САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия

През следващите 10 г. ще увеличат оперативните си ескадрили
Обновена: 18 сеп 2018 08:36 | 18 сеп 2018 08:30, Александър Попов
52
САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия
Снимка: Reuters

Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите около 10 години, като увеличат оперативните си ескадрили с близо една четвърт, за да запазят превъзходството си над страни като Русия и Китай, чиито армии също се разрастват, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън каза, че предварителни анализи, изготвени отчасти въз основа на класифицирани разузнавателни данни за възможните заплахи във периода 2025-2030 г., са показали, че американските военновъздушни сили в сегашния им вид ще бъдат неспособни да съхранят американското предимство.

"Военновъздушните сили са прекалено малки за онова, което изисква от нас страната", каза тя.

В анализа не е включена цената на евентуалното подсилване на ВВС. То може да струва милиарди долари заради нуждата от наемане на повече персонал и купуване на повече различни самолети, произведени от компании като Боинг и Локхийд Мартин.

Уилсън каза, че военновъздушните сили ще се нуждаят от още 40 000 души, за да имат общо 386 оперативни ескадрили. Това е с 24 процента повече от оперативните сега 312 ескадрили. С увеличението във ВВС ще има 717 000 души, в това число резервистите и националната гвардия.

През 1987 г., в пика на Студената война, американските ВВС имаха 401 ескадрили. Те са съставени от 18 до 24 самолета.

Миналия месец американският президент Доналд Тръмп подписа закона за бюджета за отбраната в размер на 716 милиарда долара. Тези средства ще помогнат на въоръжените сили да попълнят липсите в момент, в който САЩ се опитват да се фокусират върху предизвикателствата от страни като Китай и Русия, след като американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 39

Китай за последните 10 години преструктурира армията и усили флота си от 3 милиона на 2,5 милиона човека БЕЗ РЕЗЕРВИСТИТЕ като само 500 000 са наборници
С резервистите Китай може да получи(включително жени) до 100 милионна армия

Да наистина няма нужда от никакви коментари
39
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каде сравнявате Китайчетата и ушанчетата с янките. Един пешак в щатите взима 42 хил долара на година (69 хил лева), ушанката взима 500$ на месец(колкото и тук 800лв), 7 пъти по малко от янките. Американчетата с супер модерни туристически обувки за 350$, дишащи антибактериални, носят на бой хиляди километри , наще военни с кубинка тип 70-те години. Китайчетата пък няма да ги коментирам изобщо.
38
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 6 месеца
До 35 ти сверяваш ли това което пишеш с исторически факти и какъв края на Хитлер или смяташ желаното за реално две различни неща са
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДО 20

Лошо е, когато човек е роден от кръвосмесителна връзка.
36
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 6 месеца
До 20 не знам какво е знаел капитана но виж това което дават като факти американската преса. А и в Крим все още е руския флот може би това е най неоспорим факт какво е знаел и какво е можел капитана
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ имат ядрено оръжие, това само по себе си означава, че никога няма да ги нападнат. Оттук е и въпроса за какво сиреч им е мега армията, в близките 100 години никой няма да се доближи до тяхният капацитет, 800 БАЗИ в над 70 ДЪРЖАВИ по света. Китай имат 38 а Русия, Британия и Франция ОБЩО имат 30. Освен това никоя държава в света не може да окупира САЩ, имат 393 милиона цивилни оръжия на територията си, достатъчни да въоръжат всеки жител и да им останат 63 млн.
34
4
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 6 месеца
До Хахах, ааааа. 33
Пари си нямат, но си имат печатница.... зелена хартия колкото щеш
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 28
Тея сме ги чели и за ВСВ колко умни били рашягите , какви пълководци има , накрая хитлер им наритаа задника, а после САЩ наритаа на целия свят. От тогава е идилия :) Не виждам , защо картината да се сменя.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай произвежда повече самолети от САЩ. Въпреки че за момента САЩ имат по-голяма бройка е въпрос на време нещата да се обърнат. Китай краде американски технологии и усвоява руски, като постоянно повишВа бойните характеристики на армията си. САЩ страдат от инжинерна немощ, в резултат оръжията им са скъпи и не ефективни, а китайските и руските са евтини (приблизително 10-20 ПЪТИ) и вм ого случаи и по-смъртоносни.
31
5
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 6 месеца
... Ами имат пари и си ги влагат, бе...

На тебе ли да ги дават..??!
30
2
 
3
 
! Отговори
SILA AAXAAX преди 6 месеца
SCHTO BEGAT OT AFGANOSTAN LIBIQ I SIRIQ I IEMEN KAT OPYRLENO SCHO BE?
29
2
 
2
 
! Отговори
STAR KASCHIK преди 6 месеца
EI SAM SCHTE NABIQ I NAEBA EDIN VZVOD KRAVAI ANADYNMU DET VYRVQT VSE GYZNEM
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С долното искам да кажа, че въпреки че ввс на САЩ са в пъти повече над тези на Русия и Китай има един проблем отбелязан още от Айнщайн не са гупакоустоичиви.А в момента ги командва самия Чезарио Галфоне, докато тези на Русия ги командва агент от руското КГБ, който може да е всичко, но не и ***.На него таланта му е точно да се възползва от скапани ситуации.
27
1
 
2
 
! Отговори
OldSmuggler преди 6 месеца
https://foreignpolicy/2018/04/25/chinas-new-carrier-is-already-obsolete/
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
SAMO DETO NE VIE QSNO CHE CHOVESCHKIQT FAKTOR E NAI VAJEN EDIN RUSNAK ILI KITAEC MOJE S EDNA RYKA DA OPUKA 20 KRAVARSKI PIDIRASA USA FAKTOR NULA A EDNA RUSKINQ 30 PIDIRAZA BIE
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако САЩ увеличат самолетите си с ф22-200милиона парчето или ф35-120милиона бройката, то за достигане на паритет с Китай ще им е необходим световния бюджет за 2години.
С тези цени на въоражението и тези характеристики е невъзможно при сегашния бюджет и увеличаващ се търговски дефицит да постигнат паритет.

Най-верятно е икономиката им да рухне под натиска на бюджетните дефицити и повишаване на военните разходи.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според най- висшия интелект на планетата Тръмп и сол.ташака му Банън, който вече при това официално развива подривна и антидържавна дейност в цяла Европа и бог знае защо не е в затвора, предназначението на ВВС е да пазят САЩ от заплахата на мексиканските емигранти и евентуално на ГМО мухи лайнарки разнасящи новичок от Англия.
23
14
 
4
 
! Отговори
.. преди 6 месеца
Един пък долу писал ,че ВВС на русия превъзхожда числено на Америка ВВС е сега мога най спокойно да ти кажа ,че дори и с на Кйтай ВВС числено са в пъти по малко от на Сащ глупако неземни .А технологично ма китай оружията не стават за нищо а относно ссср- Русия там няма подръжка тоест няма ефект само на восток може да си играете ,че иначе САЩ ще ви спре тока за 24 часа
22
1
 
9
 
! Отговори
OldSmuggler преди 6 месеца
В една малка Сърбия,дори не посмяха!
-———
Xaxaxaxaxaxaxaxaxa
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Елемаг, кажи каква е разликата между вертолет и хеликоптер, че ми стана любопитно.