САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия

През следващите 10 г. ще увеличат оперативните си ескадрили
Обновена: 18 сеп 2018 08:36 | 18 сеп 2018 08:30, Александър Попов
52
САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия
Снимка: Reuters

Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите около 10 години, като увеличат оперативните си ескадрили с близо една четвърт, за да запазят превъзходството си над страни като Русия и Китай, чиито армии също се разрастват, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън каза, че предварителни анализи, изготвени отчасти въз основа на класифицирани разузнавателни данни за възможните заплахи във периода 2025-2030 г., са показали, че американските военновъздушни сили в сегашния им вид ще бъдат неспособни да съхранят американското предимство.

"Военновъздушните сили са прекалено малки за онова, което изисква от нас страната", каза тя.

В анализа не е включена цената на евентуалното подсилване на ВВС. То може да струва милиарди долари заради нуждата от наемане на повече персонал и купуване на повече различни самолети, произведени от компании като Боинг и Локхийд Мартин.

Уилсън каза, че военновъздушните сили ще се нуждаят от още 40 000 души, за да имат общо 386 оперативни ескадрили. Това е с 24 процента повече от оперативните сега 312 ескадрили. С увеличението във ВВС ще има 717 000 души, в това число резервистите и националната гвардия.

През 1987 г., в пика на Студената война, американските ВВС имаха 401 ескадрили. Те са съставени от 18 до 24 самолета.

Миналия месец американският президент Доналд Тръмп подписа закона за бюджета за отбраната в размер на 716 милиарда долара. Тези средства ще помогнат на въоръжените сили да попълнят липсите в момент, в който САЩ се опитват да се фокусират върху предизвикателствата от страни като Китай и Русия, след като американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 39Китай за последните 10 години преструктурира армията и усили флота си от 3 милиона на 2,5 милиона човека БЕЗ РЕЗЕРВИСТИТЕ като само 500 000 са наборнициС резервистите Китай може да получи(включително жени) до 100 милионна армияДа наистина няма нужда от никакви коментари
38
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каде сравнявате Китайчетата и ушанчетата с янките. Един пешак в щатите взима 42 хил долара на година (69 хил лева), ушанката взима 500$ на месец(колкото и тук 800лв), 7 пъти по малко от янките. Американчетата с супер модерни туристически обувки за 350$, дишащи антибактериални, носят на бой хиляди километри , наще военни с кубинка тип 70-те години. Китайчетата пък няма да ги коментирам изобщо.
37
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До 35 ти сверяваш ли това което пишеш с исторически факти и какъв края на Хитлер или смяташ желаното за реално две различни неща са
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 20Лошо е, когато човек е роден от кръвосмесителна връзка.
35
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До 20 не знам какво е знаел капитана но виж това което дават като факти американската преса. А и в Крим все още е руския флот може би това е най неоспорим факт какво е знаел и какво е можел капитана
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат ядрено оръжие, това само по себе си означава, че никога няма да ги нападнат. Оттук е и въпроса за какво сиреч им е мега армията, в близките 100 години никой няма да се доближи до тяхният капацитет, 800 БАЗИ в над 70 ДЪРЖАВИ по света. Китай имат 38 а Русия, Британия и Франция ОБЩО имат 30. Освен това никоя държава в света не може да окупира САЩ, имат 393 милиона цивилни оръжия на територията си, достатъчни да въоръжат всеки жител и да им останат 63 млн.
33
4
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
До Хахах, ааааа. 33Пари си нямат, но си имат печатница.... зелена хартия колкото щеш
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Тея сме ги чели и за ВСВ колко умни били рашягите , какви пълководци има , накрая хитлер им наритаа ***, а после САЩ наритаа на целия свят. От тогава е идилия :) Не виждам , защо картината да се сменя.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай произвежда повече самолети от САЩ. Въпреки че за момента САЩ имат по-голяма бройка е въпрос на време нещата да се обърнат. Китай краде американски технологии и усвоява руски, като постоянно повишВа бойните характеристики на армията си. САЩ страдат от инжинерна немощ, в резултат оръжията им са скъпи и не ефективни, а китайските и руските са евтини (приблизително 10-20 ПЪТИ) и вм ого случаи и по-смъртоносни.
30
5
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
... Ами имат пари и си ги влагат, бе...На тебе ли да ги дават..??!
29
2
 
3
 
! Отговори
SILA AAXAAX преди 5 години
SCHTO BEGAT OT AFGANOSTAN LIBIQ I SIRIQ I IEMEN KAT OPYRLENO SCHO BE?
28
2
 
2
 
! Отговори
STAR KASCHIK преди 5 години
EI SAM SCHTE NABIQ I NAEBA EDIN VZVOD KRAVAI ANADYNMU DET VYRVQT VSE GYZNEM
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С долното искам да кажа, че въпреки че ввс на САЩ са в пъти повече над тези на Русия и Китай има един проблем отбелязан още от Айнщайн не са гупакоустоичиви.А в момента ги командва самия Чезарио Галфоне, докато тези на Русия ги командва агент от руското КГБ, който може да е всичко, но не и ***.На него таланта му е точно да се възползва от скапани ситуации.
26
1
 
2
 
! Отговори
OldSmuggler преди 5 години
https://foreignpolicy/2018/04/25/chinas-new-carrier-is-already-obsolete/
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SAMO DETO NE VIE QSNO CHE CHOVESCHKIQT FAKTOR E NAI VAJEN EDIN RUSNAK ILI KITAEC MOJE S EDNA RYKA DA OPUKA 20 KRAVARSKI PIDIRASA USA FAKTOR NULA A EDNA RUSKINQ 30 PIDIRAZA BIE
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако САЩ увеличат самолетите си с ф22-200милиона парчето или ф35-120милиона бройката, то за достигане на паритет с Китай ще им е необходим световния бюджет за 2години.С тези цени на въоражението и тези характеристики е невъзможно при сегашния бюджет и увеличаващ се търговски дефицит да постигнат паритет.Най-верятно е икономиката им да рухне под натиска на бюджетните дефицити и повишаване на военните разходи.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според най- висшия интелект на планетата Тръмп и сол.ташака му Банън, който вече при това официално развива подривна и антидържавна дейност в цяла Европа и бог знае защо не е в затвора, предназначението на ВВС е да пазят САЩ от заплахата на мексиканските емигранти и евентуално на ГМО мухи лайнарки разнасящи новичок от Англия.
22
14
 
4
 
! Отговори
.. преди 5 години
Един пък долу писал ,че ВВС на русия превъзхожда числено на Америка ВВС е сега мога най спокойно да ти кажа ,че дори и с на Кйтай ВВС числено са в пъти по малко от на Сащ *** неземни .А технологично *** китай оружията не стават за нищо а относно ссср- Русия там няма подръжка тоест няма ефект само на восток може да си играете ,че иначе САЩ ще ви спре тока за 24 часа
21
1
 
9
 
! Отговори
OldSmuggler преди 5 години
В една малка Сърбия,дори не посмяха!-Xaxaxaxaxaxaxaxaxa
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елемаг, кажи каква е разликата между вертолет и хеликоптер, че ми стана любопитно.