова уязвима", добавя демократът от Тенеси, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

Оръжията за борба със сателитите могат да засегнат американската система за глобално позициониране, която насочва самолетоносачи в Персийския залив, безпилотни летателни апарати над Йемен, изтребители над Сирия, патрулиращи в Афганистан пехотинци. Представители на американското разузнаване от своя страна използват шпионски спътници, за да събират информация за противниците си, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
САЩ са много назад. Русия има спътници с ядрени бомби които се управляват от дресирани кучета като кучето Лайка - първият космонафт. Въпрос на секунди е да се изпрати аналогова команда до спътника за натискане на червения бутон с ***. И тогава край с американските космически сили.
24
8
 
37
 
! Отговори
кинорежисьор преди 5 години
САЩисаните тотално избушиха ! Колкото ходиха на Луната толкова и космически войски ше направат. Ще им бутнеме рамо Холивуд ...
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""За секунди можем да останем слепи, глухи и неми"Да, точно това е целта - да не можете да бомбите който си поискате, защото сте спали на криво или защото Килъри преживява тежък климактериум.
22
0
 
2
 
! Отговори
Не-русофил преди 5 години
До РусофилВоздушно-космические силы, да; току-що погледнах в сайта на министерството на отбраната.
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соросоидо-джендърите се активизираха.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не са открили петрол на Марс бе ?
19
25
 
7
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Руските троляги се активизираха. Получили са извънредна дажба копейки. Ако не знаете получават на два коментара по копейка.
18
2
 
11
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
До Не-русофилВКС се наричат....
17
1
 
10
 
! Отговори
не преди 5 години
До Анонимен 11Защо мислиш че всеки който пише истината е ***,доживяхме истината да е *** дума ли?
16
6
 
7
 
! Отговори
Не-русофил преди 5 години
Не че нещо, ама Русия има такова нещо от години. Викат им космически войски. Не строят звездата на смъртта, ама могат да насочат сериозен патлак към всяка точка на земята. В тоя ред на мисли, още едни такива военни, ама от другия континент сега са точно това, от което света има нужда. Чакаме само да ги хакнат ислямистите и да атакуват от космоса.
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са могъщи и водят е една обиколка на телчарника в космическите технологии.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая ще дойдат извънземните ще ошамарят всички и ще си седнат на ***.
13
7
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩ да мре!
12
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За шеф е назначен Джордж Лукас. Щото друг няма.
11
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз харесвах русия навремето, но гнусните *** ме накараха да я намразя. Явно хибридната им кампания дава обратен резултат.
10
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще дойдат руските *** да ни обяснят колко е велика русия... Намразих руснаците последните години заради троловете им.
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните 30 години заплатите в САЩ не са мръднали.
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се отвръща на империята на злото.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ся вече могат да започнат да строят и "Звездата на смъртта", за което събираха подписка около 50 000 души.
6
8
 
39
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Ей тази нация от убийци докато не ни унищожи няма да миряса,малко ли убийства и войни направи на земята ами сега и в космоса тръгна ли!?