Минута мълчание... Ню Йорк си спомня за 11 септември

Възпоменателни церемонии в Пенсилвания и в Пентагона
Обновена: 11 сеп 2018 19:28 | 11 сеп 2018 18:12, Анисия Иванова
76
Минута мълчание... Ню Йорк си спомня за 11 септември
Снимка: БТА

Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете кули на Световния търговски център, сринати от похитени от терористи самолети преди 17 години, предаде Асошиейтед прес.

Възпоменателната церемония започна с минута мълчание и звън на камбани в 8,46 ч., когато първият похитен самолет се вряза в Северната кула на СТЦ. По традиция на церемонията се четат имената на близо 3000-те жертви на атентатите, извършени преди 17 години.

На 11 септември 2001 г. терористи похитиха общо четири самолета. Освен двете машини, с които бяха ударени двете кули на СТЦ, терористите врязаха самолет и в сградата на Пентагона във Вашингтон. Четвърти похитен самолет се разби в щата Пенсилвания. Предположенията бяха, че терористите може би са планирали да ударят с него Белия дом или Конгреса.

На мястото на кулите близнаци на СТЦ в Ню Йорк днес има няколко нови небостъргача и мемориален комплекс за жертвите на атентатите.

Възпоменателни церемонии днес ще има в Шанксвил в Пенсилвания близо до мястото, на което се разби четвъртият похитен самолет, както и в Пентагона. Президентът Доналд Тръмп присъства на церемонията в Шанксвил. Той бе придружаван там от първата дама Мелания.

Церемонията беше пред мемориала на жертвите на похитения самолет. Пред участниците в нея Тръмп отдаде почит на героите от полет 93, които са променили хода на историята. Пътниците в похитения самолет се разбунтуваха срещу похитителите и така се стигна до катастрофата му в полето в Пенсилвания.

На мястото на катастрофата бе издигнат мемориален комплекс. А в него бе открит монумент, наречен "Кула на гласовете". Той е висок близо 30 метра. Предстои там да бъдат поставени 40 камбани, чийто звук ще се променя в зависимост от силата и посоката на вятъра. "Този мемориал е послание към света. Америка няма да отстъпи никога пред тиранията", каза Тръмп и подчерта, че е решен да направи всичко необходимо, за да гарантира сигурността на страната си.

Вицепрезидентът Майк Пенс присъства на церемония в Пентагона. Там бяха и близките на 184-те жертви, загинали при врязването на третия похитен самолет в сградата. Пенс заяви пред тях, че американската нация продължава да жалее заради жертвите на атентатите.

Той подчерта, че е важно всяко ново поколение да знае какво се е случило на 11 септември 2001 г. Пенс изтъкна героизма на хората, които са работили в Пентагона в деня на атентата, като припомни, че те са влизали на няколко пъти в сградата, за да изваждат оцелели оттам. "Терористите се надяваха да сломят духа ни и се провалиха", каза той.

Жертвите на четирите атентата с 2753. От тях 1642 са били идентифицирани, припомня Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Следващия път ще забравят и 11ти и 12ти и 13ти бухахахахах
46
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До х: Всъщност Фюрера може да бъде считан за дефакто основателя на държавата Израел. Той, в съвместни координирани действия с Ционистите от Синдериона в Ню Йорк. Годината е 1936 и все още се е надявал на мирно решаване на нещата. Месеци по-късно виртуалната държава Юдея обявява война на Райха под силен натиск на фамилията Ротшийлд.
45
4
 
11
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До h: Знам. Истината за това, кой беше Фюрера и за какво се бореше тепърва ще започва да излиза на бял свят. Той със сигурност не е чудовището, за което ни го представяха, а и все още се опитват да ни го представят "Съюзниците" и техните клонинги.
44
1
 
14
 
! Отговори
Истината преди 5 години
11.09.2001г е ключова дата-началото на Третата световна война*.И докато първите две са подготовка и осъществяване на ев.рейското господство в световен мащаб,то третата има за цел налагане на Тотален Световен Контрол.Богоизбраните вече искат статут на Богове и не жалят сили и средства за да го постигнат.Е,засега тая работа малко позацикли,ама може и да успеят...Вече за всеки здравомислещ човек е ясно кои са истинските организатори на атентатите в САЩ,в Европа,както и на ислямското нашествие.
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 септември е измамата на хилядолетието, измислена от световните господари с цел да приведат следващия етап на плана си за Нов световен ред в действие. Решиха си краткосричните проблеми с осигуряването на стабилен добив и контрол на наркотиците в Афганистан и предотвратиха опасността петрола да започне да се продава във валута, различна от долара чрез елиминирането на Кадафи и Саддам.Сега водят уверено света към Трета световна война, след която ще ни предложат решението за свят без държави.
42
1
 
7
 
! Отговори
х преди 5 години
До Додопич знаеш ли колко интересни неща има около Хитлер, евреите и Америка !например: евреина Сигизмунд Шалом, исвестен на света като Зигмунд Фроид е бил личен приятел на Хитлер ! Хитлер даже му подарява през 1914 една своя картина !Сигизмунд Шалом е бил арестуван от СС, но не само е пуснат но му е позволено лично от Хитлер да практикува !!! След това Хитлер лично му позволява да имигрира !!!
41
1
 
8
 
! Отговори
h преди 5 години
До Додопич знаеш ли колко интересни неща има около Хитлер, евреите и Америка !например: Хюго Бос, който е евреин (90% от костюмите на Улоъ Стриит са Хюго Бос) е дизайнирал униформите на СС и до края на 1941 и шил всички униформи на СС 9/11 е гротескна подигравка на еврейския заговор с цялото човечеството !!!
40
2
 
12
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Същите онези, които скроиха шапка на Фюрера през ВСВ, инкорпорирайки постановката "Пърл Харбър", сега скроиха шапка на американците на 11/09/01, а в последствие и на цялата Бяла раса с имплементирането, координирането и режисирането на т.нар. "Бежанска Криза". И както тогава машите им бяха Чърчил, Рузвелт и Айзенхауер, сега това са Меркел, Юнкер и Макрон. Всичко е като на тепсия за хора, имащи познание, интелигентност и шанс да го проумеят! Бог да прости загиналите на 11 септември 2001г. невинни
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз им препоръчвам ХИЛЯДОЛЕТНО МЪЛЧАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
5
 
8
 
! Отговори
Fuck ABD преди 5 години
А за жертвите от косово кога ще има едно минутно малчание ?
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвате ли че сами си измислиха тероризма.зад всичко стоят евреите
36
2
 
18
 
! Отговори
кръвопийци преди 5 години
Защо ни занимавате с тази държава терорист и агресор?!
35
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Mr.STARBUCKS"Важното е ,че си вярвате на простотиите,които пишете тук.............."Господине/Госпожо/Неустановен пол отговорете ми на един въпрос само, но чистосърдечно:Вярвате ли на ОФИЦИАЛНАТА ВЕРСИЯ ЗА АТЕНТАТИТЕ 9/11?
34
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Мир на праха им на загиналитеДано реалните организатори на тези ПОЗОРНИ ТЕРОРИСТИЧНИ АТАКИ да ги застигне съдба която хората както се казва не пожелават и на най-върлите си врагове - врагове но поне достойни врагове.
33
8
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Важното е ,че си вярвате на простотиите,които пишете тук..............
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Не са пожертвани за кауза, а за пари - под една от сградите са държани не знам колко тона злато, които се биле изпарили от пожара моля ви се.
31
1
 
12
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма разумен човек който да се е интересувал по-задълбочено и да вярва на официалната история, материали по случая има страшно много. Това, че журналисти и личности на позиция папагалничат скалъпената история е поради факта, че не им се рискуват позиции и кариери. Жалко за хората, жалко за пожарникарите и отзовалите се на мястото, които до ден днешен умират от рак, случаите оповестени са за още около 10 000 човека, пожарникари, полицаи и доброволци които са се опитвали да помогнат.
30
15
 
4
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
Всичко, което хората по света трябваше да научат за исляма, го научиха на 11.09.2001.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Все пак дупката в земята край Шенксвил е най-фрапиращата картинка на самолетна катастрофа - ни самолет ни пътници ни багаж нито нищото му. Даже и не са се постарали малко понеже знаят, че народонасалението на щатите ще повярва на всичко. Но все пак са се надценили в познанията за собствените си граждани - останали са и мислещи все още всред тях.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемерие и наглост,лъжи и още по-големи дъвки равно на 11септември! А БОГ да прости невинните хора ,които бяха пожертвани на една куха кауза!