Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?

Документи на SIOP от 1964 г. разкриват US плановете от Студената война
3 сеп 2018 20:15, Боряна Павлова
434
Плановете на САЩ при война с СССР и Китай: Изтребване на 70% от населението?
Снимка: архив Reuters

САЩ са разработвали планове за тоталното унищожаване на СССР и Китай като водещи индустриални държави.

Американските военни са разглеждали и възможността за масово изтребление на гражданите на двете страни, се казва в обзор, публикуван на уебсайта на организацията с нестопанска цел "Архив за национална сигурност", предава РИА Новости, цитирани от "Фокус".

Изследователите са публикували документи от Единния интегриран оперативен план (SIOP), датирани от 1964 г., в които се разглеждат въпроси за използване ядрено оръжие.

В тях, конкретно, се казва, че трябва да бъдат унищожени 70% от промишления потенциал на СССР.

Още по темата

При това САЩ са допускали възможността за масова смърт на гражданското население. По оценките от 1961 г. по плана на SIOP се предполага унищожаването на 71% от жителите на съветските градове, а по оценки от 1962 година – смъртта на около 70 милиона съветски граждани.

Освен това Обединения комитет на началник щабовете на САЩ даже е разглеждал идеята за унищожаване на населението в качеството на главен критерий за победата над Съветския съюз.

Single Integrated Operation Plan, или SIOP е строго секретен комплекс от оперативни документи, съставящи подробен регламент за бойно използване на ядрено оръжие от Въоръжените сили на САЩ, уточнява РИА Новости.

През декември 2015 г. Националното управление за архиви и документация на САЩ обнародва списък от потенциални цели на американски атомни бомбардировки през 1959 година, които включват стотици точки в СССР, Източна Европа и Китай.

Сред тях са 179 цели в Москва, 145 в Ленинград и 95 в Източен Берлин, припомня още руската агенция.

Като главен приоритет в разсекретените документи са военновъздушните сили, а главната цел е унищожаването на съветските бомбардировачи още преди те да излетят и да се отправят към Европа и извън нейните предели.


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
9
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 5 месеца
ОЩЕ СЕГА ТЕ ОТКРИХ.УТРЕ ЩЕ ПИШЕШ-АМА ОБЯСНЕНИЯ.
160
4
 
20
 
! Отговори
СССР и НРБ преди 5 месеца
Кат Русия няма втора тьй могъща на света .
Тя е нашата опора .
Тя е нашта висота !
Иван Вазов
159
2
 
6
 
! Отговори
А! преди 5 месеца
Я-а! Демократите откриха топлата вода...
158
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Унуфри - ЕЙ ДОБРОВЕЦ КАК Е?
157
2
 
20
 
! Отговори
Демократично преди 5 месеца
Демократичният геноцид е нещо положително... Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна, България.
156
0
 
14
 
! Отговори
А преди 5 месеца
Мъртвата ръка, господа американи? При ядрена война никой не печели, най-добре са умрелите.
155
0
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 5 месеца
До До SHEFA-НЕСЪМ С НИКОЙ ПРОСТО ТЕЗИ КЛЕВЕТИ И ОБИДИ КОИТО ГИ ЧЕТЕШ ПО НА ДОЛУ ХАРЕСВАТ ЛИ ТИ?
154
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само нашите г л у п а в и ръководители да бяха католизирали народа в началото на османското иго и нямаше да сме роби 500г. Римокатолическата църква нямаше да позволи да има католици поробени от мюсилмани в “задният” им двор.
Ама от къде толкова акъл в българина който от време оно си гледа само собствените/индивидуални интереси
153
20
 
7
 
! Отговори
До SHEFA преди 5 месеца
Абе ти сигурно не си на повече от 30г. Ако не били Руснаците нямало било да се нарича еди кой си Българин.Те какво за хубавите ни очи ли са ни “освободили”?Окупираха ни,направиха ни затворници,и ни промиха мозъците чрез комунизма.Всичко качественно се изнасяше за съюза на безценица,а ни задължаваха да им купуваме боклуците за пари и чякахме с години за една жигула,лада,москвич.Те ни върнаха 250г,назад и 250 османците
152
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
До шматка
Американците може да си сътрудничат с когото и да било,но в момента,в който решат,че им пречи на интересите,веднага обръщат политиката,дори без да са предизвикани!След Тянънмън САЩ са правили най-малко 3 масирани атаки срещу китайската икономика и финанси,като последната беше към края на мандата на Обама,а главно действащо лице във всички-естествено Сорос.Е,последният път беше тотален провал-китайската държава изкупи евтино атакуваните компании и ги спаси от фалит.После пак ги приват
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 217
Тъкмо и ти е нямало е да се появиш.
Явно глупостта не прощава никому.
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Мда
Те се стараят, я виж многониковият глъм
що глупотевини е изписал!!!
149
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сащ трябвашв да е свършат тая работа още 1945 :) сега света, щеше да е райско място. Без тъпи режими и военно противопоставяне. Ама уви морала ги е спрял.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То при ядрена война по принцип няма друг изход. Не знам,как точно някой е знае тая супер секретна информация ама звучи смешно.
147
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Господа шороши!С тея клишета трудно ще победите Русия!Постарайте се повече,напънете рахитичните си мозъци....Видно е,че за физическа война не ставате,поне над клавиатурата се трудете достойно!
146
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи навремето заплахата от САЩ не е била соц пропаганда, а самата истина... Колко още истини ще излязат наяве...
145
6
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 месеца
До ха ха

Така е но Китай и САщ си сътрудничат икономически.Много ам.компании работят в Китай така че имат що годе някаква взаимоизгода.
Все ми се струва че китайчетата по скоро биха посегнали на Русия отколкото на САЩ.
144
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Иначе наистина Китай отдавна заглежда Сибир и няма интерес от много силна Русия,обаче има интерес тя да е ДОСТАТЪЧНО СИЛНА,за да възпира САЩ.Защото падне ли Русия-пада и Китай.САЩ ще го превърнат в нископлатен индустриален придатък-Китай ще произвежда ВСИЧКО,но американците ще го продават ЗА СВОЕ!Впрочем целта на опита за преврат от 1989г(Тянънмън) беше точно такава-китайските Лукановци щяха да предадат Китай,а за награда -щяха да ги оставят на власт,като марионетки.
143
9
 
3
 
! Отговори
Българин !!!!!! преди 5 месеца
Колко рубли са един долар ?????
142
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
До шматка
"Защо прикачвате Китай към Русия"
Ами връзката е очевидна-Китай е много по-голям проблем за САЩ,отколкото Русия?В момента БВП на Китай е 60% от американския,промишленото производство е по-голямо,а военният бюджет е 3 пъти по-голям от руския и расте бързо.За още 10 години Китай ще задмине САЩ по ВСИЧКИ показатели!Което значи КРАЙ на американската доминация.САЩ биха се справили лесно(военно) с Китай,ако не беше Русия!Тя го пази,дори без да иска.Това е и причината за войната САЩ-Русия.