Флорънс връхлетя Северна Каролина и взе жертви

Ураганът вече отслабна до тропическа буря в САЩ
Обновена: 15 сеп 2018 09:03 | 15 сеп 2018 08:45,
13

Снимка: БТА


Ураганът Флорънс, който вчера сутринта връхлетя атлантическото крайбрежие на САЩ, съпроводен с порои и бурни ветрове, взе четири жертви в щата Северна Каролина, преди да отслабне до тропическа буря, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи за първите жертви на стихията, майка и нейното бебе, убити от паднало дърво върху къщата им в Уилмингтън, около осем часа след навлизането на Флорънс на сушата. Бащата на детето е в болница.

В Пендър Каунти жена почина от инфаркт, след като отломки, блокирали пътищата, попречиха на парамедиците да стигнат до нея. Четвърти човек е загинал в Лънор Каунти, опитвайки се да включи генератора си.

Националният център за ураганите в Маями снощи съобщи, че силата на Флорънс е намаляла до тропическа буря, но предупреди, че все още се очакват животозастрашаващи пориви на вятъра и катастрофални наводнения в части от Северна и Южна Каролина.

Центърът на Флорънс вече е на около 45 км североизточно от Мъртъл Бийч, Южна Каролина, с постоянна скорост на вятъра 110 км/ч. Прогнозата е за значително отслабване на стихията през уикенда и в началото на седмицата, докато Флорънс навлиза навътре в сушата все по-бавно, поради което се очакват проливни дъждове дни наред.

Властите съобщиха вчера, че 722 000 потребители - домакинства и бизнеси, са останали без ток.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ ЖИВЕЯ НА "ПЪПА" НА СВЕТА- ПЕРНИК -БГ !!!? НАМА КАТАКЛИЗМИ /ТАЙФУНИ И СИЕ/ ; КОМАРИТЕ СА ПОД КОНТРОЛ ;НЯМА ОТРОВНИ ЗМИИ И ДР. ; ИМАМЕ ВЪГЛИЩА И ЧЕРНОЗЕМ -НАД МЕТЪР ; ЧИТИРИ ПАЗЕЩИ НИ ПЛАНИНИ ; ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА -/МОЖЕ ДА ИМАМЕ И ПОВЕЧЕ / ; ИМАМЕ МЕТАНОВ ГАЗ- В ЗАКРИТИТЕ МИНИ-/НО КОЙ ГО БРИГА/ ; ИМАМЕ ИНФРАСТРУКТУРА И ХОРА КАТО МЕН,КОИТО МОГАТ ДА ЛИКВИДИРАТ ПОЛИТИЦИ -***.ОЛИЗЦИ; ПРЕДАТЕЛИ И НАТЮВЦИ ...ИМАМЕ МЪЖЕ И ЖЕНИ БОЙЦИ !!!???!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и щетите ще им плащаме. Мамка му
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да нанася колкото се може повече щети це да да вземат да се занимават със себе си вместо все да гледат канчето на другите
7
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Виновни са руснаците.те са измислили урагана.чудя се как досега някой не го каза.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само Да ПопитамГолямо питане бе. Силата на вятъра там е постоянна в урагана и не е както в текста се казва 110 кмч ами се увеличава до 144 и даже до 160, а у нас са кратковременни пориви на вятъра.
5
2
 
5
 
! Отговори
Само Да Попитам преди 5 години
Както си и мислех , тамошният УРАГАН , АМА АМЕРИКАНСКИ , СИ Е ТУКАШЕН СИЛЕН ВЯТЪР. НО ШОМ Е В ХАМЕРИКА Е НОВИНА ВЕЧЕ .
4
0
 
8
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До Само Да ПопитамСилата в урагана не е толкова във вятъра, а в това че в източното крайбрежие на САЩ се движи от изток на запад и по този начин образува от 2-5 метра вълни, които правят най-голямата поразия. Освен това там са *** и за да им излезе по-евтино строителството строят предимно с дърво и много кекави стъклопакети, докато при нас сме с бетон и повечето вече със здрава дограма.
3
1
 
3
 
! Отговори
Само Да Попитам преди 5 години
И каква е разликата, като силата на вятъра е една , валежите също ?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само Да ПопитамУраганът си е планетарно събитие. Това, че обикновено се случват само над територията на Щатите или Япония или нейде в океаните е друг въпрос. Искате у нас да има такива урагани за да ни пишат по вестниците ли ?
1
6
 
12
 
! Отговори
Само Да Попитам преди 5 години
Защо тук в България когато вятъра е със скорост 120-130 км. в час казват ,че ще има силен вятър , И ТОВА Е . НЕ ГО СЪОБЩАВАТ КАТО СВЕТОВНА НОВИНА И ЦЯЛА СЕДМИЦА ДА Е ВОДЕЩАТА НОВИНА ЧЕ ТАМ ЩЯЛО ДА ИМА УРАГАН С ВЯРЪР 110КМ В ЧАС. АМА ЯВНО ЩОМ Е АМЕРИКАНСКИ 110 КМ В ЧАС СА ПО-ПО-ПОВЕЧЕ ОТ НАЩЕ СИЛНИ ВЕТРОВЕ СЪС СКОРОСТ 120 КМ. В ЧАС. САМО СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И ЩЕ ЧУЕТЕ ,ЧЕ СЪМ ПРАВ.