Дъщерята на Тръмп в ООН? Щяла да се справи, но…

Президентът на САЩ готви Дина Поуъл за представител
10 окт 2018 08:10, Елка Василева
5
Дъщерята на Тръмп в ООН? Щяла да се справи, но…
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът Доналд Тръмп заяви, че обмисля да номинира бившата си съветничка Дина Пауъл за следващ постоянен представител на САЩ в ООН и отхвърли спекулациите, че би предложил дъщеря си Иванка за този пост, предаде Ройтерс.

Пред журналисти в Белия дом Тръмп заяви, че подалата оставка от този пост Ники Хейли ще му помогне да избере приемника й.

През първата година от управлението на Тръмп Дина Пауъл беше заместник-съветник за националната сигурност по стратегическите въпроси и игра важна роля в дипломатическите усилия за Близкия изток.

По-рано тази година тя се върна в банката "Голдман сакс", където е работила на висок пост повече от десетилетие. Пауъл е била и високопоставен служител в Държавния департамент при управлението на президента Джордж Буш.

Спекулации, че Иванка Тръмп може да получи поста се появиха, след като Хейли похвали нея и съпруга й Джаред Къшнър при обсъждането на оставката си в Овалния кабинет, пише БТА. Тръмп обаче заяви, че въпреки че Иванка би се справила страхотно като посланик на САЩ в ООН, той би бил обвинен в непотизъм, ако я избере.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Американска шуробаджанащина!
3
0
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Тръмп се зае с президентството както със семеен бизнес - назначи дъщеря си, зет си и не знам кого още в държавната администрация на високи постове. Защото са много кадърни, не за друго.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто Иванка не е илюминат за разлика от Пауъл.. ;)Плана трябва да се изпълнява, ама за сега губят И по точки даже, а и както Джерард Бътлър каза в един хубав филм за триумфалния крах - "Ще бъде библейско..". Филмът е Law Abiding Citizen.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На президентската кампания ПРрите му правиха видя в които щеше да се бори с политическата класа, корпорациите, глобалните проблеми. Накрая бута хората си на всякъде , корпорациите неможе да ги пипне и се отказа от плана за глобална екология. : ) Хахахахаха алабалаа