Мъж с 90-килограмова бомба искал да се взриви във Вашингтон

Целта била да привлече вниманието към политическите си възгледи
11 окт 2018 09:23, Елка Василева
9
Мъж с 90-килограмова бомба искал да се взриви във Вашингтон
Снимка: архив, Reuters

Мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон, за да привлече общественото внимание към политическите си възгледи, бе арестуван и подведен под отговорност, съобщи Франс прес.

Петдесет и шест годишният Пол Розенфелд бе задържан във вторник край дома си в щата Ню Йорк, заяви прокурор Джефри Берман.

При направен обиск в дома му е намерено близо 90-килограмово самоделно взривно устройство.

Заподозреният призна, че е искал да се взриви на Националната алея - известната еспланада, свързваща мемориала на президента Ейбрахам Линкълн и Конгреса на Капитолийския хълм. Той е планирал да го направи на 6 ноември, деня на междинните избори. Розенфелд не е имал намерение да нарани друг човек, освен себе си.

С планирания акт той е искал да привлече общественото внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави чрез хвърляне на жребий, пише БТА.

Той е обвинен в изработване на незаконно взривно устройство и за пренасяне на експлозив между щати. Всяко от двете обвинения се наказва с по 10 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: арествашингтонбомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
фитиля преди 5 години
ко ме боли мен,за тоя с бом-бони -ерата,да се трепи мерака му е голям
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ако беше успял сигурно щеше да излезе, че преди 2 дни си е променил религията ...
6
1
 
5
 
! Отговори
42 преди 5 години
Има хора още с идеи значи. Въпросът е, че стават много неуспешните аматьори, въпреки,че хубавите неща стават точно от хора без много опит. Не разбират, ли че модела на богатите за майймунизация на света се проваля. Не случайно ла.ната са кафеви. Има и бели, но там е наличие чернодробен проблем.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10+10=20. Толкова може да получи убиеца на журналистката от Русе!
4
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Поредният религиозно изтрещял от много четене на Библията, без ДА ВЛОЖИ капчица разум - щял да прави "политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави чрез хвърляне на жребий"...
3
1
 
1
 
! Отговори
Таню преди 5 години
еспланада - те ти нова дума, ***! ;)
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако го е правил пред Пентагона на сбирка на гащници на глаоча Тръмп или на другото недоразумение Хилари Клинтън жалко че не е успял щеше да стане герой на свободния свят.
1
3
 
3
 
! Отговори
:-) преди 5 години
"С планирания акт той е искал да привлече общественото внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави чрез хвърляне на жребий" Де6ил!