2017 г., Тръмп припряно: Асад да бъде убит след химическата атака!

Нова книга за Белия дом: Обхванат от хаос и зле функциониращ
Обновена: 6 сеп 2018 07:32 | 5 сеп 2018 21:45, Елка Василева
209
2017 г., Тръмп припряно: Асад да бъде убит след химическата атака!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп настоял пред министъра на отбраната Джим Матис за убийството на сирийския президент Башар Асад и "всички" от режима в Дамаск след химическото нападение срещу цивилни миналата година, пише британският в. "Таймс", като се позовава на нова книга за президентството на Тръмп.

Матис казал на Тръмп, че ще се "заеме с това", но след телефонния разговор заявил на един от сътрудниците: "Няма да направим нищо подобно. Ще бъдем много по-премерени."

Разкритието се съдържа в книгата "Страх: Тръмп в Белия дом" на журналиста ветеран Боб Удуърд.

Основна тема в нея са тайните машинации, използвани от хората от близкото обкръжение на Тръмп в опит да контролират импулсивното му поведение и да предотвратят бедствия - както за самия президент, така и за САЩ, отбелязва американският в. "Вашингтон пост".

Удуърд, помогнал за разкриването на скандала "Уотъргейт", довел до оставката на американския президент Ричард Никсън през 1974 г., говори в книгата си за "административен държавен преврат" и "нервен срив" на изпълнителната власт, при който висши сътрудници се наговаряли да махат документи от бюрото на Тръмп, така че той да не може да ги види или подпише.

Журналистът подробно разказва как екипът по национална сигурност на Тръмп е разтърсван от неговата липса на любознателност и познания за световните въпроси и презрението му към преобладаващите възгледи на висшите военни и ръководителите на разузнаването.

Книгата се основава на интервюта със служители от президентската администрация и други високопоставени длъжностни лица, а също на записки от срещи, лични дневници и правителствени документи, изтъква "Вашингтон пост".

Според книгата Тръмп толкова разтревожил Матис по време на обсъждания във връзка със севернокорейския ядрен въпрос, че министърът на отбраната казал на колеги, че "президентът действал и мислел като петокласник или шестокласник", отбелязва американският в. "Ню Йорк таймс".

Удуърд разказва, че началникът на президентската канцелария Джон Кели бил толкова вбесен от поведението на Тръмп, че го нарекъл "идиот" в неофициално изказване пред други сътрудници и се оплакал, че се намират в "града на лудите", посочва британският в. "Гардиън".

Според книгата, която представя един обхванат от хаос и зле функциониращ Бял дом, Тръмп е обзет от такава параноя заради разследването във връзка с Русия, че е почти неспособен да работи.

Картината, описана от Удуърд, много напомня на ситуацията, представена от журналиста Майкъл Улф в сензационната му книга "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре". Но книгата на Удуърд вероятно ще нанесе още по-силен удар, коментира "Гардиън".

Белият дом възприе книгата на Удуърд, която предстои да излезе от печат, като достатъчно сериозна заплаха, разпространявайки изявление, в което я описа като "нищо повече от измислени истории, много от които от бивши недоволни служители, разказани, за да представят президента в лоша светлина", посочва изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
1
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
Много ми харесва заглавието! И аз искам Асад да бъде убит колкото може по-скоро!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТова са турци,не виждаш ли какви пише на името,те мразят щатите безплатно.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете Тръмп да работи на спокойствие,какво сте го занатискали отвсякъде? Естествено,че като няма спокойствие и институциите го притискат ще допуска всякакви грешки.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито един американски икономистне може да каже какво става в Китай . В класацията на най-мощнитебанки в света първите четири местаса заети от китайски банки . Китайцитекупуват американски държ . облигациине толкова да печелят от тях , а простода могат да продават на американскияпазар .
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ не са съюзник на България .Трябва да се прегледат всичкитехни инвестиции и проблема свизите да се реши (да се въведатза тях) . Ако инвестициите не са взаимноизгодни сделките трябвада се коригират. Когато се направитова и се спазва 50 години тогаваможе да се говори за съюзници .А в момента трябва да се търсиотговорност от управляващитеполитици за това положение .
50
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А след Асад и Джуджагин!
49
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой продължава да твърди че САЩ не са държавен терорист 1?
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"зад ФЕД може би стоят руски еврейски банк"Може би след 12 часа вечерта, мармотите отварят фабриката и почват да завиват шоколад в станиол.
47
5
 
38
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
На командно дишане ли е американската демокрация?Ако древните гърци видят в какво се е превърнала демокрацията,биха се обърнали в гроба.Идиотокрация начело с нарцистичния аутист Тръмп!Както предрече преди век Освалд Шпенглер-изгря ерата на цезарите!Америка е опиянена от плутократския си елит,който продължава да губи човешкото си лице.Това напомня на казаното от Оруел:"Животните отвън се взираха от прасе към човек,от човек към прасе,но вече бе невъзможно да се каже кой какъв е."
46
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 186След като Садам беше "занулен" свърши ли касапницата?След като Кадафи беше "занулен" свърши ли касапницата?Ама, друго е да припечелваш от либерастки постове, нали...
45
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борбата със сорроссоидите трябва да се води безмилостно с всякакви методи и средства до пълното им унищожаване и изчезване. Както е в Унгария например.
44
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асад отдавна трябваше да бъде занулен , за да свърши касапницата, но всички имат интерес от този конфликт. *** - за да показва мускили, Запада - за да е ангажирана *** с нещо, иначе ще вилнее в Донбас.
43
3
 
3
 
! Отговори
Додо преди 5 години
" пише британският в. "Таймс",(FAKE NEWS) като се позовава на нова книга (VERY FAKE NEWS) за президентството на Тръмп.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бунджулов, на латиница пише, че не ти четем нищо!
41
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква книга за Тръмп може да напише някакъв 70-годишен, отдавна излязъл от играта журналист? Откъде има кнформация? Дядото просто е болен демократ-либераст, решил да изкара някой долар на старини.
40
8
 
33
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Колкото и да е *** Тръмп никога не може да достигне висотите на публичната излагация нито да генерира толкова омраза срещу себе си като титанът в жанра Росен Плевнелиев. Камо ли да го бие в сервилността, слугинажа и пре(о)даването на националните интереси.
39
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да брани Тръмп може всеки, освен това той е президент на държава, която е наш съюзник. Но я ми кажи какво е по цял ден да хвалиш противното джу дже от Кремъл, който е веаг на България и в червата?
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми платени ***, диверсанти, шороши, рашки и т.н. свoлочи...Има едно нещо, което се учи още в първи курс специалност Психология, което много лесно ви издава и силно контрастирате заради него.Един президент на чужда държава, ви е ЧУЖД. И нормалното е, когато не изпитвате нужда да го защитавате, именно защото е нещо чуждо. А вие тук всячески го браните тоя глупaв Тръмп, със зъби и нокти, все едно е чичо ви или близък приятел на баща ви.
37
1
 
14
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Новина от 2017 година браво на преписвача,чката
36
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери от Америка, Англия и Франция и слугите им в България???