Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?

Документи на SIOP от 1964 г. разкриват US плановете от Студената война
3 сеп 2018 20:15, Боряна Павлова
434
Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?
Снимка: архив Reuters

САЩ са разработвали планове за тоталното унищожаване на СССР и Китай като водещи индустриални държави.

Американските военни са разглеждали и възможността за масово изтребление на гражданите на двете страни, се казва в обзор, публикуван на уебсайта на организацията с нестопанска цел "Архив за национална сигурност", предава РИА Новости, цитирани от "Фокус".

Изследователите са публикували документи от Единния интегриран оперативен план (SIOP), датирани от 1964 г., в които се разглеждат въпроси за използване ядрено оръжие.

В тях, конкретно, се казва, че трябва да бъдат унищожени 70% от промишления потенциал на СССР.

Още по темата

При това САЩ са допускали възможността за масова смърт на гражданското население. По оценките от 1961 г. по плана на SIOP се предполага унищожаването на 71% от жителите на съветските градове, а по оценки от 1962 година – смъртта на около 70 милиона съветски граждани.

Освен това Обединения комитет на началник щабовете на САЩ даже е разглеждал идеята за унищожаване на населението в качеството на главен критерий за победата над Съветския съюз.

Single Integrated Operation Plan, или SIOP е строго секретен комплекс от оперативни документи, съставящи подробен регламент за бойно използване на ядрено оръжие от Въоръжените сили на САЩ, уточнява РИА Новости.

През декември 2015 г. Националното управление за архиви и документация на САЩ обнародва списък от потенциални цели на американски атомни бомбардировки през 1959 година, които включват стотици точки в СССР, Източна Европа и Китай.

Сред тях са 179 цели в Москва, 145 в Ленинград и 95 в Източен Берлин, припомня още руската агенция.

Като главен приоритет в разсекретените документи са военновъздушните сили, а главната цел е унищожаването на съветските бомбардировачи още преди те да излетят и да се отправят към Европа и извън нейните предели.


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
5
 
1
 
! Отговори
ан преди 5 месеца
плановете на СССР бяха - комунизъм или 100% изтребление
240
1
 
4
 
! Отговори
ОЩЕ ЛИ ОБИЧАТЕ ЯНКИ? преди 5 месеца
"При това САЩ са допускали възможността за масова смърт на гражданското население. По оценките от 1961 г. по плана на SIOP се предполага унищожаването на 71% от жителите на съветските градове, а по оценки от 1962 година – смъртта на около 70 милиона съветски граждани."

Освен това Обединения комитет на началник щабовете на САЩ даже е разглеждал идеята за унищожаване на населението в качеството на главен критерий за победата над Съветския съюз.
239
0
 
5
 
! Отговори
ХИРОШИМА ПОМНИ преди 5 месеца
САЩ са военно-престъпници, много по-големи от Русия и Китай, взети заедно!
ПОЗДРАВИ НА АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ!
238
0
 
4
 
! Отговори
Посетител преди 5 месеца
Проповядващите мир и свобода какви планове си кроят още от 1960г. ...до сега доста ще са ъпдейтннали/подобрили плановете си за демокрация, човечност и свобода.
Америка само се бърка и експлоартира държавиците ... където са се набркали се след тях е ужас. Изнасят "демокрацията си" навсякъде, ама после не искат освободените хора ;)
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Я па я...!
Няма как да сложат по един немец на село и да не го пребият с мотиките.

не е и нужно. Унтерменшите живеят 2 века назад във времето сред кал и без пътища. Никъде няма да им избягат.
236
6
 
5
 
! Отговори
до 228 преди 5 месеца
До Я па я...!

В началото на войната руснаците с радост са се предавали на гермнците -цели полкова заедно с полковата музика са преминавали към тях , но Хитлер вместо да ги използва за сваляне на Сталин ги праща в концлагери. Чети Виктор Суворов и Игор Бунич да разбереш истината.
235
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
само 70? Сериозно ли? И кои са останалите 30% оцелели? Предполагам, че имат предвид себе си? Вервай си, как' Сийке! Наистина , както споменах на друго място туй американците съвсем изпростяха. Истината е следната -НЯМА ДА ИМА ОЦЕЛЕЛИ! Дори няма да има никой който да поживее в постапокалиптичен филм - руснаците няма да оставят и паперица от тях. Това че изобщо някой пише такъв сценарий за бъдещето звучи отвратително. Ето какво ви се готви, драги мои. Стягайте си гащите.
234
3
 
4
 
! Отговори
приятелите преди 5 месеца
До ха
Ти що не прочете статията?
Москва, ленинград и Берлин.
А твоите ракети къде бяха насочени през 60-те?
233
1
 
10
 
! Отговори
VIDA преди 5 месеца
Сега процента е по - голям, вече е предвидено да се унищожи 90% от Руснаците, тъй като точността на ракетите е повишена значително. Но това е "секретно"!
232
9
 
19
 
! Отговори
ха преди 5 месеца
Що не пишете целите в Източна Европа? Да се види що за приятели имаме!
231
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Аман
Знаеш ли каква е разликата между русофилите и проамериканците?
Ами русофилите взимат грантове и комисионни от Русия и с тези пари си пращат децата в САЩ.
Докато за обратното не съм чувал.
230
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 месеца
До Waffen SS/Изтървал съм едно "Н" във фамилията на Валтер Шеленбег ,ама при такава политическа проницателност ми е простено
229
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 месеца
До Отвратен/""А знате ли че по време на Хрусчов руски военни умници са предложили да натърчат един кораб с ядрено оръжие."Тук има разни безсмъртни ,които са се крили по ъглите по време на различни свръх-секретни съвещания и сега събудени след десетилетен сън бълват свръхсекретни информации.Просто това са наследници на Клаузевиц,Шелеберг, Рихард Зорге,Алън Дълес всичките в едно
228
3
 
33
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 месеца
Абе те и във Виетнам се ежиха, ама се прибраха с подвити опашки. Жалко само за младите войничета, които загинаха, а тези които оцеляха полудяха.
227
2
 
19
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 месеца
Преди години четох че при ВСВ дори немците да победят , няма ка да одържат победата. Армията им е по малка от руските села. Няма как да сложат по един немец на село и да не го пребият с мотиките.
226
2
 
9
 
! Отговори
мен преди 5 месеца
Прав е 225 и Русия и САЩ си гледат техните интереси и приказките за демокрация и братушките са прах в очите. Може би самите хора мислят така но правителствата са друга работа. Изгледаите Войната на петрола на ВВС
225
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Опитват се за трети път
да фалшифицират бълг .
история . Първия път
преди ПСВ , втория преди
ВСВ , а сега сме пред трета
световна война и отново
на страната на губещите .
224
4
 
23
 
! Отговори
Аман преди 5 месеца
Глупаво е да се делим на такива, които са проруски ориентирани, и други - проаомерикански.
Защото почти няма такива, които са пробългарски ориентирани.
Нито на руснаците, нито на американците им пука за нас, а очевидно и на нас не ни пука за нас, как да очакваме другите да ни помогнат?
223
5
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 5 месеца
хаха пълен хамерикански смях... щели да унищожат навремето, ами с вас какво щеше да стане бе кравари нескопосани.. и днес живеете в един фантастичен свят лъжейки тъпите си граждани, че сте най-силни на света.. *** *** хамериканска!!!
222
2
 
8
 
! Отговори
мен преди 5 месеца
До "експертите" САЩ имат 6 разработени плана за унищожаване на Русия но при оценка на загубите се отказват от нападения. Друго преценяват че не могат да задържи завладяната територия.при карибската криза оценката на военните е 6 града с размери на Лос Анджелис. Това ги спира. Руската стратегия е нанасяне на достатъчно щети за да ги откаже. Те са нямали военно превъзходство. Това е според Яков Кедри.