Кой уби Саша Захарченко? Украйна вини Русия, Москва - Киев

Международната общност трябвало да контролира това разследване
Обновена: 1 сеп 2018 09:00 | 31 авг 2018 20:12, Камелия Цветанова
117
Кой уби Саша Захарченко? Украйна вини Русия, Москва - Киев
Снимка: Reuters, архив

Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения за смъртта на командира на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко. Той загина днес при експлозия на бомба в кафене в Донецк. Администрацията на "президента" на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) потвърди, че Захарченко "е получил смъртоносно нараняване" след взрив към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант "Сепар".

Още по темата
Русия веднага обвини Украйна за убийството на лидера на проруските сепаратисти.

"Има всички основания да се предполага, че зад убийството стои режимът в Киев, който неведнъж е използвал подобни методи за отстраняване на инакомислещи и неудобни хора", заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

Тя обвини прозападните власти в Украйна, че вместо да изпълнят Минските споразумения и да търсят решение на вътрешния конфликт, "киевската партия на войната реализира терористичен сценарий, обърквайки допълнително и без това сложната обстановка в региона".

Смъртта на Захарченко показва, че Киев е решил да започне "кървава борба" и се е отказал от обещанията си да търси мир, каза Захарова, цитирана от Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство призова международната общност да поиска от Киев безпристрастно разследване на убийството на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко, призова Захарова, цитирана от ТАСС. Като се има предвид "марионетността на политическата система на Украйна", международната общност трябва и да контролира това разследване, допълни тя.

Председателят на Народния съвет (парламента) на ДНР Денис Пушилин също обвини украинските власти, че стоят зад покушението, предаде ТАСС.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че убийството на ръководителя на сепаратистите в източната Донецка област Александър Захарченко е резултат от конфликт между "терористите и техните руски спонсори".

"Всички обвинения, които може да бъдат чути от руската страна, не са верни", каза говорителката на ССУ Елена Гитлянская.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
21
 
! Отговори
ШокО РОШЕН преди 5 години
П. Расето Порошенко с всеотдайната подкрепа на Плевняка, намери,, пазарна ниша" за своите шоколади в България. Апелирам да не закупуваме шоколадите с марка Рошен плюс това са скъпи и некачествени. Да накажем хунтата в Киев и нейния водач като бойкотираме бизнеса му!
30
9
 
6
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Таз година убиха Захарченко, а до година влизат в РФ ... съдба Сър, какво да се направи, прости миркански мекеретъ!?
29
10
 
11
 
! Отговори
Don't worry бе преди 5 години
Путин ще им сложи за главатар сега по-послушно блядче.
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край! Свърши се с Новорусия. На ход е Старорусия!
27
5
 
12
 
! Отговори
Заветите на Путин преди 5 години
Кради и викай Дръжте крадеца, убивай и викай Дръжте убиеца.
26
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До29. Казваш голям гадняр е.?!Какъв да е гадня и за кого. Тоя си имаше руснаци около него и си направи република. Кръстия МАЛАЯ РУСИЯ. И Моква му даваше пари, храна караха с тирове и боеприпаси. Оръжие си имаха. И така си живееха.На Украйна нищо не правеха. А трябваше и руснаците от Киев да заживея в тази нова Русия.А сега каво стана. Президента убит. Няма логика да е работа на Украйна.
25
10
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Украинците да си ходят, но да не забравят да вземат със себе си и дружките си руснаци, че и те много се навъдиха тук и взеха да стават досадни.
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гламави укрета, този Захарченко спаси бая бандеровци от куршум. Сега на негово място ще дойде друг, изпълнен с омраза, недай си боже да пипне килърчетата и кравария няма да им помогне! Да споделя, в България бая украински престъпници се лекуват в нашите бално санториуми! Да си ходят в ***, не ги искаме тука!
23
9
 
18
 
! Отговори
Geril преди 5 години
За своите хора той както са за нас Левски и Ботев. Достойните хора загиват млади, но остават в паметта на своите. Вечна му памет!
22
8
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Този достоен мъж загина за народа си. Факт !Хайде представете си дали нашите Тиквата, Плевела, Цецка Цачева, Лилето Павлова и другите около тях са способни на подобна саможертва в името на народа си ...
21
7
 
3
 
! Отговори
Р преди 5 години
То и без разследването ясно захарова роднина на бълг захарова
20
11
 
6
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Тази Захарова да не е някаква роднина на Захарченко, че се застъпва за него - как така ще обвиняваш някого без даже да е започнало следствието по убийството?
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда се е самовзривил в собствената си кръчма. Достойно самоубийство. Поклон!
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо под статията стоят новини 'още от САЩ''. да не би да намеквате, че американците имат пръст в украинския конфликт?
17
19
 
9
 
! Отговори
Кой ми сра в гащите преди 5 години
Сами си го убиха блядистанците, защото не им играе по гайдата напоследък.
16
13
 
42
 
! Отговори
Sd преди 5 години
Да почива в мир голям лидер и истински мъж и над всичко човек. Пуснете си да му гледате интервюта. Няма да забравя как ги беше наредил пленени укри обясни им как стоят нещата и вместо да ги плени или убие ги дари със свобода, защото знаеше, че обикновените момчета са жертви на болните алчни мозъци от киев! Почивай в мир Командире !
15
16
 
10
 
! Отговори
Ами преди 5 години
И на Шекер Ага не му се размина, такава ще е съдбата и на всички останали предатели.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20или ше глътнат вода в некоя кална локва
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега трябва бърза атака на Донецките боици и след 12 часа ще пият водка в центъра на Киев
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВанкатаФашаги - нали знаете че ще си платитемалиййй, Динко ти ли си бре? Изкара им акъла!