Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?

Документи на SIOP от 1964 г. разкриват US плановете от Студената война
3 сеп 2018 20:15, Боряна Павлова
434
Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?
Снимка: архив Reuters

САЩ са разработвали планове за тоталното унищожаване на СССР и Китай като водещи индустриални държави.

Американските военни са разглеждали и възможността за масово изтребление на гражданите на двете страни, се казва в обзор, публикуван на уебсайта на организацията с нестопанска цел "Архив за национална сигурност", предава РИА Новости, цитирани от "Фокус".

Изследователите са публикували документи от Единния интегриран оперативен план (SIOP), датирани от 1964 г., в които се разглеждат въпроси за използване ядрено оръжие.

В тях, конкретно, се казва, че трябва да бъдат унищожени 70% от промишления потенциал на СССР.

Още по темата

При това САЩ са допускали възможността за масова смърт на гражданското население. По оценките от 1961 г. по плана на SIOP се предполага унищожаването на 71% от жителите на съветските градове, а по оценки от 1962 година – смъртта на около 70 милиона съветски граждани.

Освен това Обединения комитет на началник щабовете на САЩ даже е разглеждал идеята за унищожаване на населението в качеството на главен критерий за победата над Съветския съюз.

Single Integrated Operation Plan, или SIOP е строго секретен комплекс от оперативни документи, съставящи подробен регламент за бойно използване на ядрено оръжие от Въоръжените сили на САЩ, уточнява РИА Новости.

През декември 2015 г. Националното управление за архиви и документация на САЩ обнародва списък от потенциални цели на американски атомни бомбардировки през 1959 година, които включват стотици точки в СССР, Източна Европа и Китай.

Сред тях са 179 цели в Москва, 145 в Ленинград и 95 в Източен Берлин, припомня още руската агенция.

Като главен приоритет в разсекретените документи са военновъздушните сили, а главната цел е унищожаването на съветските бомбардировачи още преди те да излетят и да се отправят към Европа и извън нейните предели.


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АЛЕКСИЯ ПРАВА СИ ЗА ТОВА ЧЕ ВОЙНАТА Е НАЙ ЛОШОТО НЕЩО, ЛОШО Е И КОГАТО НЯКОЙ РЕШИ ДА ОБСТРЕЛВА МИРЕН НАРОД- Я СЕГА ВИЖ КАКВО СА НАПРАВИЛИ БРАТЯТА НАД МИРНА ВАРНА, КАВАРНА И БАЛЧИК В ДАЛЕЧНАТА 1915Г10 ОКТОМВРИ- СА БИЛЕ НАПАДНАТИ ПО ВЪЗДУХ И ВОДА, А НЕМСКИ КОРАБ ПРОГОНВА РУСКАТА ФЛОТИЛИЯ ОТ БРЕГОВЕТЕ НА БГ, ПОСЛЕ ИДВА 23 8.1939Г ДОГОВОРЪТ ***- СТАЛИН, 15 СЕПТЕМВРИ ГЕРМАНИЯ НАПАДА ПОЛША, НА 17 СЕ ВКЛЮЧВА РУСИЯ, А ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ОБЯВЯВАТ ЧЕ ПОЛША НЕ СЪЩЕСТВУВА, А ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ ОБЩА ГР
220
4
 
27
 
! Отговори
Алексия преди 6 месеца
Хора молете се эа МИР, эащото в противен случай войната ще е унищожителна , ще е и последната эа човечеството на Эемята!!! Американците са агресори свикнали всичко да си доставят с насилие, терор и войни , жалко че всичко това може да се случи, эаради болното его на някои преэиденти!!! Лудостта в света е на беэпрецедентно високо ниво!!!
219
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не зная американците, ама си спомням че руснаците викаха: "ний ще победим"
То и сега ако прочете човек някой техен вестник какви ги дрънкат. После няма да се учудва защо ги санкционират.
Все пак остава факта че те не могат да санкционират САЩ.
Виж за нас санкциите за селскостопанска продукция са от 1985 и даже не са поставили условие да ги вдигнат. Ама и ние им свикнахме и сега работим на гурбет.
Москва и да плаче, късно е либе . . .
218
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
257, ОСТАВАШ БЕЗ РАБОТА, ОГЛЕЖДАШ СЕ , ОСЛУШВАШ СЕ, РАЗГЛЕЖДАШ ДОБРЕ С ГУГЪЛЧО ПРЕВОДАЧА, НОРМАТИВИ НА ЕВРО ДЪРЖАВИ, СЕГА ПОГЛЕЖДАШ РОССТАТ, СЛЕД КАТО СИ ГЛЕДАЛ ЕВРОСТАТ- ХА СЕГА РЕЧИ НАКЪДЕ ЩЕ ТРЪГНЕШ ДА РАБОТИШ, ЗАЩОТО НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНО ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРЕН КЪМ СЕБЕ СИ И ТВОИТЕ БЛИЗКИ- ДАЛИ ТАМ В МАЙКА РУСИЯ ИЛИ В ЕВРОПА ИЛИ В САЩ. НЯМА ЛОШО ДА ОБИЧАШ НЯКОЯ ДЪРЖАВА/ МЕЖДУ ДРУГОТО ТАКОВА ЯВЛЕНИЕ КАТО ФИЛЕНЕ НА ДЪРЖАВА ЗАГЪРБВАЙКИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ НИКЪДЕ НЯМА./, НО ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ.
217
2
 
0
 
! Отговори
До SLOVENIA преди 6 месеца
А великия Буров, какво е казал за руската политика спрямо България!?

ПП: Обидните квалификации са плод на слабост.
216
15
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 6 месеца
А знате ли че по време на Хрусчов руски военни умници са предложили да натърчат един кораб с ядрено оръжие. Корабада бъде снамден с автоматика ,която при повишаване ра радиоактивния фон над определени граници , автоматично да взриви кораба и да унищожат живота на Земята. Това при условие че Русия загуби ядрената вайна със САЩ.Щом няма Русия , няма и живот на Земята.Хрусчов обаче не се е съгласил. Тава е истина.Как ви звучи , а ?Кои са по голями мер...завци , САЩ или Русия?
215
11
 
27
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Напред с братска Русия! Не на американските агресори!
214
14
 
9
 
! Отговори
Слава Украйна преди 6 месеца
САЩ не се разпада а сесесере умря да кажат простите продажни рубладжии
213
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен
"Така е било до 1965 година, но после се разбра че комунизма няма бъдеще и може да бъде задушен като плевел."
Най-Интересното в ИСТОРИЯТА която защо ли не е научил този "ЕКСПЕРТ" от 1960 до 1978 година(преди политическата не икономическа изолация - икономическа изолация на СССР се практикува от 1917) СССР има най-голямо развитие
И много хора са на мнение че СССР е разпаднат не поради финансови причини а заради факта че на местните Компартии и Комуняги им писва диктатът на Москва
212
4
 
12
 
! Отговори
рускиня до 227 преди 6 месеца
"Същата съдба ги чака и "геополитика" с прочутата геокатастрофа Путин"??????
Путин аз не го мисля.
По интересно каква съдба чака Франция, Германия, Белгия? Застаряващо коренно население и бързо размножаващи се "бежанци". При това не е смятащи да работят , а да консумират помощи. Мисля ,че този процес е по предсказуем
211
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
При тотална ядрена война на земята ще останат само плъхове и тук таме някой абориген в джунглите
210
0
 
12
 
! Отговори
и какво от това? преди 6 месеца
СССР са планирали унищожението на САЩ, САЩ на СССР и какво от това? Мислите ли си че сега е по различно? Всичко е в реда на нещата!
209
8
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 291
СССР е под санкции от 1917 година УМНИКО даже тогава не се е наричала СССР а Съветска Русия.
Забележете преди 4-5 години преди масовите и големи санкции Русия печелейки Петрол долари просто си купуваше каквото и трябва. От Самолети до домати и краставици.
Сега 30$ от всеки 70$ продадени Нефт и Газ отива къде? В фонд за развитие - От там следва следващия МЕГА проект като Кримския МОСТ(пп Кримския мост увеличи с 45% промишленото производство на стомана и чаркалаци в РФ)
208
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До св.св.Маркс и Енгелс
Плановете на СССР са били - Удари по военните бази и удари по най-голямата концентрация или хора или промишленост в зависимост кое в кой район е повече. Чисто практичен подход. След това се стреля по по-малките населени места.
207
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е било до 1965 година, но после се разбра че комунизма няма бъдеще и може да бъде задушен като плевел. В края на 1991 година 21 декември в емисията си от 18 часа радио Москва заяви тържествено "От днес СССР прекратява съществуването си". Същата съдба ги чака и "геополитика" с прочутата геокатастрофа Путин и неговата бандитска путинска Русия. Бавно но сигурно санкциите действат както действаха и на недоразумението СССР.
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нашите управляващи си имат Обект Х до Етрополе да се скрият при ядрена война
205
2
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 месеца
Ами руските планове,те какви са били??? До тук разбрахме намеренията на лошите американци...Руснаците сигурно като големи хуманисти вместо атомни бомби са щели да пускат над Америка баници и рахат локум...
204
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Всяка една държава трябва да е въоръжена до зъби с ядрено оръжие. Само така може и да се помисли за някакво мирно съществуване. Защо ли Нетаняху реве през няколко години пред американския конгрес как Иран не трябва да имат атомна бомба и ония му пляскат на крака... Все едно да дойде Ердоган да говори пред нашите депутати и те му се кланят. Ето кой управлява щатите.
203
5
 
8
 
! Отговори
дядо ставри преди 6 месеца
До Анонимен 284
злото не е само САЩ, а цялата световна капиталистическа система
202
2
 
2
 
! Отговори
дядо ставри преди 6 месеца
До Шопа
ми ко да стане, злото по принцип е по-силно и почти винаги побеждава, така стана и с Варшавския