2017 г., Тръмп припряно: Асад да бъде убит след химическата атака!

Нова книга за Белия дом: Обхванат от хаос и зле функциониращ
Обновена: 6 сеп 2018 07:32 | 5 сеп 2018 21:45, Елка Василева
209
2017 г., Тръмп припряно: Асад да бъде убит след химическата атака!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп настоял пред министъра на отбраната Джим Матис за убийството на сирийския президент Башар Асад и "всички" от режима в Дамаск след химическото нападение срещу цивилни миналата година, пише британският в. "Таймс", като се позовава на нова книга за президентството на Тръмп.

Матис казал на Тръмп, че ще се "заеме с това", но след телефонния разговор заявил на един от сътрудниците: "Няма да направим нищо подобно. Ще бъдем много по-премерени."

Разкритието се съдържа в книгата "Страх: Тръмп в Белия дом" на журналиста ветеран Боб Удуърд.

Основна тема в нея са тайните машинации, използвани от хората от близкото обкръжение на Тръмп в опит да контролират импулсивното му поведение и да предотвратят бедствия - както за самия президент, така и за САЩ, отбелязва американският в. "Вашингтон пост".

Удуърд, помогнал за разкриването на скандала "Уотъргейт", довел до оставката на американския президент Ричард Никсън през 1974 г., говори в книгата си за "административен държавен преврат" и "нервен срив" на изпълнителната власт, при който висши сътрудници се наговаряли да махат документи от бюрото на Тръмп, така че той да не може да ги види или подпише.

Журналистът подробно разказва как екипът по национална сигурност на Тръмп е разтърсван от неговата липса на любознателност и познания за световните въпроси и презрението му към преобладаващите възгледи на висшите военни и ръководителите на разузнаването.

Книгата се основава на интервюта със служители от президентската администрация и други високопоставени длъжностни лица, а също на записки от срещи, лични дневници и правителствени документи, изтъква "Вашингтон пост".

Според книгата Тръмп толкова разтревожил Матис по време на обсъждания във връзка със севернокорейския ядрен въпрос, че министърът на отбраната казал на колеги, че "президентът действал и мислел като петокласник или шестокласник", отбелязва американският в. "Ню Йорк таймс".

Удуърд разказва, че началникът на президентската канцелария Джон Кели бил толкова вбесен от поведението на Тръмп, че го нарекъл "идиот" в неофициално изказване пред други сътрудници и се оплакал, че се намират в "града на лудите", посочва британският в. "Гардиън".

Според книгата, която представя един обхванат от хаос и зле функциониращ Бял дом, Тръмп е обзет от такава параноя заради разследването във връзка с Русия, че е почти неспособен да работи.

Картината, описана от Удуърд, много напомня на ситуацията, представена от журналиста Майкъл Улф в сензационната му книга "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре". Но книгата на Удуърд вероятно ще нанесе още по-силен удар, коментира "Гардиън".

Белият дом възприе книгата на Удуърд, която предстои да излезе от печат, като достатъчно сериозна заплаха, разпространявайки изявление, в което я описа като "нищо повече от измислени истории, много от които от бивши недоволни служители, разказани, за да представят президента в лоша светлина", посочва изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
34
4
 
24
 
! Отговори
Дупка преди 5 години
Всеки нормален човек разбра че Тръмп срещу глобализацията и така наречената капиталова маса през последните две години Той упорито разрушава тяхната 20 30-годишна дейност и оттук всичките разследвания срещу него книги поръчани книги определено. Толкова го е страх трънче вече няма накъде и действал като петокласник Да бе да ще знаеш тъй ще да е. Само толкова ли успя да им роди кухия мозък на демокрациите в Америка
33
4
 
26
 
! Отговори
za Syria преди 5 години
Химическо оръжие се използва не от Асад, ами от опозицията му..................опозицията на Асад са терористи и бандити и трябва да се унищожават до край................руснаците си знаят работата в Сирия!!Слава на великия сирийски народ и президента Асад.................истински мъж и патртиот!!!
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време зетя на Тръмп, Джаред Къшнър купува от някакъв руснак на име Лев Леваев акциите на Таймс Скуеър на стойност 295 млн долара самият Лев Леваев е приблжен на някой си Бен Лазар, главен равин в Русия или нещо подобно. ФБР почна да ги следи по някое време това ги накара да мислят, че Тръмп е руски шпионин обаче зад ФЕД може би стоят руски еврейски банки затуй ритат яростно срещу Тръмп, но не могат да разберат нищо. Един ден ще се събудат и ще разберат, че са собственост на Путин.
31
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-некадърния набор в България са родените през 1961г. !
30
4
 
6
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
трябва много да внимвате от кого получавате инфо защото ЦРУ ОБИЧА много да дезинформира с разни книги и филмчета против неудобни за тях личности и събития ! публична тайна е че ЦРУ плащаше на актиори като Робърт ДЕ Ниро , Джо Пеши и много други да играят там некви роли на мафията а после и против неудобни на тях хора да ги прествят в лоша светлина ... там "диктаттори " и други подобни ... така че недейте да вярвате на всичко каквот чуете -особено по ТВ-то и някои филми и книги ...
29
0
 
4
 
! Отговори
Men преди 5 години
Обаче пропаганда до шия.... Как може един болен мозък да набеждава и казва че някой трябва да бъде убит....Садам Хюсеин, Моамар Кадафи...и куп други избиха в Ирак над 35 000 човека само срещу 125 американски жертви и половината са жертви на собствените си оръжия в пиянски саморазправи...жалко
28
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА Е АНТИХРИСТКА РУСИЯ ИЗБИВАЩА ХРИСТИЯНИТЕ И ПОДКРЕПЯЩА ИСЛЯМСКИТЕ РЕЖИМИ КОИТО ЗАПЛАШВАТ ХРИСТИЯНИТЕ!СМЪРТ НА РУСИЯ И ПУТИНОФИЛИТЕ!!!!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е. Цацаров? Имаме данни за престъпление в чужда държава, под чужди закони, от човек без Българско гражданство , но все пак може да вземе пример от хАмериканченьете и да изиска екстрадиция!!?
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тръмп ако е зле, какво остава за килъри ?
25
1
 
10
 
! Отговори
Лудост преди 5 години
Не *** а убиец,нищо ново за тази нация от терористи и убиици.
24
5
 
22
 
! Отговори
Ей преди 5 години
Асад защитава родина та си от терористите на сащ,това което е казал Трънп е скандално.
23
5
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Ужасяващо е че има лица който защитават сащ,след всичко написано?!явно е нужно ппречистване.
22
6
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Глупави писания на на сорос-оид-ната изплашена мързелива ... Която освен да се занимава с финансови спекулаци и да разпалва войни нищо друго не може да прави. Браво Тръмп1 Господ да ти дава сили здраве! Да спечели междините избори и да се изметат американските троцкисти.
21
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕРОРИСТА В СИРИЯ Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИЯ БАШАР АСАД И ГОСПОДАРЯ МУ РУСИЯ!!!!ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СЕ ПОЯВИ МНОГО ПО-КЪСНО!!!
20
0
 
16
 
! Отговори
до БПФ преди 5 години
Също така по една "случайност" с края на мандата на Обама изчезнаха "умерените бунтовници"и ИД, Меркел отиде в трета глуха на европейската политика, затихнаха бежанските драми, спряха атентатите в ЕС...
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ТРЪМП!!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави ли ви впечатление, че откакто Тръмп дойде на власт и е на нож с репресивния апарат на САЩ, войните в Сирия и Украйна спряха, и никъде другаде не е възниквала нова война или "цветна" революция?
17
2
 
4
 
! Отговори
Свилен преди 5 години
Ти от къде знаеш каква атака ще има бе ***. Аз пък викам Тръмп да бъде убит след атаката. Където Асад там и Тръмп ще отиде, глупци.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът винаги печели от разногласията и различията в гнездото на световния терорист (САЩ).