Тръмп отново тормози социалните платформи

Вини Twitter, Facebook и Google в "заглушаване" на хората
30 авг 2018 19:38, Екип на Bloomberg
25
Тръмп отново тормози социалните платформи
Снимка: Pixabay

Американският президент Доналд Тръмп поднови атаката си срещу технологични компании и платформи, включително срещу Twitter, Facebook и Google, заявявайки, че те се опитват да "заглушат" хората. Това каза Елена Кирилова, технологичният редактор на Investor.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пред репортери в Белия дом държавният глава предположи, без да предлага никакви доказателства, че дейностите на тези компании може да са незаконни.

По-късно той публикува туит, в който посочва, че Google от години промотира годишната реч на предишния президент на САЩ Барал Обама, но е спряла тази практика, когато Тръмп е поел поста миналата година. Туитът включва скрийншотове на основната страница на Google и хаштага „StopTheBias”.

Представител на Google заяви, че компанията „е заложила на лайвстрийминг на годишната реч на Доналд Тръмп на главната страница google.com” на 30 януари.

„Смятам, че Google и Facebook, и Twitter… се отнасят към консерваторите и републиканците много нечестно“, коментира президентът в Белия дом.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТой не сяда :)
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бapaл ... кой??! Мурналисткее, жиришат ти краката!
12
2
 
27
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Както казва нашия приятел, съюзник и закрилник, американския президент Доналд Тръмп: CNN, The New York Times, NBC, ABC, CBS, "Таймс", "Гардиън" и "Вашингтон пост"са врагове на народа! Аз бих добавил и DW, и Ройтерс, и Франс Прес.
11
3
 
16
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Тук се води примитивна антиамериканска пропаганда! Който е против президента на САЩ, той е против САЩ!
10
6
 
13
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
Тръмп мачкай и най-вече комунистите от Брюксел, Пекин и Пхенян!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Тръмп. Системата от лайкове и подбор на контексти, които ти се предлагат, не отразява реалното съотношение на обществените нагласи и създава илюзия за реална подкрепа. Когато обаче, настане време да се даде истинска воля зад лайковете, се оказва че такава няма. Това е причината Тръмп, да е президент.Тази измамна реалност се крепи на кресливата заинтересованост на медийни популисти, но цената ще се плаща от публиката която са успели да изманипулират. А утре, същите ще пеят друга песен.
8
2
 
13
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
още нищо не сте видели, Интернет цензурата от тип Китайска Комунистическа Партия е вече тук, особено в ЕС, чийто най-надежен партньор според Изперкел е Пекин!
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Като се вземат едни пари от Сорос то трябва да се произвеждат правилните новини ""........................а вие като вземете едни пари от Русия, какви новини отработвате - правилни или неправилни ?
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук по принцип си е една машина за крадене и цензура.Изобщо така наречените високотехнологични компании много намразиха Тръмп откакто почна да дига заплатите.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно Тръмпач посочвай лошите и се изобретявай като спасител от Гугъл и другите лоши дето искат да ни поробят.
4
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ненормалник знае ли, чe Гугъл има поне 200 скрипта да ти отработи една заявка, като почнеш от браузера до мобилното у-во и местонахождението и ред други фактори и чак тогава ти предлага нещо по заявката, иначе да плямпаш е лесно ами направи нов Гугъл бе Тръмпеску нали си голям президент или ползваш Яндекс и ти като приятеля си Путин.
3
5
 
20
 
! Отговори
Ник преди 5 години
Трябва грант да се отработва. Като се вземат едни пари от Сорос то трябва да се произвеждат правилните новини-
2
0
 
27
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
хаха, че и в този сайт ни трият и заглушават като за световно! така е, при нивото на свобода на словото при псевдо-демокрация.
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измамник и продавач на надежда, цял живот е мамил хората от казината, ще ги *** и от Белия дом.