Чия жертва е Джамал Кашоги? Турски спецчасти ровят и душат

Прокуратурата нахлу снощи в консулството на Саудитска Арабия
16 окт 2018 11:15,
17

Снимка: Reuters

Претърсването на саудитското консулство в Истанбул от турски полицаи в рамките на разследването на изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги е сред темите на турския печат днес, предаде БТА.

Екипи на турската полиция влязоха снощи в консулството на Саудитска Арабия по нареждане на турски прокурори. Екипите претърсиха сградата на консулството, градината и покривите и направиха много снимки. При претърсването бе използвана специална техника на следователите. Към действията на турските екипи се присъедини група от 11 саудитци, пише в. "Йени шафак".

Още по темата

Изданието отбелязва, че турските екипи са влезли в консулството на Саудитска Арабия 13 дни след изчезването на известния журналист.

В. "Акшам" също отбелязва, че снощи е било извършено първото претърсване на консулството след изчезването на Кашоги.

Според турските власти най-вероятно Kашоги, който е критично настроен към властта в Рияд и е работил за в."Вашингтон пост", е бил убит в консулството.

В. "Йени шафак" пише, че по информация на телевизия Ал Джазира турските представители са открили много важни доказателства, насочващи към версията за убийство на журналиста.

Изданието цитира и информация на телевизия Си Ен Ен, по данни на която Саудитска Арабия подготвя доклад с признание, че саудитският журналист е убит при разпит, който се е развил по непредвиден начин.

В. "Сабах" съобщава, че държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети Турция, за да получи информация от турските власти във връзка с разследването на изчезването на Хашоги.

"Чия жертва е Кашоги?", пита днес в. "Ватан". Изданието пише, че в рамките на разследването на тайнственото изчезване на журналиста било установено, че дни преди да влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул този месец той е бил в саудитски дипломатически представителства в САЩ и Великобритания. Хашоги е бил в посолството на Саудитска Арабия във Вашингтон на 21 септември, а на 27 септември е посетил посолството в Лондон.

В. "Хюриет" цитира журналистката Севилай Йълман от Хабертюрк, която заявила, че турската полиция и Националната разузнавателна служба МИТ разследват твърдения, че Кашоги е бил убит, след което тялото му било залято с киселина (с неуточнен произход) с цел да се разложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
селския преди 5 години
турските екипи са влезли в консулството на Саудитска Арабия 13 дни след изчезването на известния журналист----------------------------------8<---------------------след 13дена вече е много късно. явно арабите умишлено удължиха намесата на турците, но все пак *** са известни със криминалните си възможности, нищо чудно все пак да разкрият какво се е случило...
12
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Ердоган и като спи, и като е буден, мечтае за възстановяването на Отоманската Империя. Само че шиитите вече са под влиянието на Иран, а сунитите - под влиянието на саудитците. И понеже му са къси кунките да направи нещо на Иран, бие протежето му в Сирия. А на саудитците нищо не можеше да направи сега си умира от кеф и мечтае да ги скара с САЩ.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако турските служби бяха проспали движението на Хашоги в Истанбул, не след дълго на турския президент Ердоган щеше да се наложи да се оправдава за изчезването на саудитския журналист пред притежателите на монопола върху демокрацията.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е виновен.
9
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Топ полицаят Фъсню души и дебне - и ще ги излови всичките...
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е брутално варварство извършео от един мракобесен режим,този в Саудитска Арабия. Но явно ще им се размине защото имат нефт и пари. Сега виждаме лицемерието на всички световни организации,държави,които иначе пръскат морал,мозък,и нареждат на хората как да живеят "демократично".
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо чак сега? Защото им дадоха време да заличат следите и да го изнесат евентуално от там.По CNN Turk казаха, че ако всичко там е вършено от професионалисти то няма как да се намерят следи.
6
2
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
главният виновник нза всичко това е сащ които в името на печалбата продават орьжиеза милиарди на са това че камиларите нямат понятие от човешки права не означаванищо за сащ трьмп се бил загрижил за 500 000 работници заети в орьжеиния бизнеса какво ще прави са с това орьжие не се уточнява и сега някои бил убит много важнов сащ всеки ден се стрелят
5
3
 
43
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Американците визирайки ЦРУ иввършват най-големите престъпления като смяна на правителства доставка на оръжия и т.н Точно от тях ли очакваме да са принцопни , а за Тръмп, който си мени мнението всеки ден .......Всичко е пари , няма морал ....
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп и суадитците се договориха как да изиграят картите си по този случай. Ще бъде определен като случайно, непредумишлено убийство, като престараване на служител от посолството. Последният ще бъде наказан.Както каза Тръмп става дума за милиарди, а той е президент милиардер!
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще има санкции към саудитите? Аааа, сетих се, няма да има защото има една сделка за 600 млрд.
2
4
 
29
 
! Отговори
Щом преди 5 години
журналисти се убиват, защо се учудвате, че се тровят доказани предатели?
1
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще е интересна реакцията на Тръмп. Дали ще мери с еднакъв аршин недоказано то посегателство в случая Скрипал и очевидното убийство на Кашоги.