Поредна порция от Тръмп: Фед са изтрещели!

"Търговският конфликт на САЩ с Китай не влияе зле на икономиката"
11 окт 2018 21:36, Бойчо Попов
20
Поредна порция от Тръмп: Фед са изтрещели!
снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпродажбите на фондовите пазари в сряда всъщност са дългоочаквана корекция. Президентът също така не пропусна да отправи нова порция критики към Федералния резерв, стигайки до там да определи действията на централната банка като „лудост“.

„Смятам, че… Фед прави грешка. Твърде са стегнати. Смятам, че Фед полудя“, заяви държавният глава преди политическо мероприятие в Пенсилвания, цитиран от Ройтерс.

Американската централна банка увеличи лихвените си проценти през септември и остави без промяна плановете си постепенно да стяга паричната си политика, прогнозирайки, че икономиката на страната ще се радва на поне още три години на растеж.

Това обаче доведе до критики от страна на Тръмп, според когото лихвените проценти се увеличават прекалено бързо при минимална инфлация и данни, които говорят за силна икономика.

Именно бързото нарастване на лихвите в САЩ стана една от причините за притесненията на инвеститорите, довели до разпродажбата на американски акции в сряда. В рамките на сесията Dow и S&P 500 загубиха над 3% от стойността си, а Nasdaq composite – над 4%, като за това допринесе и поевтиняването на книжата в технологичния сектор.

Тръмп отрече ефект върху по-лошото представяне да е оказал търговският конфликт на САЩ с Китай. „Не е това. Проблемът ми е с Фед“, заяви той в телефонно интервю с Fox News, цитирано от Bloomberg.

Какво значи според президента разпродажбата вижте в продължението на материала в Investor.bg. 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пич, та дрънка!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Тръмпе давай няма като тебе втори няма фащ разори света и тъкмо всички други страни бяхме потънали в отчаяние и Бог те прати и ти каза кажи на фащ че ще ги правиш велики докато реално казваш да направим Америка бардака от времето на гражданската война отново.За под три месеца нанесе на фащ повече щети от съвместна руско- китайска инвазия.Фащ найстина много след като си замине ще му сърбат попарата а ние всички извън висшата раса фащ ще им показваме един голям среден пръст.
14
3
 
19
 
! Отговори
х преди 5 години
Кризата от 2008, която ФЕД предизвика с вдигане на лихвения процент, доведе до така наречената "консолидация" на банковия сектор Преди кризата от 2008 - само 60% от банките в САЩ бяха в системата на ФЕД, след кризата 96% от банките влязаха в системата на ФЕД а тези който отказаха бяха разорени и изкупени на безценицаето за това евреите предизвикват кризите - след криза евреите стават по-богати, а ния хората по-бедниТръмп трябва да национализира ФЕД иначе евреите ще го пометат или ще го убият
13
2
 
7
 
! Отговори
Евреин преди 5 години
Аууууу тука ме разкриха , ужас , сега кой ще печата парите и кой ще ги пали после.От векове лъжа света , че икономиката е сложна , а тук ме разкриха.Ей да не се бъзикаш братчеде Сорос , както с паунда и Тачър одеве.Недей така , ще обрежа зетя и
12
26
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Доларите не се печатат ое ФЕД, а от световната банка.
11
2
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Леле , колко си умен.Я кажи колко мильона изкара от простата борса , че да захлебим и ние.
10
12
 
4
 
! Отговори
Тръмп е смешен преди 5 години
Добре , че този *** стана президен в една глобална икономика и това го спасява засега.Жалко само за пропуснатите възможности и пропиляното време от този клоун.Америка ще му сърба попарата дълго след като си е отишъл.
9
2
 
20
 
! Отговори
h преди 5 години
еврейската финансова "система" е страшно елементарна, но на стадото така силно са промили мозъците че не виждат очевидното ....ФЕД печата пари без покритие а така наречената Борса унищожава напечатаните пари - това е цялата тайна на еврейската финансова система По време на криза евреите изкупуват акциите на балъците на нищожна част от стойността им. Кризите ФЕД предизвиква чрез намаляване на паричното предлагане - един от начините е вдигане на лихватаВсички кризи са предварително планирани!
8
2
 
18
 
! Отговори
Обяснитор преди 5 години
Тръмп се оправя с всичко. Къде по-бързо , къде по-бавно. Но винаги с положителен резултат или поне напредък:Ислямска държава, НАТО, НАВТА , икономика, безработица, Северна Корея, Иран, Върховен Съд, ЕС, инвестиции, Армия, връщане на производства, МСМедии.......И на ФЕДа ще им разчисти Авгиевите Обори. Нема лабаво.
7
1
 
9
 
! Отговори
Обяснитор преди 5 години
Нищо изненадващо. Просто поредния опит преди междинните избори, да подлеят вода на Тръмп. Та да не се хвали много с борсите. Пък после пак тия хора да си направят едни пари от клатенето на борсите.Тръмп е новобранец във Вашингтон и трудно се ориентира в манипулациите им и кадрите. Но бързо се ориентира и бие шута тези кадри които Блатото са му пробутали. Дори ще изчисти и републиканската партия. А като отреже и главата на гущера скоро, такива статии пасквили, бързо бързо ще секнат.:)
6
7
 
12
 
! Отговори
преди 5 години
Търговска война между САЩ и Китай няма поради простата причина, че Китай могат да извадят само държен пищов. Чичо Дончо до тук добре си играе картите !
5
2
 
16
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Фед-ка,мед-ка,хванете Род-шилото и го затворете,Тогава Амери-каносите,ще се очовечат
4
15
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Спокойно друзя, ще избяга при Ким или ***, някой от топ 5 новите му приятели. А оня колега, демократите били плебса, омг! Нерде БВП на Кали, нерде на Уайоминг. *** нищо де. за коментарите съм тук, ще ида да му чуя речта в оригинал, че за 2г на власт не е връзвал едно нормално изречение. Подозирам Днес са се цензурирали.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаш ли проблем с Фед, имаш проблем директно с Ротшилд. Дано добре се е подготвил. Кенеди също се опъваше на Фед....
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фед са си фирма.За последно правеха реверанси към демократите.Въпреки че демократическата партия в САЩ всъщност са бедняците и плебсът от двете партии явно са обещали по-голяма далавера на тия от Фед а и настоящата шефка много се прегръщаше с Хилъри нещо по новините...Не знам,ще видим накъде ще заплува тоягата...
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лидерът на свободния Свят" си няма друга работа, освен да блокира случайни хора в Twitter в три през нощта ...