Китай се готви да бомбардира обекти на САЩ?

Напрежение между тях поради разногласия за търговията
17 авг 2018 08:30, Елка Василева
219
Китай се готви да бомбардира обекти на САЩ?
Снимка: архив, Reuters

През последните години китайската армия е увеличила операциите на бомбардировачите си и вероятно тренира за нанасяне на удари срещу САЩ и техни съюзници, се казва в годишен доклад на Пентагона, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Оценката беше направена на фона на засилено напрежение между двете страни поради разногласия за търговията.

Според публикувания снощи доклад Китай се стреми да увеличи глобалното си влияние, като за миналата година е похарчил за отбрана над 190 милиарда долара по оценки на Пентагона.

През последните три години китайската армия е разширила морските райони, в които действат нейни бомбардировачи, трупайки опит във важни региони. Тя вероятно се готви за удари срещу САЩ и техни съюзници, включително на територията на Гуам, се казва в доклада на Пентагона.

Китай е разработил и много сценарии за военна операция срещу Тайван - от морска и въздушна блокада до десант в големи мащаби, целящ окупиране на острова. "Ако САЩ се намесят, Китай може да опита да забави ефективното им участие и да се опита да спечели с ограничени военни действия", според Пентагона.

В доклада се подчертава, че Пекин развива и космическите си сили въпреки официалната си позиция срещу милитаризацията на Космоса, пише БТА.

Засега няма коментар от китайското посолство във Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: КитайСАЩбомбардиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
32
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ БЕ. ГРЕШИТЕ ...ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ФИЛИПИНИТЕ И МЮСЮЛМАНСКА ИНДОНЕЗИЯ !!!
123
1
 
34
 
! Отговори
error преди 5 години
при война няма да има winneri. почнат ли се с атомнитебомбивсичкоставанамармалад
122
1
 
38
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
И вярно ли си мислите, че знаете за оръжията на САЩ, Русия, Китай? А случайно да сте чували, че всички нови оръжия са свръх секретни и се разсекретяват за публичност след 20 години? Ама бай ви *** експерт, чертае тактики и стратегии и чак знае кой какво има и кой ще победи в една евентуална война. Смешници :))))
121
2
 
34
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Винаги ми е било много весело, когато бай *** коментира под военни статии и новини. Най-големия експерт, разбира се. Всичко знае и отгатва дори и мислите на военните. То като цяло и самите журналисти не са наясно много-много какво се случва, само четат някакви бюлетини и ги пускат като новини, но истината е, че точно в тази област само единици от най-висшия военен състав знаят какво се случва. Вие за военна тайна чували ли сте? Вярно ли си мислите, че нещата по света се случват просто така?
120
0
 
33
 
! Отговори
ASD преди 5 години
Китай има хипербалистични ракети, специално разработени за потопяване на кораби, срещу които американското ПВО и беззащитно. Като добавим в сметката и огромното количество тихи подводници и непотопяемите бази на островите, то можем да кажем че Китай има Смазващо превъзходство в региона.Това от което се страхуват САЩ са новите стелт бомбандировачи разработени от Китай, благодарение на откраднатите технологии от американците.
119
1
 
33
 
! Отговори
Оху преди 5 години
Китайските ЮАНИ са изкопирани от японските ЙЕНИ с тая разлика,че са много по-нестабилни от тях.
118
2
 
35
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Йени са в Япония мойто момче. В Китай ползват Юани. А и курся на една валута не показва икономически способности.
117
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как може да се пишат такива глупости не знам , китай щяла да бомбандира краварника ,нито едните нито другите ще направят това , просто краварника иска още пари за военните за да могат да крадят
116
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Треперете китайци . Супермен и спайдърмен ще спасят америка
115
0
 
39
 
! Отговори
Be_googleh преди 5 години
До Стефан Стамболовsopoloff, червенасган, марандьо....имаш десетки никове!! Но тъпотата ти личи от км.НАТО е обградило Русия, но викаш Русия била много агресивна?Ако ФАЩ развалят търговията с Китай, то е въпрос на време да се сблъскат и военно. Такъв е светът или си сътрудничите, или .....
114
1
 
42
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Еднополщсният Свят приключи!Краварите трябва да го проумеят!
113
0
 
43
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Този т. нар. Годишен доклад - Тръмп ли го е писал? Че той има подобни налудничави виждания- Китай ще влезе във война със САЩ, за да завземе Гуан?!? Има ли смисъл от коментар?!
112
3
 
41
 
! Отговори
Ахахаха преди 5 години
Сащ се оа каха срещу Северна Корея и Иран, захванат ли се с китайците, ще им последното нещо, което правят.
111
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх е сковал говедарската държава.
110
9
 
38
 
! Отговори
До 104. преди 5 години
Щатите яко са пердашили Китай в корейската война викаш?
109
3
 
56
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗПОЛАГАТ ВОЕННИ БАЗИ ДО КИТАЙ В ТИХИЯ ОКЕАН. В МОМЕНТА БАЗИТЕ СА НАД 400 , (НАЙ-ГОЛЯМА Е НА ОСТРОВ ОКИНАВА).КИТАЙЦИТЕ ТРЯБВА ТОВА ДА ГО ПРИЕМАТ СЪС ЩАСТЛИВО ДЖАФКАНЕ АКО ПИТАТЕ САШ.....
108
13
 
40
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Най обичам да давам на Шаро пържоли от Ленин и Мао,Путин да ми копа нивата и да пасе рубладжиите по баира,а Антон Тодоров да му пише заплатата.
107
4
 
41
 
! Отговори
Светла преди 5 години
Стига с тези митове за пияници в Русия. От тази злоба, която ви разяжда заедно с някои изкукали старци остава само да обвините руснаците, че са ВИНОВНИ за това, че се отмъщават за шизофренията на някои с наводнения, землетресение, торнадо и т.н. и най- вече , че на някой ги боли глава сутрин след поредното препиване...
106
4
 
47
 
! Отговори
Светла преди 5 години
Ей " трезвеници" !!!По количество алкохол изпит на глава от население българите са в топ 10 !!! И само със 100 мл по- малко от руснаците, а ако се има в предвид за неотчетена ракия по селата заради акциза май ще изпреварим и руснаците. А що се касае за първенците, то е европейската Литва!!! Е и...?
105
11
 
38
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 5 години
Наистина малко продажни рубладжии съм трепал