Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
7
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Всъщност ако се вгледаме назад дори то античните времена ... човек е прогресирал когато не се е водил от религия. Без значение каква е. Когато се е водил от религия виждаме само смърт и войни. Който цъкне минус нека да напише защо според него не е така :)
158
10
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
За минусарите мога да ги попитам и да отговорят защо Османската империя се разраства до такава степен ?Отговор: защото се дава свобода на учени, художници, евреи и всякакви такива хора на научната мисъл.Кога започва да загнива империята ?Отговор: когато тя прекъсва тази връзка някъде средата на 17-ти век. Набляга се вече на религията и резултата се вижда на картата.Простичко е и всеки сам може да намери отговора и защо Америка са напред.Отговор: Защото има наука и тя не се върже с религия
157
5
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Реджепа е бил джамбазин на коне като юноша,и то добър.Но голямата икономика не е като да купиш кон и го изтъргуваш на някой неграмотен амуджа с някаква печалба!
156
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да то пък щото турцоте са се скъсали да пият и пушат (освен нашите) камо ли да им карат американските брички. Това ми мамирисва пак на сапунка от сащ, както със северна корея.
155
4
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
*** ...ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТКА ,ЧЕ ВЕЛИКИЯ ИНТЕРНЕТ Е ПОВРЕДЕН ОТ ХЕРОИН ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ- БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЩЕСТВОТО ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ ВЪВ ВИРТУАЛНА СРЕДА И ДОЛАРОВАТА ДИКТАТУРА ЩЕ БЪДЕ НЕЗАМЕНИМА И ГОСПОДСТВОТО НА ЕВРЕИТЕ КАТО ГЕЙТС И КЪФ БЕШЕ ФЕЙСБУКА- ПРОДУКТ НА ЛОБИТО СЕМИТСКО ЩЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ , НО ЯДЕЦ ЩИ СИ ПЛАТЯТ ЗА ГАДОСТТА !?!?!?
154
7
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Така е дами и господа ... написах истината. Османската империя процъфтява през тези векове заради науката... математика, художници инженери и т.н. Америка прави същото от 60-те години на миналия век.Османската империя започва да губи позиции защото започва да набляга на религията и не се реформира. Резултата го видяхме от 10 морета само на 3-4 .... Трудно ми е да разбера само защо ердо не се поучава от миналото ??! Остава да е *** !
153
5
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
централния процесор - не е само той 95% от частите вътре са американски патенти. Правят се в различни държави: Китай, Тайван дори и Турция и се правят отчисления към америка :)Хората през 60-те заложиха на технология на същото което заложи османската империя през 14-15 ти век !!! И спечели. Защо този черен турчин не погледне назад ??!
152
8
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Черния турчин си остава такъв... просто само господ/алах и да лъже народа. Икономически Турция внася продукти от които после произвежда стоки и изнася отново. Ако този не си отиде или поне не даде глас и на останалите 45% от населението просто ще се само застреля. И никой няма да му е виновен. То си личи,че и с нервите не е добре. Първо Русия, после плаши европа с бежанците после америка, после окупира чужда държава Сирия без да е канен .... просто е нагъл нахалник и е време да си ходи
151
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един турчинми започни ти да бойкотираш първи американските продукти, за целта си отвори компа и изхвърли от него централния процесор интел или амд, какъвто е там :) и по чисто естествен път ще спреш да използваш и другия американски продукт, а именно уиндоус и най-вече интернет и така и на нас няма да ни късаш нервите с неадекватните си постове
150
4
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
"империя простирала се на 10 морета в продължение на 5 века" - тази империя е била такава защото науката не е била свързана с религията ! Справка разцвета на тази империя е 14-17 век. Поканени са всякакви математици, инженери, приютени са евреите от Испания и т.н. По това време в Европа има гонения затова,че си заявил,че земята не е плоска....Та в момента Ердоган свързва науката с държавата и това е грешката му ! Просто трябва да погледне как и защо е било преди 400-500 години. Ама черния турчи
149
6
 
6
 
! Отговори
пенко преди 5 години
ТУРКИЯ ВЪЗСТАНА СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИЯ ОСМАНИЗЪМ С ВЕЛИКИЯ ЛОЗУНГ : "КАТ РУСИЯ НЯМА ДРУГА - ТЪЙ МОГЪЩА ...НА СВЕТА !!! ТЯ Е НАШАТА ОПОРА ...ТЯ Е НАЩА СВЕТЛИНА !!!"
148
19
 
19
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Призовавам всички турци по цял свят да бойкотират всички американски продукти.Света трябва да каже:"НЕ" на външната политика на САЩ.Направете този свят равен за всички.Турци,не се отчайвайте!Гордейте се,че сте турци!По света има 150 млн.турско-говорящи,които са наследници на империя простирала се на 10 морета в продължение на 5 века.Жалко за президентската институция в САЩ,защото е била заемана от велики личности с велика визия за човечеството,а не от посредствени личности като Тръмп!
147
6
 
17
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Евала им на турците....
146
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо ми изглежда, че Вуте се кефи как на съседа Нане са му запалили плевнята.Българска работа...
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
със същия успех може да наложи и мита върху свинскто месо :)))
144
2
 
10
 
! Отговори
Turk преди 5 години
А Овцете на хората изплатихме ли ги?
143
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фактите са си факти, турската икономика затъва, а това мито върху американски автомобили и тютюн за Турция е абсолютно безмисленно, поради една много проста причина, в Турция почти не се внасят американски автомобили и тютюн, това е все едно България да наложи мито върху австралийските въглища :)
142
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и автоматичната скоростна кутия е измислена от българин.Казва се Румен Антонов. Днес това, което е направил се ползва в поне 8 марки автомобили... примерно Тойота, Рено, Хонда и много други. А тук някакви палячовци, които грам техническа мисъл нямат в главата си мислят, че двигателите за автомобили ги измислят някакви извънземни и ги дават на САЩ само.Голяяяямаата философия.... двигател!То дори и Бритиш мотор корпорейшън създава двигатели в Турция по турски патенти.
141
23
 
24
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 5 години
ТУРЦИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ВИНАГИ ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ.МИСЛЕТЕ МУ ВИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
140
5
 
20
 
! Отговори
Alper преди 5 години
толкова злоба и толкова злорадство..това българина има ли някой народ когото уважава .като стане новина за съседните страни се нахвърлят като телета на червено да оплюват..нито един от съседните страни не е достоен на българите..и най интересното че и своите си не обичат..стига със тая злоба..Турця не я мислете тя ще се оправи някак. мислете как България да я оправите..със тази ЗЛОБА сте за никъде..всичко най ви желая от АНАДОЛА.