Трагедията 9/11 в САЩ: 17 години по-късно

Тръмп ще участва във възпоменателната церемония в Пенсилвания
11 сеп 2018 07:39, Александър Попов
56
Трагедията 9/11 в САЩ: 17 години по-късно
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще отбележи днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември 2001 г. с участие във възпоменателна церемония на мемориал в Шанксвил, щата Пенсилвания. Според разпространено по-рано съобщение на Белия дом той ще бъде придружен от първата дама Мелания Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Близо три хиляди души загинаха на този ден преди 17 години, след като похитители отвлякоха четири пътнически самолета. Два от тях бяха блъснати от похитителите в двете сгради на Световния търговски център в Ню Йорк, третият - в сградата на Пентагона, а четвъртият се разби в Пенсилвания.

Миналата година Тръмп и съпругата му заедно със съветници и членове на администрацията почетоха в Белия дом паметта на жертвите с мълчание точно в минутата, когато похитителите врязаха първия самолет в една от кулите близнаци. Тогава президентът присъства и на възпоменателна церемония в Белия дом.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките обикновени американци................нямат си представа какъв "елит" ги управлява.
48
1
 
1
 
! Отговори
Грьохен преди 5 години
Като дърпат котката за опашката,така става.Трябва да се замислят как си играя с целия свят.Изключение правим за Русия.Там нещо Номерцата им не минават.
47
2
 
1
 
! Отговори
anti nato i es преди 5 години
teroristite ot sasht sami insceniraha napadenie sreshu kulite bliznaci samoleti ne e imalo i personala e bil evakuiran nebosturgachite sa svaleni sus umni specialni zrivove s tochno razpolozhenie vuv vsqko pomeshtenie i etazh pozhar ne e imalo betona i stomanata se stopiha na prah ima mnogo filmi na kompetentni ucheni zapoznati s tozi vid vzrivni veshtestva
46
0
 
5
 
! Отговори
Джордж Буш преди 5 години
Ей, тънко минах с цялото нещо. Още обвиняват Осама.
45
1
 
3
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
До Анонимен 36Пич спри се малко стига ля акъл който нямаш..дай линк към снимкиот разрушения пентагон и стърчащата опашка на самолта блъснал се внего...Айде чакам .Че нещо няма да намериш подобни фотоси...давай
44
3
 
10
 
! Отговори
един преди 5 години
Защо нямаше статия: "Трагедията 9/9 в България"?
43
0
 
8
 
! Отговори
Не! преди 5 години
За мен най-голямара загадка е, как самолетното крило проряза железобетон? ПП. 45г Бомбардировач се врязва в импаер стейт билдинг... цели три етажа са опожарени...
42
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА 38Относно ЕвреитеКазах Еврейски Фирми ползващи небостъргачите 1/4 векПП тези фирми са преживели предишния истински атентат на Световния Търговски Център когато арабски терористи взривиха микробус БОМБА на първия етаж на едната Кула. Съпроводено с много жертви и рарушения.
41
0
 
2
 
! Отговори
УБити се молят преди 5 години
Палете свещи ..Тръмп да нареди арести на истинските терористи провели перфектна операция по събарянето на добре презастраховани в Европа стари опасни вече сгради.Убитие с е молят за арести на истинските виновници за д а ги освободят от отговорност след смърта.
40
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА 38 прод4. ПродИли с други думи Горната част на кулата и 1 и 2 трябваше да се гътне настрани като отсечена главаНО НЕЙСЕ Сградите падат ПРАКТИЧЕСКИ ВЕРТИКАЛНОКАТО СЪБАРЯТ ПАК ВЕРТИКАЛНО ПО-ДОЛНИТЕ ЕТАЖИ КОНСТРУКЦИЯТА НА КОИТО ПО ПРИНЦИП Е НЕПОКЪТНАТАПП Дори етажите ПО ПЕРИФЕРИЯТА да се сринат един върху друг ЦЕНТРАЛНИЯ НОСЕЩ ПОЯС ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ ДА СТЪРЧИ - ПРЕДВИДЕН Е ДА НОСИ ЦЯЛАТА ТАЗИ ТЕЖЕСТНо КАКВО СТАВА В РЕАЛНОСТТА НЕБОСТЪРГАЧИ СЕ СРУТВАТ В ДУПКА ВЕРТИКАЛНО
39
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА 38Еххх ЕКСПЕРТЕ1. Небостъргачите са конструирани по подобие на дървото елха - основния носещ СТОМАНЕН ПОЯС се намира в центъра на сградата2. И двата самолета не са ударили директно в Стоманения ПОЯС а малко по-навън в конструкцията3. Доказано е, от все още живите хора по прозорците, че температурата на пожара не може да бъде толкова висока че са стопи ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА СТОМАНА(3000-4000 гр.Целзи)4. Ако беше омекнала Стоманата Горната част на сградата щеше да се наклони
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво става дума в същност в тази новина?!
37
1
 
5
 
! Отговори
Бисер на деня преди 5 години
До СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА"Всичко тия нещасъм ги чел, анализирал със собствените си очи..."ХААХАХАХА Дами и господа, имаме си очен АНАЛизатор сред нас!
36
10
 
2
 
! Отговори
СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА преди 5 години
До БобиАбе ей, ЧУГУНЕНА ГЛАВО, събуди се и не плямпай глупости! Всички тия неща съм ги чел, анализирал със собствените си очи и стигнах до заключението, че това са FAKE NEWS простототии писани от ***. 1-во. Нито падат вертикално (моля те, гледай пак оригиналните клипчета, а не едитнатите), 2-ро няма сграда, която да може да противостои на такива взривове, 3-то това за евреите са глупости - ама ПЪЛНИ. Има множество загинали евреи. 4-то, защо на вас само "юдо-геюве" и масони са ви в главата?
35
1
 
9
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
До Анонимен35Всеки знае че пентагона не беше ударен от самолет.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хич не ми ревете за американците!!! В момента те ПОДДЪРЖАТ Ал-Кайда в Сирия!!!
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква зелена тиква пак философства на тема евреи. Отвори списъка на загиналите на 11,09 и ще видиш, че там, голям процент от имената са еврейски. Ама,***!Фалшификацията не е от вчера. Един друг, френски де.бил пък написа книга, че самолет не бил удрял Пентагона, въпреки снимките на разрушенията и стърчащата оттам опашка на самолета.Дали е заради 09,09,1944?
32
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СЪВЕТСКА ПРОПАГАНДА 30Освен 4(Две високи ударени от самолети и 2 ниски) кули на Световния център паднали при тази ТРАГЕДИЯ в света няма други небостъргачи паднали по такъв начин - независимо от какво са пострадали пожар, Земетресение или дори удар на самолета в сградата.Еврейските фирми ползващи кулите 1/4 век са напуснали целокупно до 1 седмица преди ТрагедиятаПП Големите кули падат ВЕРТИКАЛНО - това в реалността може да се случи само ако се ползват инженерни взривове предварително зало
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли като паднаха комунистите как се размириса от КГБ и ДС? Агенти, следене, атентати и пр. Представете си какво е в ЦРУ, където нищо не се знае.
30
3
 
26
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Не беше трагедия, а добре планиран акт на АНС и ЦРУ.