Търговски въпроси: Китай и САЩ подновяват преговорите

САЩ наложиха през юли мита върху китайски стоки за $34 млрд.
16 авг 2018 08:00,
10
Търговски въпроси: Китай и САЩ подновяват преговорите
Снимка: Reuters

Китай и САЩ ще подновят търговските преговори помежду си.

Пекин съобщи, че ще изпрати в края на месеца високопоставен представител във Вашингтон за нови преговори по търговските въпроси, потвърди китайското министерство на търговията, цитирано от Франс прес и БТА.

Още по темата

Заместник-министърът на търговията Ван Шоувън ще се срещне по покана на САЩ с американския заместник-министър на финансите Дейвид Малпас,който отговаря за международните дела.

"Китай приветства диалога и комуникацията на базата на реципрочност, равенство и честност", каза министерството в комюнике.

Преговорите между американския министър на търговията Уилбър Рос и китайския вицепремиер Лю Хъ през юни в Пекин не доведоха до понижаване на напрежението между двете страни.

САЩ наложиха в началото на юли мита върху вноса на китайски стоки на стойност 34 милиарда долара, на които Пекин отвърна с реципрочни мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТРЪМП НЕ ВИ ЛИ ЗВУЧИ КАТО-ХЪМПТ ??? КИТАЙ СИ ИСКА КОНТРОЛИРАНИ ОТ САЩ ТЕРИТОРИИ В ЮЖНОКИТАЙСКО МОРЕ !!! ТРЯБВА МУ ПОДКРЕПА ОТ ...КОГО ...А ДЕ ??!! В ТЪРГОВИЯТА ВСИЧКО Е ЯСНО ...КОЙ ЩЕ ПРЕХЕБЕ ДРУГИЯ !!! СМЪРТНИ МИЛИАРДЕРИ И МИЛИОНЕРИ -ГРАБЯТ И ТРУПАТ ЕВРЕЙСКИ ПАРИЧНИ ЗНАЦИ , НО ОТ СТРАХ И ЛИПСА НА ВОЛЯ ЗА ПОКОЛЕНИЕТО СИ... СЯКАШ ПОКОЛЕНИЕТО ИМ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ БЕЗ ВРЪЗКИ И ЧИВТОСВАНЕ С ОГРАБЕНИТЕ ДЕЦА !!!???!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Владо Вр преди 5 години
Дали ще постигнат някакви резултати? Според мен - по-скоро не, но знае ли човек! Най-вероятно ще е "Много шум за нищо" (цитирам заглавие на комедия от Шекспир за незнаещите). Е, може и да греша, човешко е!
6
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Показателно е, че когато са преговаряли на ниво министри, не са постигнали нищо. Сега нивото се сваля до заместник-министри. Това напредък ли е? По-скоро не.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МдаМного добре ви знаем как се прикривате зад всяка трънка и чакате да ударите България в гръб в полза на Русия. Да се правите на умрели лисици не ви е силата.
4
3
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименА бе аланкоолу,на теб само руснаци ти се привиждат!Че кой ти говори за руска власт?Кьорав ли си-пиша евре.йска,а не европейска власт!Чети правилно,не реагирай първосигнално и не мисли черно-бяло!Става въпрос БЕЛИТЕ хора най-после да се погрижат за себе си!
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бързо омекна бодилото на китайския Дракон.
2
8
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Времето на САЩ изтича.Имат още 3-4 години да се спасят,подчинявайки Света.Очевидно полагат усилия,да видим какъв ще е резултатът.Да се надяваме,че няма да е успех.Обаче перспективата Китай да коли и беси също не е добра.Затова белите хора трябва да измислят нещо ново-да оцелеят,но да не са под евре.йска власт!Трудна работа.
1
5
 
1
 
! Отговори
The end homosapiens преди 5 години
Заради тежко вредни анти земни и анти климатични оръжия вкл инсталирани на сателити, автомобили,телефони,телевизори в часовници и лични и банкови карти се готви ликвидация на човечеството.Тежки увреждания причиняват с нови радари и сонари..Сработват неуспокоени разломи вкл Дунавски в Европа и Централно китайски/покрит с жълт льос..Земетресение 6.67 в Adreanof Isl/Aleuti - Rusia /временно в САЩ/ иска срочно да се предупрдят Китай ,Москва и вашингтон за блокиранена уврежданията от хора