Тръмп заплаши да извади Съединените щати от СТО

Организацията се държала много несправедливо с тях
31 авг 2018 08:10, Елка Василева
38
Тръмп заплаши да извади Съединените щати от СТО
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът Доналд Тръмп заплаши в интервю за агенция Блумбърг да извади САЩ от Световната търговска организация (СТО), ако тя не подобри работата си, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ако не се променят, ще се изтегля от СТО", каза Тръмп.

Доналд Тръмп многократно се е оплаквал, че САЩ са подложени на несправедливо отношение в световната търговия и обвинява СТО, че е допуснала това. Той е заявявал, че СТО от дълги години "се държи лошо" със САЩ и че организацията трябва да промени политиката си.

През април Тръмп написа в Тwitter, че СТО дава преференции на Китай и се държи несправедливо към САЩ, пише БТА.

В началото на юни на съвещание на кабинета си Тръмп нарече "бедствия" Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) и СТО. Тръмп също е заявявал, че САЩ ще се стремят към реформиране на тази организация.

Световната търговска организация е създадена на 1 януари 1995 г. и в нея членуват над 160 държави. Седалището й е в Женева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: сащСТОДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мда : Много точен алтернативен , справедлив и най-веченапълно РАЗУМЕН е твоят отговор.Браво !!!!!!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И накрая ще напиша на полемичното ... естествено.В САЩ е много важно, кое е честно и кое не е. С намесата на транснационалните американците се оказаха свързани с не дотам чисти неща. И туй е най-големия проблем.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та изобщо ....Или Тръмпича ще спечели Америката за американците или ще я спечелет транснационалните, транссексуалните, джендърите и прочие истамбулская свеолач.За ся изгледите са за Тръмп, въпреки че го таквозят от всекъде. То не беха моми и адвокати, разузнавачи и спецялни прокурори и цнн и един куп други.Обаче тоя за 70 години се държи добре.Как ще познаете кой печели?Ми по $.. ако се качва са американците, ако пада не е добре. По слухове до сега има 3-4 атентата с/у Тръмп.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега не искам да приказвам дивотии, но е налице едно голямо разминаване между много богати демократи и не толкоз богати републиканци, но неизброимо повече, по-силни и въоръжени повече от добре. Фактически САЩ се разделят на две.Ако на междинните избори през ноември демократите спечелят ще има импийчмант, но туй определено няма да се приеме добре от народа.Много богаташи купуват земя и проектират градове, в които да се приютят т.е. спасят, скрият.Не пишете, а четете. За четене има.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ са безспорно най-богата държава в Света. За да си връткат бизнеса много богаташи са прецакали САЩ за да се обогатят. Отделно политическото ръководство е правило икономически отстъпки.Пренасочвали са средства на американците към Азия за да припечелят повече.Обаче като ти бъркат в джоба веднага разбираш.А простите ходове на Тръмп с митата носят дестки милярди. Та вече вдигнаха мин. Раб. Заплата,а за 01.01.2019 ще стане още по-висока. Безработица няма. Одобрението за Тръмп всред народа расте
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та понеже съм тръгнал да ви мия съпуна от очите...Що Тръмп и що сега?Още преди 25-35 години определени кръгове в САЩ стигат до идеята, че е по-изгодно да се произвежда в азия, а да се продава в америка. Това прави печалбите грандиозни. Обаче не върви вечно, щото Азия става богата, а Америка обеднява. Вече няма на къде.Ако един Айфон, Канон, Филадендрон можеш да го произведеш в Азия, а да го продаваш в САЩ, то не тъй седи въпроса с недвижимите имоти. И се получава кофти бизнес. Та за туй Тръмп
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що се получава тъй?Щото еврейците бачкат, а арабите протестират.Вземете карта от Гуглата и разгледайте Израел от сателит. Ще видите, хората са превърнали пустинята в градина, а българите наобратно.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички, които цъкът минусчетата на моето 17то и 18то исказване:И да цъкате и да не цъкате туй е истината.Туй е живота, а Вие може да си го живеете цъкайки.Що не земе Русия, като я обидят, че е отровила Скрипал и дъщеря да наложи санкции на всички?Израел няма 9 мильона. Ако всички араби се изплюят и изпикаят едновременно ще се образува цунами, което ще отнесе Израел в Средиземно море, но такова нещо не се наблюдава. А ако арабите не слушат следват санкции.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сори!Пропуснах Япоия!И те работят много.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като си по по най .... ти поръчваш музиката
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С което искам да кажа, че страните не са равни.Ако САЩ напусне ООН и то угасва.Ако вие бачкахте само половината на американците сега Бг щеше да е 2-3 по-голяма и 3-4 пъти по-добре.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хубавите умнички и съобразителни по-долу, които плюят и хулят хей така. Пуснете едно търсене с "БВП 2017" Та първи са САЩ с почти 19 трильона $.Китай е наполовина, но пазарът на Китай е в САЩ.Следват Германия, Франция и Англия с по 2 и нещо.Целия ЕС е по- малък от САЩ.Ако Калифорния или Тексас се отделят като държави те ще станат 3 и 4ти. Преди Франция с много по- малко население.От таз страна на океана се бачка здраво.
16
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Те туй е президент - не като черния безличен лигльо преди него...
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Ха-ха-ха-ха-ха..............имало в краварията "мислещи и разумни" хора!!!!!! Е те това е ВИЦОТ НА ГОДИНАТА!!!! Та даже и на столетието!!! Това териториално недоразумение, възникнало върху завзети по кондрабанден начин земи и изтребване на милиони индианци, издигнало се с робския труд на черна Африка, ограбване на суровини от ЦАЛ СВЯТ, паразитиращо на основата на НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ и афери с финансови диривативи, акции, борсови книжа и т.н и т.н! НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kak pyk edno pravilo ne im iznasq v toq svqt ni OON ni nischto
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това звучи като "Приказка за Стоиедин", но нещо вече я няма кърпичката от която да поръчват яденето за папкане.
12
3
 
7
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Вече съм на сто процента убеден че тръмп е избран и се ръководи от ? Ха познайте от кого? Дядя воваааа
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя иска да изолира сащ и за това се среша с ким чен ун. Понеже С. Корея е най-изолираната държава рой черпи опит от там.
10
4
 
29
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Както вървят нещата,накрая всички ще разберат,че всъщност именно САЩ са излишното звено.Не може целият Свят да ти пречи и да си прав!Щом не им харесва-да напускат всичко,най-добре и Земята!Можем да си живеем чудесно и без тях.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп стои, стои - пpъц.., стои, стои- пpъц...