"Флорънс" наближава бреговете с 25-метрови вълни

Застрахователите прогнозират, че това ще е най-скъпата буря
13 сеп 2018 07:56, Елка Василева
22
"Флорънс" наближава бреговете с 25-метрови вълни
Снимка: Reuters

Ураганът "Флорънс" леко отслабна, докато се движи към крайбрежието на Южна и Северна Каролина, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите, цитиран от Ройтерс.

Базираният в Маями център обаче предупреди, че все още очакват опасни за живота бури и проливни дъждове.

Ураганът "Флорънс" наближава бреговете на Северна и Южна Каролина с 25-метрови вълни. В същото време Хаваите са залети с поройни дъждове от бурята Оливия.

"Флорънс" продължава своето настъпление към източното крайбрежие, въпреки че в последните часове отслаби леко силата си и остана в категория 3. Очаква се до няколко часа той отново да стигне 4-та категория и именно с тази мощ да удари населените места.

Още по темата

"Флорънс" е на около 595 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина. Той е с максимални постоянни ветрове от 185 км/ч.

Огромните вълни се очаква да залеят бреговете на Северна и Южна Каролина, а застрахователите предвиждат, че това ще стане най-скъпата буря, която някога е удряла континенталната част на САЩ, предаде БНР.

От Националния център за ураганите заявиха, че масивните вълни са резултат от силни ветрове, движещи се в същата посока като бурята.

Прогнозите са, че стихията ще настъпи на сушата късно в четвъртък или в петък сутринта. Очакват се силни наводнения. Националният метеорологичен център смята, че Флорънс ще бъде "бурята на живота" за хората от някои части на Каролина.

В същото време остров Мауи беше ударен от силен дъжд и силен вятър, докато постепенно отслабващата тропическа буря "Оливия" се приближава към Хаваите. Проливните дъждове започнаха още от сутринта на Мауи и в северната част на Големия остров Хавай. Кметът на Мауи Алън Аракава призова жителите да се запасят с питейна вода и предупреди, че се очакват прекъсвания в електрозахранването, свлачища, високи вълни, паднали дървета и наводнени пътища.

Училищата и правителствените служби са затворени до петък, а националната гвардия е мобилизирана, за да оказва помощ на засегнатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ураганСАЩФлорънс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
41
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Ураган....кръгла нула и абсолютно нищо в сравнение с доказаните престъпници в бг.парламент и нанесените щети от тях за посл.30-ет год.
19
1
 
33
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
25 метрови вълни и отслабнал ???Бря тоз ураган и бря тоз *** бългърин и нулевата му обща култура.Значи като се засили урагана под 40 метрови вълни да не чакаме.
18
2
 
36
 
! Отговори
Tsunami преди 5 години
25 фута искате да кажете - което са около 7 метра :)
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълните трябва да се увеличат до 35 метрови. По-подходящи са 35 метровите вълни.
16
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДАНО СРЕЩНАТ БОЙКО!
15
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ никога не са биле длъжници на когото и да било, и никога няма да бъдат длъжници!!!Но съветския съюз /русия са длъжници на целия бивш "соц." лагер за извръщенията над народите им!!!
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПП. И НЕ САМО сащ са длъжници на природата
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип, най-големи замърсители всячески на планетата са най-алчните. С едната ръка уж нещо градят, с другата - три пъти повече съсипват. На природата й е писнало еече. И не сащ са длъжни на природата. Разплатата иде, иде.
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВА НОВИНА!!!
11
7
 
44
 
! Отговори
123 преди 5 години
Нека понабере още малко сила и тогава да ги удари. Заслужават си го,те знаят защо. Най-важното, да гласуват още санкции против Русия защото Путин го е създал и пратил там.
10
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е истината, всичко друго са само празни приказки, човешко его и високомерие. Може да стане така че не само в определени региони а на цялата планета да се случи подобно нещо. Тогава всички крясъци, обвинения, контраобвинения размахвания на пръсти,дрънкане на оръжия ще отидат по дяволите както и целият човешки род. Замислете се върху това защото не е смешно. Никого не плаша, това са само факти, които бавно и полека ще станат неизбежни. Не харесва на никого, но такава е истината.
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Оф като почнете да ми се правите на компетентни...
8
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй ако мине през България ще сложи край на държавата.
7
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая (както винаги) ще излезе, че я едно разваляне на времето. Но иначе от няколко дни дават как ще е най унищожителния, най смъртоносен ураган. Абе жалки журналисти. Само търсят сензация!
6
2
 
48
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Флорънс Енд Дъ Мъшийн идва за им попее и посвири малко...
5
4
 
53
 
! Отговори
океаноложката преди 5 години
Пърделкова:"От Националния център за ураганите заявиха, че масивните вълни са резултат от силни ветрове, движещи се в същата посока като бурята". Имтересно, какъв е "алтернативния" начин за образуване на вълни? И второ, "силните ветрове", не са ли част от бурята? Как се определя, кой вятър е от бурята и кой не е от бурята, а се появил там да прави компания на бурята. Тия титани, що не ги прибират в днешна хазария?
4
14
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от най-големите замърсители на планетата са САЩ, нормално е да си плащат цената.Не изпитвам никакво съжаление.
3
9
 
63
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 години
Като се замисля що бетон, камъни и желязо глътна само оградата на къщата ми...Тоя "Флорънс" ако дойде и види сам ще си тръгне...За къшата пък да не говоря. Ама като живееш в бунгало е нормално да се тревожиш. Няма страшно, ще си построят други след това.
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега печалбите от продажба на оръжия ще идат за възстановяване.
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hurricane Florence weakens to Cat 2 което е само силна буря. Майтап ще е ако завие на север.