Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
14
 
21
 
! Отговори
AVE! преди 5 години
Ето защо Турция е велика!Турция винаги е била сила и винаги,когато е настъпвана е показвала зъби.Това отстояване и защита на собствен интерес го няма в българина.Българина обича да се дупи и да прави каквото му кажат.Турция ще надигне глава.България да му мисли!
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе отглеждам си аз домати, за можене мога, ама турските са по-евтини.Иначе човекът си е мечтател.мисли си, че всичко което хвърчи се яде.
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 136аре първо погледни търговското салдо между България и Турция, отдавна то е в полза на България, а домати от Турция почти не се внасят вече, поради простата причина че никой не ги купува освен малка част хотелите по морето за блок маса
136
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то в Турция почти не се внасят коли от САЩ, за тютюна пък е абсолютно безмислено митото :) смешна работа, тоя Реджеп хептен е загубил връзка с реалноста
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PitВ какво ще успееш?И цялото вашето село да се съберете, не космически кораб, а прахосмукачка не можете да направите.Та по-добре се съюзи с някой, който може да го направи, като например ние с ЕС.Не се надценявай.
134
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но дори и в България има инженери, които МОГАТ да направят двигатели. Алоооооо психиатрията. Кви двигатели ве ! Вие даже домати не можете да отгледате внасяте от Турция
133
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пич ... Специалистиет в Азия вече къртят пари там или в САЩ, ама не е и в Турци"Мда, викаш малки деца американчета работят в едни гаражи или на кораби в китайско море, където произвеждат електроника, която после да се върне в САЩ.И един мармот завива шоколада в станиол...Нали американците всичко произвеждаха до сега в Азия бе, гаванка? Тръмп се скара даже на Епъл, да си пренесат производството в САЩ.И процесорите се проектират в САЩ, но се произвеждат в Азия. Или не правиш разлика???
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен128хаха.Разсмя ме.Дипломната му работа била за елемент на двигател.на хартия.Дай да го видим, да го пипнем тоя елемент.Хартията е едно, технологията съвсем друго.Голям мечтател си. лошо няма.Дано успяваш да изхранваш тебе си и семейството си обаче.
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Турция но и Китай и други страни Америка е пред фалит
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
126 Пич ... Специалистиет в Азия вече къртят пари там или в САЩ, ама не е и в Турци ...
129
3
 
13
 
! Отговори
Pit преди 5 години
Турция не ми е любима държава,но Ердоган показва черти редки за съвременните политици.Нашият премиер е мъж само в България,но е клекнал пред всички възможни външни влияния.В Русия се държа срамно и глупашки,както и с Ердоган.А за т.н български турци - това са си наши хора и хората са си в голямата част родолюбивиСамо заедно ще успеем без да се Селиме.Извинявам се но с *** трудно ще строим космически кораби.
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 125.Първо, не съм ти "ефенди". Дори не съм турчин.Второ, една от дипломните ми работи е за изработване на елемент, който се ползва в ДВГ. Изчислява си се якост, износоустойчивост, всичко. Вярно, после като завърших, не съм се занимавал с това, а влезнах в съвсем друг бранш. Но дори и в България има инженери, които МОГАТ да направят двигатели. Пък ако ще дори и да не ги копират и взаимстват. А сещаш се (е, хайде, ти може би не), че всички копират и взаимстват.
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен126Дай първо свършете работата, наемете специалисти, измислете двигател, кола, произвеждайте, продавайте.Чак тогава ела тука и се хвали.Дотогава някакси думите ти висят във въздуха.Ама давай де, мечтите са безплатни.Мечтай си.И ругай българите - те са ти виновни.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако нямат "специалисти" и такива ще си наемат. Почти цяла Азия чака да дойде на гурбет в Турция.
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен124Ефенди, не ме разбирай погрешно.желая всичко най-добро на Турция и на турците.Даже и собствени двигатели и коли да си направят.Ама нещата не стават както ти се иска.Ти като не си ***, колко двигателя си направил?Нали си виждал други двигатели?Дай първо да ти видим двигателя, после ми разправяй, че аз съм ***.
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не вярвам да имат ноухауто нито капацитета сами да си ги направят."Голяма философия... няма що! Взимаш един вече направен двигател и правиш същия! Още през 45-та година руснаците така са направили двигатели на почти всички техни камиони, които работят и до днес. По-късно отново модифицират, пак взаимствани от чужди двигатели. Пример КАМАЗ, е краден от двигател на американска бързоходна лодка. А двигатели на КАМАЗ се слагаха и на танкове и на какво ли още не. Трудно се спори с пpости хора.
123
5
 
10
 
! Отговори
Българин - НЕГаджал преди 5 години
"На пук на българите доларът и еврото рязко паднаха в Турция"Ех, тия българи, бе, вечно ви дразнят, вас, турците.И с колко % "рязко паднаха", ефенди? Ердоган освободи веднага гръцките войници, търси среща с американците да моли, отваря шлюзовете на валутните резерви, които ще гледа вече през крив макарон.
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А българите имат капацитет за всичко, но плуват в л.......а
121
4
 
7
 
! Отговори
Мил Спомен Мой преди 5 години
Еееххх,Какви времена бяха;1.Сутрин след баня се мажех с американска козметика Gerard;2.Ако е студено мятах някоя буца въглища в камината;3.Поръчвах на икономката за обяд един пилаф с американски ориз;4.До обяд зареждах "в тока" Теслата(автомобила,не инструмента)и после я подкарвах из чаршията-да се пукат душманите;5.След обяд се сбираме с аверите на по едно Лъки страйк и нищехме оня сатрап Ердо, дето ни лиши от долари;6.Като се стъмнеше,наливахме американското уиски7.Събудих се !!!
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 113Брандирани китайски.