Годеницата на изчезналия саудитец към Тръмп: Помогнете!

Джамал Кашоги изчезна на 2 октомври в Истанбул
10 окт 2018 13:00,
5
Годеницата на изчезналия саудитец към Тръмп: Помогнете!
Снимка: Reuters

Годеницата на изчезналия саудитски журналист Джамал Кашоги се обърна към президента на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмпа и призова държавния глава и съпругата му да помогнат за разкриване на мистерията.

В статия, публикувана днес във "Вашингтон пост", Хатидже Дженгиз призова и Саудитска Арабия и най-вече крал Салман и саудитския принц да проявят разбиране и да дадат разрешение кадрите от видеонаблюдението в консулството да бъдат показани, пишат от БТА.

Още по темата

Джамал Кашоги открито критикува принц Мохамед бин Салман. Журналистът изчезна на 2 октомври, след като отиде до саудитското посолство в Истанбул, за да получи документи за сключване на брак.

Опасенията на турските власти са, че Кашоги е бил убит, но от Саудитска Арабия отхвърлят тези твърдения като "неоснователни".

На 5 октомври "Вашингтън пост" публикува празна колонката, в която обикновено е поместван текста на саудитския журналист със заглавие "Липсващ глас" в знак на солидарност.

От изданието изразиха своето притеснение и също призоваха принц Салман да се увери, че Кашоги ще бъде освободен и ще продължи своята работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
Дьо Сад преди 5 години
Саудитска Арабия оглавява Комисията за човешки права в ООН. Подобна перверзия дори на мен не би ми хрумнало, но явно с пари се затварят много очи.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма какво да направи Тръмп. СА продават на САЩ много и евтин нефт. В обратната посока купуват от САЩ оръжие за трилиони. За САЩ този проблем официално не съществува.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58701Казва се Тръмповица по стар български.
2
0
 
12
 
! Отговори
58701 преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААМелания Тръмпова
1
0
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 5 години
Мелания ТръмпА