Ураганът "Майкъл" взе най-малко седем жертви

Стихията в САЩ помете цели редици къщи до основи
12 окт 2018 09:20, Елка Василева
8
Ураганът "Майкъл" взе най-малко седем жертви
Снимка: Reuters

Най-малко седем души са загинали при преминаването на урагана "Майкъл" през американските щати Флорида, Джорджия и Северна Каролина, предаде Ройтерс, като се позова на щатски представители.

"Майкъл" - най-мощният ураган, връхлитал континенталните Съединени щати от повече от 50 години, се стовари върху северозападното крайбрежие на Флорида близо до градчето Мексико Бийч с ветрове със скорост 250 км/ч, тласкайки истинска водна стена към вътрешността. Бурята помете цели редици с къщи, от които останаха само основите.

Още по темата

Губернаторът на Флорида Рик Скот каза, че северозападната част на щата е осъмнала с картина на "невъобразимо опустошение".

Макар и отслабнал до тропическа буря, "Майкъл" причини порои в Северна Каролина и Вирджиния, потапяйки райони, които все още се опитват да се възстановят от урагана Флорънс, посочва Асошиейтед прес.

Над 900 000 домакинства, търговски и бизнес обекти във Флорида, Алабама, Джорджия, Северна и Южна Каролина останаха без ток, пише БТА.

Напредвайки към вътрешността, бурята причини в Джорджия разрушения, торнада, събори далекопроводи и дървета. Метеоролозите прогнозират значителни валежи в Северна, Южна Каролина и Вирджиния преди тази нощ бурята да стигне отново до океана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TOVA KA6TI LI SA :))) NA SELO NA6TA KOLIBA ZA JIVOTNI E PO ZDRAVA OT TEZI amerikanski KOLIBI
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Твоята дървена къща на Алеята на ураганите ли е построена? Има ли баири и гора наоколо? Рекичката на колко метра по-ниско е в дола? Веднъж сглобихме дървена вила, финландско производство, донесена от Русия, за няколко часа. Приказка! А съм виждал онези какви мегалопостройки правят от талашит, да дойде Вълчо от приказката за трите прасенца ще я издуха от първия път!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая твоя дървена къща замислял ли си се, че има ресурс от 50 години. Ами после. 20768
5
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Твоята дървена къща при същите условия ли е поставена?
4
3
 
8
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Тя природата им го връща на американците за всички злини и масови уби.йства които вършат по света.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И моята къща е дървена, цената и е една и съща с тази на тухлената. Дървените са с много по-добра изолация, много по-добре се справят със земетресения и нямат мокри процеси. И за разлика от 99% , ми е застрахована.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под един от клиповете в ютюб пиша коментар: Хора, започнете да строите къщи от бетон и стомана. Знаете ли какво ми отговаря един? "Да не мислиш, че е толкова евтино и лесно да се построи такава къща, ти ли ще ни изпратиш пари". После пак викайте, че сме бедни и пак се натискайте да ходите в щатите.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката къмпинг ли е било? Не се вижда нито една тухла четворка, нито една пръчка арматура... Тия поне курници не са ли правили?