Скандал с Тръмп: Наследил над $400 млн., укрил доходи

Баща му оставил над $1 ммлрд. на него и четиримата му братя и сестри
34
Скандал с Тръмп: Наследил над $400 млн., укрил доходи
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп е получил еквивалента на днешни 413 милиона долара от родителите си, отчасти благодарение на способи за укриване на доходи, пише в. "Ню Йорк таймс" в разследване на имотното състояние на президента на САЩ, предаде БТА като се позова на световните агенции.

Още по темата

Голяма част от тези пари Тръмп получил, като помагал на родителите си да избегнат плащане на дължими данъци чрез създаване на параванна корпорация с четиримата си братя и сестри, за да прикрие милиони долари, получени от бизнеса с недвижими имоти на баща им Фред Тръмп.

Според вестника Доналд Тръмп също така е помогнал на баща си да се възползва неправомерно от милиони долари данъчни отчисления и да занижи изкуствено оценката на недвижимата си собственост, за да се намали сумата на дължимите данъци при прехвърлянето на парични суми на децата си.

Смята се, че децата на Фред Тръмп са получили общо "сума, съществено надхвърляща един милиард долара" от родителите си през годините.

При данък "наследство и дарение" от 55 процента те е трябвало да платят 550 милиона долара, но са дали само 52,2 милиона, пише вестникът.

Адвокатът на Тръмп Чарлс Хардър определи като "стопроцентова измислица" твърденията на "Ню Йорк таймс" за данъчна измама и укриване на доходи.

Той увери, че самият Тръмп "на практика не се е занимавал с тези неща", а за тези дела се грижили други членове на семейство Тръмп с помощта на професионални лица.

Говорител на Отдела по данъчно облагане и финанси на щата Ню Йорк заяви, че отделът проучва твърденията на "Ню Йорк таймс".

Според цитирани от вестника данъчни експерти е слабо вероятно Тръмп да бъде обект на наказателно преследване, тъй като описаните деяния са с изтекла давност. Според "Ню Йорк таймс" обаче все още е възможно да бъдат наложени глоби за данъчна измама.

Вестникът заявява, че разследването му се опира на над 200 данъчни декларации от Фред Тръмп, негови фирми и различни компании и тръстове на Тръмп. В тези документи не влизат лични данъчни декларации на Доналд Тръмп. Освен това вестникът е разговарял с бивши служители и съветници на Фред Тръмп и е използвал десетки хиляди страници поверителни документи като банкови извлечения, финансови одити, счетоводни отчети, разписки и анулирани чекове.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че статията на "Ню Йорк таймс" е подвеждаща и че "преди много десетилетия данъчната служба е проверила и одобрила тези транзакции".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
don преди 5 години
До Анонименкакви 10 поколения ?!?! то и сега 5 процента от хората контролират 98%та от ресурса на планетата.
24
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
И "НЮ ЙРК ТАЙМС " ЛИ Е ЕВРЕЙСКО ПРОТЕЖЕ ??? НЕ МОГАТ ДА МОРАЛИЗИРАТ -ТРЪМПИ Е 70 ГОДИШЕН И НЕ СТАВА ЗА СЕКС " АФЕРИ " НА ОРТОДОКСИТЕ -"П.***.КИГРИМИ " !!!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е грубо. Идеята е, да не след 10 поколения, да има 20 притежаващи всеки един метър площ в страната. Представи си,че имам 5 000 000 млн. декара земя и 50 000 жилища и собствена банка. Ти нямаш една стотинка. Колкото и да си умен, постоянен, учен и прочие, ако аз или един от 10те други не те наеме, ще е все тая, защото само ние имаме пари.
22
1
 
14
 
! Отговори
Ал до 19 преди 5 години
Вярно винаги е имало богати,а как са ставали богати никой не казва.Да експлоатираш хората,да криеш данъци и да газиш с мръсни номера не е повод за гордост.Проблема на днешния свят са точно богатите,които ограбиха и душите на обикновените хора,но както сам каза има кой да ви съди приятелю,но не и в този свят.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ню Йорк Таймс са ония дето сложиха Азис начело на списъка си от революционни артисти и твърдяха, че е гей... Толкова за новините и репутацията им.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКажи поне един който е станал от нищо, без да е прегазил някой???
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18 Династия от богаташи винаги е имало и винаги има. Никой няма да пита тебе или друг неспособен дали може :) Писнало ми е да слушам такива, като вас ...дето цял живот се оправдавате с богатите. Станете богати и вие ... Много хора и в днешни времена стават милионери от бизнес ниши. Разберете, че това не е за всеки акъл . Карай си там по пътеката ...Има кой да ни съди някой ден.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Не си разбрал, защо има такива. Системата позволява, да инвестира пари на много нисък риск и даже да си на печалба. Представи си, че имаш 100 лева. На година изкарваш по 4%. Инфлацията е 2%, ти оставаш 1%, за да ти се увеличават парите и си харчи останалия процест. Смешно звучи, нали? А я сега пробвай със 100 милиона лева. Вечно нарастващо богатство без риск... Нима искаш династии от богаташи? Поне сега, се налага да работят.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Способен и работещ хахаха, всеки е способен и работещ с наследство от 400 мил. Тук в българия директори ставаха само с червена книжка. Повярвайте ми господа и дами, имаш ли първите двайсет години, всеки би бил способен.
16
2
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Данъка наследство от 50% вече го няма там, но за времето което говорят е бил на лице.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 Ами те тея пари са негови , а данъка е само защото ги наследява. Следователно ти живеш на гърба на умните и богатите , а не обратно :)С твоя данък от 100лв ...Нищо неможеш да си покриеш. А повече не си създал.
14
5
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Всичко около бай ти Дончо вони! Сега остава да стане ясно, че тайничко посмърква.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново Москва е виновна!
12
5
 
3
 
! Отговори
лидерите преди 5 години
"На свободния" свят за това са лидери защото со пазят спечеленото. Само тези, които са срещу свободния бизнес и прогреса искат данъци за да живеят на гърба на способноте и работещите.
11
3
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Като не си информиран, каква е ползата и валидността на становището ти. Аз дочух, че в РБ еднокнижните командват? А на слука. Както се казва, ЧЕТЕНЕТО Е ОПСНО ЗА ВАШАТА ПСИХИКА, МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ НЕЩО.
10
4
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
В България с нашият данък от 0.4 до 6.6,% скоро и бързо ще "пречистим" червеният капитал!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5Съжалявам, биографията на Тръмп,.е последното нещо, което бих прочел...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Това е в почти всяка страна, след определена сума. В Англия беше около 400 000 паунда. Проблемът е, че това е закон, който е ималю за цел, да предотврати свръх мощност поземлена аристокрация, описана в романите на Джейн Остин. Лошото е, че тогава е ставало въпрос основно за земи. Ако вземе 40% от огромен имот, останалите 60% пак са си земя. При компаниите, обаче, ако то взема 40%, буквално убива компанията. И безработните от този акт, ще се настроят против държавата.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната помия на Таймса!Бай Дончо ,не им се давай!Не им обръщай внимание!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това не го знаех че в Щатите се дължи над 50% данък "наследство и дарение"Ето и затова са велика държава.