Трагедията 9/11 в САЩ: 17 години по-късно

Тръмп ще участва във възпоменателната церемония в Пенсилвания
11 сеп 2018 07:39, Александър Попов
56
Трагедията 9/11 в САЩ: 17 години по-късно
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще отбележи днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември 2001 г. с участие във възпоменателна церемония на мемориал в Шанксвил, щата Пенсилвания. Според разпространено по-рано съобщение на Белия дом той ще бъде придружен от първата дама Мелания Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Близо три хиляди души загинаха на този ден преди 17 години, след като похитители отвлякоха четири пътнически самолета. Два от тях бяха блъснати от похитителите в двете сгради на Световния търговски център в Ню Йорк, третият - в сградата на Пентагона, а четвъртият се разби в Пенсилвания.

Миналата година Тръмп и съпругата му заедно със съветници и членове на администрацията почетоха в Белия дом паметта на жертвите с мълчание точно в минутата, когато похитителите врязаха първия самолет в една от кулите близнаци. Тогава президентът присъства и на възпоменателна церемония в Белия дом.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
21
 
5
 
! Отговори
СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА преди 5 години
Не вярвайте на фалшивите новини, че този терористичен акт американците са си го подготвили сами. Ако вярвате, значи сте с *** чугунени глави!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп може да е всякакъв, но свали сатаниснската ложа "череп и кости" от власт!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осама бен Ладен е агент на ЦРУ....
26
1
 
15
 
! Отговори
Зависи за кого преди 5 години
За близките на загиналите от ударите на 11.09. 2001 г., станалото е трагедия, за предупредените да не отиват на работа - късмет, а по думите на един български филмов герой, за Дълбоката държава в САЩ, станалото е "просто добра сметка".
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началото на "новият световен ред" стартиран от англосаксонски ционистки кръгове и техните масонски другари в Арабия....
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атентаторите са саудитски араби, с доказана връзка със службите им, които пък са в топла връзка с ЦРУ... Публикуваха се дори данни за подготовката им..Тогава на пък власт беше сектата "череп и кости", от която са Буш, Клинтън и т.н.
23
3
 
34
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 1"Това беше най-качествения терористичен акт на всички времена."Напълно ВЯРНО и е ОРГАНИЗИРАН ОТ ТОГАВАШНОТО РЪКОВОДСТВО НА САЩ.Този АКТ развърза ръцете на САЩ да следят всички и почти им позволи да си правят каквото искат в световен мащаб. Сега след като хората почнаха да унищожават създадените от САЩ терористични организации Последните Дори Открито действат за да продължат терористите да съществуват.
22
0
 
32
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Ами Ирак не бе ли варварски разрушен от същите тези по оказали се фалшиви твърдения за притежание на химически оръжия, с които, отгоре на всичкото, Садам е бил снабдяван от САЩ, франция и Германия, за да трови иранската армия по време на ирано-иракската война....стотици хиляди бяха избити, иракското общество бе сринато и от мизерията, нищетата, насилието и безперспективността се роди чудовището ислямска държава!!! Това е връх на цинизма!
21
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
След атентата който извърши Израел в Бургас за да обвини Хизбула че е терористична организация не съм много сигурен кой бутна кулите.
20
2
 
22
 
! Отговори
да преди 5 години
на тия глупости за терористичен акт не вярват вече и в Америка. .това скалъпено и несериозно, че не може повече
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любимото занимание на англосаксите- операции под фалшив флаг.Даже НАТО си имат паравоенна армия (Операция Гладио) създадена през 1948г. от ЦРУ и МИ6.Където няма конфликт се създава, за да се намесят след това "освободителите".
18
1
 
30
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Защо извършителите на атентата от 11 септември са терористи, а пък същите такива в Сирия, които избиха и изклаха хиляди, изнасилваха, продаваха на робски пазари жени и деца и все още вършейки го, са подкрепяни от т.н. Запад, обявявани са за борци за демокрация и са тренирани и въоръжавани от същия този запад и от САЩ! В Либия Кадафи също бе свален от крайни ислямисти с подкрепата на САЩ, Франция и ЮК! Що за шизофрения и върховен цинизъм!
17
8
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Какво ще кажеш за атентатите вРусия-В метрото,в Театъра в Беслан, В театъра в Дубровка ,със стотици загинали.Те дружелюбен акт ли бяха или????? Колко хиляди руски войници загинаха в Афганистан? И там ли бяха за,, другарско посещение"И съвсем скоро-през юн какво търсеше частната руска армия,,Вагнер",която беше унищожена до крак и никой не каза ,,Гък" или да протестира.!?!?!?
16
19
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Ти или си на 90 или на 9 години.Нормален човек не може да напише текст от 50те години,когато пияни американски войници от кока-кола се търкаляха по земята.И снимки имаше. А ти на руски лаптоп или таблет го написа това или на едно от постиженията на тия гдето са вампири.На кой свят си ,в кое време и с какъв акъл? Такива ги пишеше Гьончо Белев през 50те-За ,,вампира империалист" и ,,теглещият към висини орел на комунизма-В.Червенков"Боже може ли да има още такива хорав 21ви век.
15
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дежурните *** днес празнуват, кеф им е. Рублите текат.Какъв кеф беше, когато бомбите гръмнаха в московското метро, а?
14
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се философства иронично и злобно е присъщо на пъпчивите пубери които още не са били родени,или на платените ,,активисти"които пишат без да мислят,но ползват за това техническите и технологични постижения именно на ,,краварите" Това беше огромна човешка трагедия,загинаха толкова невинни и да злословите като талибаните и мигрантите ви приравнява с тях.Непонятно е как тук има толкова симпатизанти на ,,Ислямска държава".
13
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До така еДа не си гледал тв алфа?
12
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 11 септември загинаха невини хора. Лошите хора искат да унищожат едно добро място за живеене.
11
5
 
31
 
! Отговори
така е преди 5 години
САЩ са държава вампир те живеят от страданието,болката и смъртта на хората,те създават терористи,конфликти,войни и живеят от това,ако настъпи мир на земята САЩ ще се разпаднат.
10
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Изтрепаха си народа и после отидоха в ирак, да се "борят" с тероризма!?Тая т.нар. демокрация се оказа май май доста голямо зло!! Принтират си доларчета муриканците и когато вземе балона да наближава спукване, нападат някоя страна под претекст, че използват хим оръжие, или някоя друга глупост, съчинена от макдоналдски мозък! Само се чудя защо европа им играе още по свирката??!!