Меркел с призив към Тръмп: Не унищожавай ООН!

Президентът на САЩ критикува "идеологията на глобализацията"
Обновена: 30 сеп 2018 19:58 | 30 сеп 2018 19:50, Анисия Иванова
30
Меркел с призив към Тръмп: Не унищожавай ООН!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес американския президент Доналд Тръмп да не се поддава на изкушението да унищожи многостранния подход и по-специално ООН, предаде Франс прес.

"Организацията на обединените нации бе основана върху руините на Втората световна война и очевидно далеч не е съвършена. Но да бъде унищожено нещо, без да бъде създадено нещо ново (на негово място), е изключително опасно и това може да унищожи сегашния ред, който гарантира мира, по-бързо, отколкото си мислим", каза Меркел на предизборна среща на Християнсоциалния съюз, традиционния баварски партньор на нейните християндемократи, преди регионалните избори в южната германска провинция на 14 октомври.

Германският канцлер подчерта, че многостранният подход е пътят, който трябва да бъде следван. "Сегашният американски президент казва, че мултилатерализмът не е отговорът на проблемите, и за разлика от мен смята, че има само ситуации с един печеливш ", отбеляза Меркел.

Тя предупреди, че това поставя под въпрос функционирането на многостранните системи, на ООН.

Във вторник в речта си на годишната сесия на Общото събрание на ООН Тръмп възхвали "суверенитета" и разкритикува "идеологията на глобализацията", припомня Франс прес.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел трябва да се махне и да направи път на по-млад и по-свестен политик, иначе АзГ ще я изядат.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вноските в ООН са на база ВВП, а не на база население. Което е справедливо. Защо? Ами защо ти не внасяш в бюджета данъци, колкото собственика на фирмата, в която работиш? Само си представям как всеки служител на лукойл внася в бюджета35% от сегашните му годишни приходи... Ще имаме по - богата държава от всяка друга.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОйОйНееее! оон трябва да работи във Африка, а не във НюЙорк.
21
4
 
12
 
! Отговори
от 20 преди 5 години
а да водиш държава за развиваща се, дето само преди седмица пусна поредното МагЛев трасе (Магнитна Левитация) за влак стрела, дето лети с 300-500 километра в час е смешно. Освен това, докато 2012 Мекрел взриви с динамит института по МагЛев и трасето към него, с което сложи край на тази технология в Европа, то Китай преди години си плати първо на немците да им направат и след това копира технологията - прерисуването е лесна работа. Европа толкова западна сега, че и да прерисува технологии не може
20
6
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
истината е много тежка - примерно Китай ООН ги води за развиваща се държава, а не развита и в следствие на това субсидира всички транспортни разходи за износа им. с други думи белите данъкоплатци плащат транспорта за всичко, което си купят от Китай и тук е далаверата - за това от Ибей си купуваш за 99 цента от Китай с доставката до пощата до вратата ти - щото ООН субсидира това и всъшност Китай прави голямата печалба от ООН субсидията за пощите, а не от продукта. Няма безблатен обяд!
19
3
 
9
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Изперкел, нема проблем, но почни ти да плащаш, а не САЩ да плаща бюджета, а всички други само да членувате!
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки подигравките към Тръмп ще се окаже, че той ще излезе един доста мъдър политик.Което естествено няма как да не дразни ишиасните аме би от Брюсел.
17
4
 
17
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Тръмп не иска нито е искал да унищожава ООН, това което той иска е да не плаща - заедно с ЕС и Япония - 51% от бюджета на организацията, демек 10% от населението на света да плаща само 49%. И после много от тези "ниски" платци да получават помощи и същевременно да критикуват платците. Или страни като Китай и Индия да минват така тънко- особено Индия - като всъщност 1/3 от хората в света живеят там. Демек иска да корумпира ООН с парите си. Слага интересите на Америка на първо място, както обеща .
16
5
 
5
 
! Отговори
не можа да бъде! преди 5 години
Проблемът е,че времето на ООН изтича!Сигурно няма да стане по-добре като се закрие организацията ,но това е положението!/
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелата яловица съсипа Европа, а пуделчето й, дето кара на ръчна - съсипа България.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нацистите, така или иначе, щяха да се върнат. Не може да ме накарате, да вярвам, че нация, която прави 3 опита, да става "най-великата" (първият им беше най-успеше, направиха си "германска империя"), но винаги дава множество жертвии пак се хвърля във войната, предизвиквайки все по-колосални разрушения, няма да се пробва 4ти път. Особено,когато са топ икономика. Меркел, беше просто тийн фаза, когато се чудеха, какво ще правят после.
13
3
 
26
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Главната задача е, да се свали тази гърбава бабичка.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем че ООН винаги в големи конфликти не прави нещо. Един щат раздут за заплатаджи. Когато има проблем все САЩ ходи да се бие. За какъв *** му е оон :)
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба меркел й е време вече да си живее старините
10
6
 
14
 
! Отговори
аз преди 5 години
и аз си мислех че влизаме в ес пък то било юдейско германски... разрушихте ссср без да сте създали ес, какво дава акъл тази. да се маха полската еврейка
9
1
 
29
 
! Отговори
Чист ариец преди 5 години
Тая вместо да се занимава с Тръмп, да гледа какво прави Ердоган в държавата й. Много важно, че ще ги разкарат ония хрантутници от ООН. И без това файда от тях няма.
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти като съсипа Германия да не би да създаде нова, ***?
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами добре бе фрау,давай с Ердоганча спасявайте ООН -ето,Юнеското и т.н.!хубаво е друг да дава повечето мъни,а ние само да философстваме ,не става вече къзъм!Бай Дончо,не си поплюва!Йок аванта!
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дните на унищожителката на Европа са преборени!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 4 - Да, германските бежанци качиха Тръмп на власт .... Пич, мойм ти са ... спри с глупсотите.