Бивш войник задържан за "рицинови" писма за Тръмп

Той бил познат на властите за отправяне на заплахи
4 окт 2018 07:56, Елка Василева
8
Бивш войник задържан за "рицинови" писма за Тръмп
Снимка: Reuters

Американец от щата Юта бе задържан по подозрения, че е изпратил съмнителни писма с рициново семе до президента Доналд Тръмп и министерството на отбраната, предаде Ройтерс, като се позова на правоохранителните органи.

Малко вероятно е обаче веднага да бъдат повдигнати обвинения на Уилям Клайд Алън Трети.

Мъжът е 39-годишен бивш войник от военноморските сили на САЩ. Той е бил познат на властите за отправяне на заплахи и разпространяване на конспиративни теории, отбелязва Франс прес.

В понеделник бяха засечени подозрителни писма, изпратени до президента Доналд Тръмп и министъра на отбраната Джеймс Матис. Първоначално имаше подозрения, че те съдържат рицин - най-силната отрова на растителна основа. Впоследствие обаче се оказа, че в писмата има рициново семе, от което се извлича рицина, срещу който няма противоотрова. Семето не е толкова отровно, но може да навреди, ако бъде погълнато, пише БТА.

Разследващите случая засега нямат подозрения за терористични мотиви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ай стига бе, и как този път не е Путин, я пак да вземете да помислите!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рициновото семе не е опасно. Рициновото масло също не е опасно - то се използва за разхлабване. Примерно дава се на пациенти, които да се изxодят преди да им се направи коремна операция. Рициновата отрова е съвсем друго нещо, въпреки, че се произвежда от същото растение.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива аматьори човек вече не може да си купи един свестен реактив. Навремето никой не се сещаше за такива дивотии. Ако правиш нещо, прави го професионално! Света се напълни с бе3дарници.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С този рицин,бай Дончо щеше да имате кълките!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пърделка би ли ми обяснила за какво се използува рициновото масло? Много хахави се навързаха на тая верига. Преди два дена CNN:"Писма "СЪДЪРЖАЩИ" РИЦИН АДРЕСИРАНИ ДО ПЕНТАГОНА, НО ПРЕХВАНАТИ...???? ЕВАЛА ПЕНТАГОНА. СЕГА НЯКОЙ СИ ИЗПРАТИЛ "castor beens" ??? И то до "лидерът на "свободния" свят" ? Тоя да не ревнува нещо популярността на Скрипал.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не е изпратил един използван памперс с тридесет и седма употреба презерватив върху него нищо не е направил.И за какво е това рициново семе да си вари Тръмп чай ли.Пък може да го и пие за инмунитет.