Кой уби Саша Захарченко? Украйна вини Русия, Москва - Киев

Международната общност трябвало да контролира това разследване
Обновена: 1 сеп 2018 09:00 | 31 авг 2018 20:12, Камелия Цветанова
117
Кой уби Саша Захарченко? Украйна вини Русия, Москва - Киев
Снимка: Reuters, архив

Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения за смъртта на командира на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко. Той загина днес при експлозия на бомба в кафене в Донецк. Администрацията на "президента" на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) потвърди, че Захарченко "е получил смъртоносно нараняване" след взрив към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант "Сепар".

Още по темата
Русия веднага обвини Украйна за убийството на лидера на проруските сепаратисти.

"Има всички основания да се предполага, че зад убийството стои режимът в Киев, който неведнъж е използвал подобни методи за отстраняване на инакомислещи и неудобни хора", заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

Тя обвини прозападните власти в Украйна, че вместо да изпълнят Минските споразумения и да търсят решение на вътрешния конфликт, "киевската партия на войната реализира терористичен сценарий, обърквайки допълнително и без това сложната обстановка в региона".

Смъртта на Захарченко показва, че Киев е решил да започне "кървава борба" и се е отказал от обещанията си да търси мир, каза Захарова, цитирана от Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство призова международната общност да поиска от Киев безпристрастно разследване на убийството на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко, призова Захарова, цитирана от ТАСС. Като се има предвид "марионетността на политическата система на Украйна", международната общност трябва и да контролира това разследване, допълни тя.

Председателят на Народния съвет (парламента) на ДНР Денис Пушилин също обвини украинските власти, че стоят зад покушението, предаде ТАСС.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че убийството на ръководителя на сепаратистите в източната Донецка област Александър Захарченко е резултат от конфликт между "терористите и техните руски спонсори".

"Всички обвинения, които може да бъдат чути от руската страна, не са верни", каза говорителката на ССУ Елена Гитлянская.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този властта му се усладила и се помислил за наследник на Путин- затова е станало така.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно е кой е убил Саша Захарченко. Очевидно е, че това са заинтересованите от неговото убийство, а те не се никои други освен единствено само Управляващите Киев *** и техните безусловни поддръжници, върховните световни терористи без капка нормален РАЗУМ от САЩ . Защото всяко политическо убийство е следствие на нечий засегнати интереси.
69
0
 
1
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 5 години
"Международната общност да контролира разследването" -това е хубав виц,но не е смешно!Международната общност трябваше да разследва престъпленията в бивша Югославия,но когато прокурорката Карла дел Понте заяви,че косоварите са наркотрафиканти и търговци на човешки органи,я уволниха скоропостижно!Кои са убийците е ясно и на бездомните кучета!?Но че в ДНР е имало проблем с органите за безопасност-да!Това убийство е възможно само,ако в охраната на Захарченко е имало къртица!
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава Украйн!
67
7
 
3
 
! Отговори
разочаровани преди 5 години
Неговите хора са го очистили.Разглобиха заводи за милиарди и ги пратиха в Русия, а те вече четри години тънат в мизерия. Мечтите за лек и безотговорен живот не се сбъднаха.
66
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този мъж трябваше да живее!да застанеш начело на възтание когато противника е фашизиран е опасна и коварна работа. около такива хора избиват най-верните им приятели, колеги и роднини.мъжага е тоя мъж. дано в Донецк и Луганск има оше такива смели , преданни и честни хора.изобщо не ме интересува дали има гръцки остров, барцелонска яхта и две *** в Банкя които ги хранят с помия от санаториума
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам видение ''новичок е'' санкции за Русия. Между другото е започнала да се затваря озоновата дупка пак санкции няма кой друг да е виновен.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гошо Ти си напълно изтрещял.
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНР е територия на КГБ , те казват там кой до кога му е "писано" .
62
8
 
9
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Руснаците искаха отново и отнова доказателства за сваленият малайзийски самолет, за отровеният Скрипал, за полония в чая на Литвиненко и т.н. да не изброявам нататък.Та чудя се сега като обвиняват, какви ли убедителни доказателства са представили? Сигурно има авторитетно и независимо разследване от безпристрастни институции и т.н?Или пък не?
61
7
 
0
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Оттатък дунава - власи помаци ,роми ,гагаузи ,турци ,арменци ,руснаци ,македонци ,ужкем българи ама какво е това се незнае. Едни викат тракийци друг авганци ,трети иранци. Егати и народа . Нема що. Бегайте надалече. Като от чума от тоя народ ,ужкем българи.
60
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
убиха един терорист путинец . Е и какво . Терориста това заслужава .Говорят за незаконен преврат в Украйна ...А законен ли е преврата в Русия 1917г. Законен ли е преврата 1944г. извършен от болшевиките в България нахлули и променили общественият строй и върнали ни с 50г назад в развитието/Това за руските агресори и нормално ,когато се прокарва тяхната болшевишко -фашистка идеология
59
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦИОНИСТИТЕ ДОШЛИ СРЕД ПРЕВРАТ НА ВЛАСТ В КИЕВ-ТЕ ГО УБИХА.ЦИОНИСТИТЕ ВИНАГИ СА ДЕЙСТВАЛИ ТАКА С БОМБЕНИ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ.ТАКА ЗАПОЧНА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА (ДЪРЖАВАТА) ИЗРАЕЛ С ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ,БОМБИТЕ В КУФАРИ КОИТО ПОСТАВЯ В ХОТЕЛ ПАЛЕСТИНА ДАВИД БЕН ГУРИОН,КОЙТО ВМЕСТО ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ТЕРОРИЗЪМ СТАВА ПЪРВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ИЗРАЕЛ.ДА НАПОМНЯ И АТЕНТАТА В ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ В СОФИЯ И КОЙ ЗАЛОЖИ БОМБАТА -ЕВРЕЙНА МАРКО ФРИДМАН ПО ЗАПОВЕД НА ДРУГ ЕВРЕЙН ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
58
49
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската агресия няма край. САЩ трябваше да приключи със тях още 90-те когато бяха слаби. Трябваше да разпарчетосат Русия на 15-20 републики за да има мир.
57
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Кремал получава морално право да ръси новичок където пожелае! Лоша работа!
56
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е Императора да разбере, че при положение, че така или иначе санкции има, може спокойно да вземе и Киев. Във всички случай вече плаща, поне да има за какво. Никой от западните *** няма да воюва за бандата на Порошенко.
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
69- ГАДЕН БИЛ НАРОДА МИ- ЧИЙ ГО ДИРИШ ТУК, КАТО СМЕ ГАДНИ- ТЕЗ ГАДНИ ОНЕЗ НЕБЛАГОДАРНИ- ВСИЧКИ СА ВИ КРИВИ ЗА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ 280 ЛВ ОТ ЯНУАРИ 2018 Г ДО ТОГАВА 217 ЛВ- СПРАВКА РОССТАТ- КАТО СПРЕТЕ ДА ПИЙТЕ ГЕЛ ЗА ВАНИ МОЖЕ НЯКОЙ ДА КАЖЕ - БРАТУШКИ- ЗА СЕГА БРАТЯТА У ТЯХ СИ.
54
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
76- ТУК ПИШЕМ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. РУСКИ ЕЗИК В РУСКИ ФОРУМИ- ТУК НЯМАТЕ ИНТЕРЕСИ- БЪЛГАРИЯ НЕ ОДОБРЯВА АНЕКСИРАНЕТО НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ- ОФИЦИАЛНА БГ ПОЗИЦИЯ- КАКТО И ДА СИ ЗАВЪРТИТЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. АКО МНОГО ВИ ХАРЕСВА В РОДИНАТА- РАЗ, ДВА И ТАМ. ТУК В БГ НЯМА ФИЛИ, НЯМА ФОБИ- ДА СТЕ ЧУЛИ ЧЕ ФИЛИМ ИЛИ ФОБИМ НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ- ТУК ВСИКИ ФОБИИ И ФИЛИ СА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ЗА ДА ПРОКАРАТ НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ- С ВАШТЕ ИНТЕРЕСИ У ВАС.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно ние да гръмнем лампата над Заев!
52
9
 
10
 
! Отговори
Бог да го прости преди 5 години
Този човек роден отново в СССР като съветски гражданин в предишен живот е бил зверски убит от Бандеровци..