Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, дори и в България най-обикновени студентчета в Технически Университет знаят как на VHDL (VERILOG), как да си проектират процесорчета. Даже разни еврейски компании като най-елементарен пример ASIC DEPOT, проектират процесорчета. Вярно, техните са почти неизползваеми, но това ги прави успешни за военни машини. В България стендове почти няма, но в Турция има. А могат и други да си доставят. Вярно, няма веднага да достигнат ниво на американски компании, но щом руснаците успяха до някъде...
118
2
 
7
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До TURKИ на тебе ли българите са ти виновни бе мюмюнчо?
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен114Ти май хич не си умен.АМИ ФАКТНЯМА СОБСТВЕНИ ТУРСКИ АВТОМОБИЛИТова, че има завод в който разтоварват части от цял Свят и от тях сглобяват автомобил, значи, че там едни турци по цял ден завиват гайки на поточната линия. Двигателите и модулите ги получават наготово.Не вярвам да имат ноухауто нито капацитета сами да си ги направят.Дано се справят, ама по-скоро ще си го навият на пръста като фиксидея, ще затънат в дългове и накрая пак няма да имат собствен автомобил.
116
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсурд е да се бори с чичо Сам щото чичо Сам не е просто партньор на Турция, а самата среда, в която се прави бизнеса или по- скоро държава със силата на икономически закон.
115
12
 
7
 
! Отговори
TURK преди 5 години
На пук на българите доларът и еврото рязко паднаха в Турция.
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахил е бил скит и е воювал на страната на гърците срещу братята си троянци, тъй като преди това бил изгонен от родината си, поради неговата голяма жестокост.
113
4
 
8
 
! Отговори
до 113 преди 5 години
VESTEL VENUS-турски телефон, CASPER, VESTEL, ARCELIK, BEKO-турски компютри
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Е така де. произвеждат автомобили. Ама автомобилите са чужди. Форд Транзит дори и произведен в турция си остава Форд."И какъв беше смисълът на изказването ти? Харесва ти да те правят за смях ли? Щом могат да произведат едно нещо и щом десетки автомобилни брандове произвеждат при тях, ако видят зор не могат да си взаимстват технология ли? Ти искаш да ме убедиш, все едно, че ако Пенчо прави грънци с глина по модел, който му е даден от Мюлер, че Пенчо не може да си направи подобни за него си.
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен103Дай пример за турска електроника - телефонче, компютърче.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАСДаже и Омир разказва в Илиада за това как елините нападат последните тракийски царства. Ахил е бил или наемник на африканци или е бил африканец.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така де. произвеждат автомобили. Ама автомобилите са чужди.Форд Транзит дори и произведен в турция си остава Форд.
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАСГърците не са местно население на Балканите, а са пришълци също като турците. Почти нищо не ги различава начинът по който са дошли и останали. Преди тях са траки. Чети за... пеласги, фриги, филистинци.
107
2
 
6
 
! Отговори
ООН преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАСНито Кипър е гръцки остров, нито Турция си е добавила Севернокипърската република.Кипър си е независима държава.
106
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
какьв тютюн на листа от сащ тои не е ли бьлгарски
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дур, дур" - вика Ердоган. "Yes, wes" - радва се Тръмп.
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за автомобилите като казвам, че имат мощностите да ги правят, не забравяй, че само в Бурса има 7 автомобилни завода. За останалите градове дори не искам да споменавам. И автомобилите излизат на автовози почти всеки ден.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Например, най-важното от тях - нефт, газ и полезни изкопаеми."Находища на нефт и газ имат, но не ги ползват. Също както и САЩ. Полезните им изкопаеми ИЗОБИЛСТВАТ, там е за каквото се сетиш. Електроника имат, даже е почти 1/4, да не е даже и 1/3 от тази която се продава в Европа. Черна и бяла техника също колкото искаш. Коли техни нямат, но имат мощностите да ги правят, имат и технологиите.Самолети също ПРАВЯТ! Правят и подводници. И селскостопански ИМАТ техни и могат да направят други.
102
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 100Все още не е факт! Само форумни блянове!
101
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 99Там е работата, че краварите нямат толкова време, за да обърнат Иран, Китай и Русия срещу Турция! Часовникът тиктака!
100
2
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 98Викаш, сега германци, италианци, англичани, американци ще си вземат заводите от Турция! То ако ставаше така, да бяха си ги взели от Китай!