Пробив на Тръмп с Мексико: NAFTA отива в историята

Новото сътрудничество може да върне работни места в САЩ
Обновена: 28 авг 2018 22:38 | 28 авг 2018 22:37,
17

САЩ и Мексико обявиха в понеделник, че са постигнали споразумение, което ще замени NAFTA. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че този пакт, наречен „Търговско споразумение между САЩ и Мексико“, ще продължи 16 години като ще се преразглежда на всеки 6 години.

Преговорите с Канада все още не са започнали, но Тръмп гарантира, че ако страната реши да преговаря, САЩ ще бъдат отворени за подобни действия. Споразумението между САЩ и Мексико се отразява положително на американските пазари. Журналистът Огнян Дъскарев коментира в студиото на "Денят ON AIR", че двустранният договор между двете страни е голям пробив за Доналд Тръмп.

"Това е голяма победа на Тръмп, защото всички негови врагове твърдяха, че ако той започне търговска война с увеличение на митата, това ще бъде много лошо за американската икономика, но се случи точно обратното", каза Дъскарев.

Журналистът обясни още, че благодарение на споразумението с Мексико ще бъдат върнати производства и работни места в САЩ, което ще е от ползва за американският президент. Дъскарев очаква двустранен договор да бъде подписан следващите дни и с Канада.

"Тръмп беше много нападан за това, че предпочита двустранни договори. Той е против многостранните. Канада е страшно важно дали ще се включи", категорично заяви журналистът Огнян Дъскарев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това може да стане въпреки по-обтегнатите отношения между американския президент Доналд Тръмп и канадския премиер Джъстин Трюдо, които обаче все пак са имали телефонен разговор по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее бай Дончо.Това е политик и патриот,не като нашите ***.
13
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Нафтата отива в историята - за кратко идва Бензина...
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бачи Дончо цепи фгъзягата глобалистите, а икономиката върви напред!
11
3
 
13
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Добро утро, крайно време е многостранното политическо несоразумение ЕС да умре. Нужни са само търговски споразумения като Бенелюкс без общ парламент или др политическа власт. Двустранни договори и то търговски или многостранни но само търговски.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай бай Дончо
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дончо се старае. Дано да успее, иначе става много кофти, не, че много ми пука за голямата кравеферма.
8
4
 
1
 
! Отговори
отCиднеиAвcтралияя преди 5 години
Поздрави от сидней австралияя
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е велик президент. Ръководи америка като своя компания и бизнес, а всеки иска бизнеса му да е добре и да просперира нали така?
6
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трумпета ще ЗАГРОБИ САЩ но ще му отнеме малко време.Сега долара ще поскъпне малко а после..мъка ми е за кифлата.Американците ще сънуват екскурѝзии в Европа.Който янки успее да отгладува някой долар та да дойде в Европа на ваканцив САЩ ще го гледат като Бог.
5
10
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Нещо пак коментирате Щатите, без да сте се консултирали с мен...............
4
3
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Как ще се върнат тия работни места в САЩ,след като помощите там са по-големи от заплатите в Мексико.Кой американец ще ги остави и ще работи за по-малко пари?Освен само нелегални да работят в завърналите се производства,а властта да си затваря очите.И това е решение,де.Примерно няма да им дават гражданство,но и няма да ги гонят-работници без права.
3
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпи първо да пита шефовете си от Кремъл , какво може и какво не !
2
10
 
16
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Поставянето на Тръмп за президент е много правилно решение на Ротшилд.Но дори и това няма да спаси САЩ.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Мексико, най-после отхвърлиха робските споразумения на терориста Обама и янките ще могат също да си намерят работа в Мексико.